• bakeacake

    LCHF en sekt?

    Vildhonung skrev 2009-10-01 16:35:44 följande:
    Men nu gör du ju självmål eftersom denna sida finns hos "sekten" där man inte får säga sådant enligt dig. Alla företrädare för LCHF skriver gång på gång att andelen kolhydrater kan variera beroende på individens utgångsläge: Är man överviktigt och har utvecklat diabetes så tål man inte så mycket, är man normalviktig och tränar hårt så tål man mer. Så vad är ditt problem med dessa sidor? Jag fattar inte. Det verkar handla mer om dig själv än om den faktiska informationen på dessa sidor.Det finns nämligen inga entydiga data om hur man ska äta. Alla data tolkas och utifrån resp. paradigm.
    hmmm? hört talas om att prenumerera på runner's world?
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 16:41:32 följande:
    Ja men då vet du ju inget om de sidor du kritiserar?Självmål hursomhelst.
    av dig ja.. som tror att man måste läsa på alla sidor som förespråkar "sekten".. jag ahr själv debatterat mot fett doktorn å ja blir mörkrädd bara av att se henne..
  • bakeacake

    Nä nu ska ja iväg å träna.. för jag är INTE tjock å lat.. :)

  • bakeacake
    Maddisen80 skrev 2009-10-01 16:50:03 följande:
    bakeacake man behöver inte vara tjock för att träna ,man kanske vill bli starkare och man må ju bättre även om man är tjock eller smal på gymmet är vi alla välkomna i små eller stora storlekar
    nej du har uppenbarligen missat poängen i det ja skrev.. längr abak i tråden så säger de flesta att dom är för tjocka för att träna.. tjocka och lata..

    jag är tjock.. men inte lat.. :)
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 17:04:04 följande:
    Men hur kan du döma ett sätt att äta utifrån din antipati för en person? Hur logiskt är det på en skala? Det finns studier som pekar för en konst med mindre kolhydrater och mer fett och det finns studier som pekar mot. Kontentan är att var och en måste fatta sina egna beslut. Att många är överviktiga ser man ju bara man går till affären. Vad det beror på är svårt att förklara. En förklaring är ju den som Colting ger nämligen att vi blivit beroende av produkter med mjöl i. En macka blir gärna fler och det är oerhört enkelt att ta till mackor i en stressad värld. Fett är det däremot svårare att föräta sig på. Man orkar inte äta mer än man behöver. De som vill kan ju prova. Skit i dem som är otrevliga. Det gör ni väl i andra sammanhang? Det där sektsnacket ger jag inget för. Ni har ingen grund för dem oavsett vad ni tycker om Dr Dahlqvist som inte jag heller förstår mig på. Till skillnad från oss har hon dock hjälpt en hel del diabetiker att slippa den sjukdomens hemska konsekvenser. Det är mer än många trevligare läkare klarat av.
    har du läst de hon skrivit tidigare i tråden.. att hon vart sjuk av att äta LCHF?
  • bakeacake

    intressant de här med colting.. sitter precis å läser senaste receptet som han gjort för runner's world.. pankaka på vanligt vitt mjöl och lättmjölk.. är de lchf?

  • bakeacake
    sasssyy skrev 2009-10-01 18:32:51 följande:
    Colting är intressant och en duktig föreläsare... men att han skulle vara LCHF-anhängare är inte helt sant. Han varnade för att leva längre perioder på just den dieten då jag var o lyssnade på honom senast samt att ska man leva längre än 3 månader på den borde man vara under läkarbevakning för att undvika risker att få njursvikt, leverproblem, hjärtklappning eller gallproblem vilket är besvär som kan dyka upp.Han rekomenderade metoden som en bra "kick-start" men varnade för alla sk extrema dieter... och med tanke på det receptet du nämner så står han nog kvar i den åsikten
    nej det har ja också hört.. men de var just det att man får hans artikel i ansiktet å får höra att även elitidrottare förespråkar dieten.. inte helt sant.. :)
  • bakeacake
    sasssyy skrev 2009-10-01 18:36:31 följande:
    NEJ NEJ elitidrottare förespråkar extremt sällan den dieten..Det skulle de inte fixa..Men ....de behöver ju inte oroa sig för övervikt iaf...har sett hur Frölunda-killarna lassar in både chips och pasta och inte många gram onödig vikt på de killarna inte :-P
    Haha precis.. mitt ex är landslagspelare i handboll.. å våra middagar var inte att leka med.. :)
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 18:39:16 följande:
    Du har verkligen en intressant debattteknik. Du spelar här på FL ständigt på att du är intellektuell och har akademisk utbildning. Men dina argument i den här diskussionen har inget med det att göra utan är bara anekdoter från ditt eget liv eller påhopp på människor eller grupper av människor som gör dig lustig över. Du har ingen kritisk hållning till något annat än människor som valt ett annat sätt att äta än majoriteten trots att ingen sida sitter inne med sanningen.Mina argument bemöter du överhuvudtaget inte. Kanske för att jag inte vare sig är med i den sk. sekten eller håller med er andra.Väldigt intressant som sagt. Om det finns någon sjukdom man bör undvika om man vill ha sina inre organ i god form så är det diabetes. En sjukdom som har ökat mycket sedan långfettkosten infördes. Frågan är ju varför.Mina släktingar hävdar också att de alltid ätit smör och grädde. Men det har de kombinerat med kex, pannkakor, pasta och kanelbullar. Inte konstigt att de är överviktiga.
    Men hur kan du påstå, eller ska väl säga NI påstå att colting förespråkar LCHF?
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 19:16:41 följande:
    Nu är det ju inte så att förespråkare för LCHF hävdar att elitidrottare inte ska äta kolhydrater alls. Så att ni gör er lustiga över det betyder ju att ni inte läst vad den sk sekten företräder. Det finns ingen som påstår det ni gör er lustiga över. Så varför drar ni upp detta argument gång på gång?Colting tog jag upp därför att han finns med på kostdoktorn, ni som hävdar att ingen med andra åsikter får uttrycka sig där.Det han hävdar är ju just det som jag tror blir den nya officiella råden: Att man inte ska äta en massa bröd, pasta, flingor etc om man inte elitidrottar. Det finns inga bevis för att detta behövs. Många elitidrottare börjar nu ifrågasätta de gamla råden om kolhydratladdning.
    försök springa 3 mil, eller åka 9 mil skidor utan en kolhydratuppladdning.. du kommar kanske 1 mil å sen går du rakt in i väggen.. jag har provat..
Svar på tråden LCHF en sekt?