• bakeacake

    LCHF en sekt?

    Muminski skrev 2009-10-01 12:54:29 följande:
    HAHAA... VA?? LIV?? *skakar oförstående på huvudet... Så nu när du ändå är här, hur tänker du bemöta de argument som lagts fram?
    jag tänker bemöta dem när jag kommer hem från jobbet.. :) så ni får glatt vänta.. :)
  • bakeacake
    hilah skrev 2009-10-01 12:57:29 följande:
    Jag förstår ärligt talat heller inte hur man kan komma på idén att äta enligt en ensidig diet, "mycket fett och lite kolhydrater" eller "endast råa grönsaker och nötter", "inget fett alls" etc. Vad har hänt med det sunda förnuftet? Varför kan man inte bara äta allsidigt och nyttigt (så mycket hemlagat som möjligt) och röra på sig? Människor är allätare och vi är gjorda för att gå mycket. Svårare är det väl inte...?
    det är precis de ja säger..
  • bakeacake
    sasssyy skrev 2009-10-01 13:01:26 följande:
    Jag håller med TS... jag har själv överviktsproblem och jag är LESS på att man startar trådar för att peppa varandra att gå ner i vikt, eller skriver i sin blogg om det och så kommer det LCHF:are in... om man då skriver "tack men nejtack"..s å krävs man genast på en förklaring till varför man inte är intelligent nog att förstå att just deras metod inte fungerar på just mig.. Hela mitt liv blir helt annorlunda om jag bara börjar att tillbedja Dr Fett och helga maten de äter MEN om jag sen förklarar att jag inte vill få gallstaser så får jag förklaringen att "lite ont i gallan kan man få i början men man vänjer sig och kroppen ställer in sig på fettintaget".Att jag sen ätit i stort sett enl deras bibel hela livet och min galla fettat igen sig helt av grus så pass att jag idag inte har en galla... respekteras inte.Man får tydligen BARA starta trådar om man vill ha input av LCHF:are... jag har startat trådar där jag i starten skrivit att jag inte kommer att bemöta LCHF-argument, jag ska inte ens behöva motivera till varför jag INTE är intresserad av den dieten, det är MITT val... men då får jag mail i inboxen där jag blir totalt idiotförklarad av folk som är frälsta av "religionen".Det lustigaste i det hela är att de flesta som skriver och berättar hur bra dieten är väger själva mer än vad jag gör i mitt ugångsläge.. så det ser ju lovande ut.... NOTJAG har sagt flera gånger att jag tror visst LCHF kan funka... på en del... på andra inte. Kroppen är inte en o samma hos alla och allt funkar inte på alla. Det bevisar ju medicinsk vetenskap om och om igen...Ni som gillar LCHF kan ju hålla er på er kant och tillbedja dr Fett. Det är helt okej med mig.. bara ni slutar att försöka "frälsa" mig och de som inte är intresserade...
    Amen sister! *höjer händerna mot himlen*
  • bakeacake

    så gammal att ja inser vad som är bra för MIG och inte.... :)

    men på de du skrivit så ser man ju att du är en LCHF frälsare..

  • bakeacake

    Lady Dahmer skrev 2009-10-01 13:23:20 följande:


    skillnaden är antagligen att ni inte provat lchf och vi har provat de gamla vanliga sätten. (nu generaliserar jag givetvis)??? De flesta som kommer med en massa kritik gentemot lchf har ingen kunskap i ryggen. De har inte tagit reda på vad dieten egentligen handlar om, de forskningsresultat som stödjer den och de bristande resultat som stödjer livsmedelverkets rekommendationer. Många av oss som är lchf'are har däremot ägnat massvis med tid till att efterforska och läsa på om hur kroppen funkar och framförallt hur lchf funkar.
    men va bra att ni har det, men håll det då för er själva.. enkelt va?
  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 13:27:15 följande:
    Kanske ska poängtera att jag är normalviktig och verkligen inte lat! Tränar och rör på mig minst 4 ggr i veckan. (promenerar dagligen) Men träna 2 timmar om dagen som ts gör..hmmm sunt?
    det är supersunt.. faktiskt.. 1 timmes kondition, å 1 timme styrka.. supersunt.. :)
  • bakeacake

    glömde bort att det ibland kan bli 3 grupträningspass på raken, först spinning, sen pump å sen combat.. :)

  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 13:29:40 följande:
    Varför behöver hjärnan kolhydrater?
    eftersom celler lever på kolhydrater.. :)
  • bakeacake

    I boken medicnsk grundkurs av urban Gillå kan man läsa.

    "för att cellen ska överleva måste den ständigt tillföras näring. Näringsämnen består av kolhydrater och äggviteämnen. Dessa ämnen ingår normalt i våran kost."

  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 13:31:42 följande:
    Oj, hoppas att du får i dig tillräckligt med proteiner så att du inte bryter ned din kropp. Ofta rekomenderas man att träna styrka och kondition vid olika tillfällen för optimalt resultat. Men hey, mår du bra är det bra. Älskar själv att träna.
    Jo proteiner får ja i mig i massor.. i form av extra protein i kött, å fågel till maten.. å i form av proteinshakes efter träning och tävling..
Svar på tråden LCHF en sekt?