• bakeacake

    LCHF en sekt?

    för det man gör under en kolhydratuppladdning är att lagra muskelglykogen.. vilket gör att man orkar mer.. å att man inte bryter ner lika mycke muskelprotein.. å nu är det så att man kolhydratladdar i flera dagar innan ett lopp..

  • bakeacake
    Kenzie skrev 2009-10-01 19:23:10 följande:
    Haha skämtar du eller? Det finns folk som sprungit marathon på fettdrift och klarat det alldeles utmärkt
    men har du gjort det? eftersom alla så noga påpekar här i tråden funkar alla olika.. för mig har det inte funkat att inte kolhydratuppladda inför ett lopp som tar mig ca 9-10 timmar konstant arbete.. eller 2-4 timmar.. är det ett lopp som inte har en tid på mer än 1 timme så är det heeelt onödigt.. men eftersom du hävdar att det finns dom som gjort det.. kan du visa mig hur? eftersom alla är är sååå noga med källor för vad man säger.. :)
  • bakeacake
    NoMercy skrev 2009-10-01 19:23:38 följande:
    Andra har provat och fixat det galant. Men vi är alla olika....Funderar så på det här med ät mindre och motionera mer.....använd sunt förnuft...vad är det som skiljer LCHF från dessa "tips". Vad är mindre, vad är mer? vad är sunt förnuft?
    mindre portioner.. MINDRE fett, mer grönt.. inga feta såser..
  • bakeacake
    Micke54 skrev 2009-10-01 19:25:44 följande:
    Med tanke på hans nivå och hans mängd kolhydrater i kosten kontra exempel längdåkare så kan man verkligen säga att han rekommenderar low carb. Han äter väl ca 20% kolhydrat mot skidåkarnas 60%+Han sågar ju kolhydratindustrin vid fotknölarna så det är ganska lätt att utröna vad han tycker.Allt handlar väl om vad man tolkar som LCHF.
    jo självklart.. men de var så komiskt att ja fick hem runner's world å där tipsar han om pankakor på vitt mjöl och lättmjölk.. :)
  • bakeacake

    de var nån som frågade varför vi är tjockare nu än för 30 år sen?

    ren j*la lathet! man sitter på sin häckar å orkar inte träna, eller har inte tid, å har inte justerat sitt intag av socker eller fett..

    därav mitt enkla tips som funkar galant för mig.. ät mindre, motionera mer.. :)

  • bakeacake
    NoMercy skrev 2009-10-01 19:29:43 följande:
    Mindre portioner än vad? mindre fett än vad? mer grönt än vad? Vem är det som säger att jag åt mycket fett förut? Vad är mkt fett? Åt jag stora portioner? Vad är en stor portion? Vad är lite grönt?
    än vad ja ätit tidigare.. man måste ju gå tillbaka till sig själv å se hur mycke har ja ätit tidigare. behöver ja verkligen all den här maten? behöver ja all sås?
  • bakeacake

    va bra för den som är intresserad av att göra så.. men för mig så funkar det inte.. enkelt va?

    eftersom ni säger att andra bantningskurer inte funkar för er.. så måste väl ja få säga att ja BEHÖVER en rejäl kolhydratuppladdning inför långlopp..

  • bakeacake
    NoMercy skrev 2009-10-01 19:32:01 följande:
    Och eftersom du lyckats så är du normen för alla andra? Snacka om sekt tendens....
    ni berättar ju huuuur bra LCHF funkar för er, då måste ju ja då berätta vad som funkar sååå bra för mig.. eller det kanske man inte får om det inte handlar om LCHF?
  • bakeacake
    Micke54 skrev 2009-10-01 19:32:14 följande:
    Han berättar även att kolhydratuppladdning av den gamla modellen är stenålder och utförs av amatörer som vägrar släppa den gamla skolan. Glykogendepåerna fylls mycket snabbare och en överdriven kolhydratladdning fyller ingen funktion. Ingen i eliten kör så längre det räcker med några flaskor Vitargo och normala mängder kolhydrat. 1-2 dagar innan.
    jag provade faktiskt det nu till lidingö, loppet tog 1,30. å ja, det funkar helt ok..

    men du menar att vitargo inte innehåller enorma mängder glykogen?
    jag ska ge det ett försök till vasloppet i vinter.. men ja kan säga att ja är orolig att ja ska stå där efter 4 mil å inte ta mig framåt..
    de var vad som hände när jag laddade upp efter ett annat program för några år sen..
  • bakeacake
    NoMercy skrev 2009-10-01 19:33:39 följande:
    Behöver jag allt bröd? Behöver jag allt dolt socker i lightprodukterna?Svaret efter att ha testat LCHF var enkelt...NEJ!Däremot vill min kropp gärna ha backon och gräddiga såser (utan mjöl) och den mår bra av det!Så varför ska det bara finnas en norm? Varför är inte mitt sätt lika rätt som ditt?
    jag har säger att alla får äta vad man vill.. ja är bara inte intresserad av att få höra huuuuuur frisk ja skulle bli.. å att min reumatism kommer försvinna.. de är där ja menar med sekten.. jag stöter dagligen på människor å inte bara 1-2 utan flera som säger att det är de enda rätta..

    du kanske inte är sån.. men ta inte åt dig då.. enkelt..
Svar på tråden LCHF en sekt?