• bakeac­ake
    Äldre 28 Sep 19:42
    48686 visningar
    623 svar
    623
    48686

    LCHF en sekt?

    SmåläningsMamman skrev 2009-09-28 19:41:07 följande:
    eller simma e ju bra oxå....knappast tungt då likosm
    haha precis.. eftersom ja tränar till klassikern så har ja fått prova dem flesta grenar.. å simma är ju det mest skonsammaste mot kroppen.. men som sagt, man kan ju dö om man ökar hjärtfrekvensen liiiite..
  • bakeac­ake
    Äldre 28 Sep 20:04
    SmåläningsMamman skrev 2009-09-28 20:02:23 följande:
    ehh, man går väl knappast från slöfock till maratonträning direkt heller? då kan det bli farligt ja men inte ifall man tränar i egen takt o känner fetr när man börjar bli trött o kan villa 5-10min för sen fortsätta...
    Självklart ska man inte göra det.. de gjorde ja å drog på mig en enorm benhinneinflammation och stressfraktur.. men med lite vila å promenader och styrketräning så gick de bra att börja springa efter ett tag igen.. då liiiite lugnare till att börja med..
  • bakeac­ake
    Äldre 29 Sep 20:31

    Virriga Vera skrev 2009-09-29 18:51:15 följande:


    Grattis, men varför är det svårt att förstå att det finns överviktiga där knä och höfter inte orkar med vikten vid viss motion.
    jag förstår det.. men man kan träna på olika sätt.. eller du kanske påstår att man belastar knän å fötter när man simmar? å att alla läkare som ordinerar cykling för knä och fotskadade har fel?
  • bakeac­ake
    Äldre 29 Sep 20:47

    Virriga Vera skrev 2009-09-29 20:42:17 följande:


    Men snälla du, allt är inte enbart svart eller vitt. Jag har öht inte nämnt läkare i mitt svar. Vad jag reagerar över är ditt sätt att skriva, det är faktiskt både aggressivt och arrogant. Man kan framföra sina åsikter precis lika bra utan att sätta sig på höga hästar.
    det jag reagerar på är att många (speciellt överviktiga) är rädda för motion, eller allergiska.. varför inte testa olika saker och se vad som funkar för just dig. istället för att säga nej jag kan inte träna för ja får ont.. Här finns inge höga hästar, utan det är bara en reaktion från mig.. att man tror att motion är något skadligt..
  • bakeac­ake
    Äldre 29 Sep 21:02

    Virriga Vera skrev 2009-09-29 20:58:25 följande:


    Jag kan bara tala för mig själv. Jag har levt med värk i snart 20 år pga av en förslitningskada i nacken/ryggen. När den är som värst kan jag knappt ta mig ur sängen för egen maskin. Bra dagar kan jag promenera i timmar. Trots detta så arbetar jag som servitris/bartender/kock, inte heltid men ändå. Efter en helg så tar det nästan 1 vecka innan jag har full rörlighet igen. Jag är helt övertygad att en del av min värk kommer att försvinna om jag går ner i vikt, men här har min läkare sagt ifrån att jag INTE skall belasta kroppen mer än vad jag gör, men att jag MÅSTE tappa vikt. Sedan kan jag börja tänka på att börja motionera. Att fortsätta med mina promenader är inget jag skall sluta med.
    jag har levt med värk sedan ja var 3 månader så ja fick min diagnos, kronisk juvenil artrit.. Det jag blivit tillsagd år ut och år in är just att motionera.. simma gör ja 2 dagar i veckan och det är en motionsform som inte sliter på några leder.. men det är ju självklart upp till var å en att bestämma.. tycker bara det är synd att vissa vägrar prova utan använder uttryck som jag kan inte för ja får ont som en ursäkt att inte prova..

    hoppas verkligen att du blir kvitt din smärta..
  • bakeac­ake
    Äldre 30 Sep 20:45

    Men är det konstigt att ja tycker det är sektliknande då alla ja pratat med som äter LCHF försöker frälsa mig? Att det botar allt...

    Ni får äta vad F*n ni vill.. men ja vill inte bli påprackad!

  • bakeac­ake
    Äldre 30 Sep 20:51
    Mannehkunda skrev 2009-09-30 20:47:32 följande:
    Vet du ens vad en sekt är? Inte direkt en sekt bara för att du har hänsynslösa bekanta...
    ja en sekt är egentligen ett religiöst samfund.. men det här känns lite som pingstkyrkan.. där man litar blint på vad doktor fett säger å vill "frälsa" resten av oss "ovetande"..

    men som sagt, ät va ni vill.. så länge jag inte behöver göra att jag gör fel å kommer bli sjuuuuk.. för uppenbarligen har ja blivit friskare.. :)
  • bakeac­ake
    Äldre 30 Sep 20:53

    Men kom igen! det är inte BARA mina bekanta, eftersom man kan läsa i var å varannan tråd här på fl att "ät LCHF så kommer du bli frisk, kvitt från alla krämpor"

  • bakeac­ake
    Äldre 30 Sep 20:54
    Mannehkunda skrev 2009-09-30 20:52:16 följande:
    glömde länken sv.wikipedia.org/wiki/Sekt
    redan läst den där.. jag vet mycke väl vad en sekt är.. har en rätt gedigen utbildning i religion..
  • bakeac­ake
    Äldre 30 Sep 21:17
    Vildhonung skrev 2009-09-30 21:05:03 följande:
    Tja riktigt så står det inte. Det är specifika krämpor det handlar om som magbesvär, ledproblem och diabetes. Att socker göder cancerceller är väl också intressant i sammanhanget.Att vi hittills blivit itutade att fett är farligt utan vetenskaplig evidens är väl i så fall lika allvarligt som det du anklagar företrädare för LCHF för?
    Ja men snälla! håll era åsiker om vad det botar för er själva! Jag är reumatiker sen 3 månaders ålder! och jag har ALDRIG fått som tips från mina läkare att äta enligt den här "dieten".. jag är en vuxen människa och kan ta reda på saker själv.. å behöver inte blir "frälst"! Visst! ni gillar eran nya diet å tycker de hjälper er..va bra.. men försök inte frälsa resten av världen! för många med mig tycker bara det är jävligt irriterande..

    Finns det förövrigt medicinska studier på att det botar vissa specifika krämpor?
    Ja allt i den här världen göder cancerceller.. fett med..
Svar på tråden LCHF en sekt?