• bakeacake

    LCHF en sekt?

    Vad är en sekt?
    1.Frivillig organisation där medlemskapet förtjänas. (Man måste följa dieten för att vara med.)
    2. Medlemskapet är exklusivt och kan fråntas de medlemmar som inte följer gruppnormerna. (Äter man inte enligt "dieten" så är man inte med i sekten.)
    3.Medlemmarna ser sig som en elit som är i besittning av särskild kunskap. (tror ni vet allt om "dieten" och att den botar sjukdomar)
    4.Sekten är vanligen i konflikt med sin omgivning. ( många ifrågasätter "dieten" vilket skapar konflikter)
    5.Inom sig är sekten vanligen egalitär, det vill säga alla troende är ett prästerskap.(man skulle kunna kalla doktor fett ett prästerskap)
    6.Sekten är etisk och asketisk, alltså att man har vissa levnadsregler och offrar tid och pengar på sin grupp. (man lägger pengar på mat, fet mat, och lever efter de regler som finns för dieten)
    7.Slutligen är sekten totalitär, det vill säga kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv ( ett liv i dieten styrs av just vad man får å inte får äta)

    jag tycker de här bevisar rätt mycke om att det är sektliknande.. :P

  • bakeacake

    Virriga Vera skrev 2009-09-30 21:26:15 följande:


    Ja, det finns medicinska studier. Bl.a så har ju svenska Socialstyrelsen godkänt LCHF som kost för diabetes2 patienter. Det är bevisat att det kan hjälpa dessa patienter att sluta med medicinering. Det är bevisat att det kan sänka blodtryck och blodfetter.
    varför har ingen då hänvisat till de medicinska studierna. utan bara till kostdoktorn?
  • bakeacake
    Mannehkunda skrev 2009-09-30 21:28:06 följande:
    Fast det där är ju bara ren bullshit! Jag väljer vad jag vill äta och ingen kontrollerar detta på något sätt, alltså är det ingen sekt. Ingen kräver mig på något som helst engagemang eller några pengar. Jag lägger nog mindre pengar på mat nu, då jag äter mindre och enklare mat än förut. Hitta något annat att lägga din energi på.
    jag är bara aktiv i min tråd.. har ju fått höra att ja är dålig som inte är inne å försvarar mina åsikter.. så det är vad jag gör..
  • bakeacake

    Virriga Vera skrev 2009-09-30 21:28:11 följande:


    Med ditt resonemang så är ju i såfall Viktväktarna mer sekt.
    Ja har aldrig sagt nått om viktväktarna.. för det är inte vad tråden handlar om, eller hur?
  • bakeacake

    Virriga Vera skrev 2009-09-30 21:32:09 följande:


    Nej, den handlar om LCHF och om det är en sekt, men med dina kriterier så är ju alla klubbar/Föreningar i så fall sekter.
    mer eller mindre faktiskt..

    förutom de sunda förnuftet.. ät mindre, rör dig mer.. :)
  • bakeacake

    Virriga Vera skrev 2009-09-30 21:37:11 följande:


    Det vet väl inte jag.
    Men tror ni allvarligt att man som skeptiker litar på nån som bara skriver om att positivt å inte tar upp nått negativt, å inte hänvisar till medicinska rapporter?
  • bakeacake

    Som jag sagt tidigare..

    Ja är bara J*ligt trött på detta frälsande..

    Det sägs att de finns rapporter om att de hjälper dem med diabetes typ 2.. men att de hjälper reumatiker? den rapporten skulle ja gärna läsa.. mycke gärna.. å att det botar cancer? eller stoppar svinflunsa?

  • bakeacake

    Virriga Vera skrev 2009-09-30 21:42:05 följande:


    Men snälla du, hur svårt är det att själv söka information istället för att spy galla på ett diskussionsforum. Diskussionerna brukar ju bli lite mer nyanserade då. Om du inte litar på vad folk säger om dieten så har d u ju 2 val, att strunta i vad folk säger eller att söka efter information för att själv bilda sig en uppfattning. Du kan ju inte sitta och vänta på att folk skall länka till olika sidor.
    men om NI säger att det FINNS forskning, så är det INTE upp till mig att bevisa.. utan det är ni som ska kunna visa vad det finns för forskning...
  • bakeacake

    Jag har min åsikt, ni har er.. det är de som är så bra med vårat land.. ja får tycka va ja vill.. å ni får tycka vad ni vill..

    Å jag har rätt att uttrycka min åsikt.. :)

  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 12:32:52 följande:
    Märkligt vad inaktiv TS blev
    Somliga har faktiskt ett liv utanför fl.. vet att många inte har det....
Svar på tråden LCHF en sekt?