• bakeacake

    LCHF en sekt?

    NoMercy skrev 2009-10-01 19:38:10 följande:
    Men du börjar ju klanka ner på LCHF.....för att den sk sekten tjatar...osså visar du inte ett dugg bättre beteende själv!Är inte det att kasta sten i glashus?
    verkligen inte.. det kallas att ge igen med samma mynt..
  • bakeacake

    du gav mig faktiskt en bra idé.. nästa gång nån börjar prata om LCHF å om huuuur bra det är.. så ska ja avbryta å vara exakt lika extremt frälsande om min metod.. så kanske dom får känna hur jäääävla drygt det är att behöva lyssna..

  • bakeacake

    Lämar tråden nu.. då ja insett att det inte går att får en diskussin som leder nån vart..

    i rest my case..

  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 19:49:33 följande:
    Det intressanta i din blogg är ju att du gått upp i vikt just pga snabba kolhydrater + onyttigt fett och alkohol gissar jag (krogen 4 dagar i veckan). Har man gjort det är det ganska lätt att gå ned i vikt om man helt enkelt slutar med det onyttiga och är så ung som du. Om man däremot inte äter onyttigheter utan enligt de officiella råden och ändå går upp i vikt fast mer långsamt, typ 1-2 kilo per år efter 30, hur ska man då tänka menar du? Det är då man behöver göra något radikalt eftersom mer frukt uppenbarligen inte funkar...
    krogen 4 dagar i veckan? står de i min blogg? senaste året har ja väl varit på krogen 4 gånger totalt.. å förra året kanske 10 gånger.. så nej de beror inte på alkohol.. men felaktig snabbmat, antidepresiva piller å alderless för lite motion..
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 19:53:17 följande:
    Tjs onsdag till lördag på krogen stod det väl...
    ja fast de var innan jag började gå upp i vikt.. men de var väl en början.. å de är 3 år sen.. så de senaste 2 åren har ja varit på krogen totalt 14 gånger..
  • bakeacake
    Micke54 skrev 2009-10-01 19:54:35 följande:
    Vitargo är det snabbaste kolhydratet man kan hitta typ. Men den gamla skolan laddade med sjuka mängder pasta i en vecka och det finns det ingen anledning till.Ett par flaskor med vitargo är ingenting i jämförelse. Byter man taktik utan att vänja sig först får man ju antagligen skylla sig själv. Äter du som Colting dagligen kan du dra nytta av både glykogenet och fettet.Jag var sjukt skeptisk mot LCHF snacket i början innan jag tänkte efter att allt är ju en fråga om nivåer. Jag har ju alltid ätit vanligt smör, gräddsåser osv men tänkt att det varit normalt. Så på ett sätt har ju jag hela tiden legat mot LCHF men aldrig tänkt på det. Jag skulle aldrig utesluta kolhydrater eftersom jag har roligare när jag tränar med kolhydrat i kroppen. Men jag håller det på måttliga nivåer. Jag vandrade 30h på mindre än fyra dygn i somras varav en vända upp på Kebnekaise som tog elva timmar inkl en timmes lunchrast. Jag satsade mera på feta nötter och protein under dagarna och det gick skitbra, hade ju även russin såklart eftersom det var oundvikligt att inte gå in i väggen tillslut på Keb. Så stagnerar du efter fyra timmar är det något annat upplägg som det är fel på.
    jag ska ge vitargo å normala protioner ett försök till vasan..

    å vem vet, efter 3 unger å 30+ så kanske även jag kommer krypa till korset å prova lchf.. men just nu så behövs det inte.. :P
  • bakeacake

    nä nu måste ja verkligen lämna, iaf för ikväll.. min karl sitter å grymtar å är skapligt sur på mig för att ja är så asocial..

  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 20:01:20 följande:
    Nåväl, närhelst du känner att du vill prova har du ju en massa bra info både för och emot. Lycka till hursom, tycker att du är helt enorm som sliter som du gör. Slit inte ut dig bara Grejen är ju egentligen inte att gå ner i vikt, det klarar många men att hålla den är den stora utmaningen. Att hålla motivationen uppe år efter år är svårt för många men hatten av för er som orkar svälta och slita år ut och år in.
    tack, ja lovar jag ska inte slita ut mig.. men just nu har ja inget val.. har köpt en brudklänning som inte går ihop helt, just för att skulle gå ner i vikt.. så nu har ja inge val.. :P
  • bakeacake
    Muminski skrev 2009-10-01 20:02:11 följande:
    Min med, han har just satt ihop crosstrainern som jag fick i födelsedagspresent så det är väl bara att ställa sig på den och svettas lite
    haha härligt.. crosstrainer och idol hade inte varit helt fel.. kanske också måste få mig en sån... bara för att.. :P
  • bakeacake
    Micke54 skrev 2009-10-01 20:04:57 följande:
    Det räcker med att inte äta light-produkter, mycket kött mindre pasta och vanligt smör, grädde osv.Det är viktigare att få i sig tillräckligt med protein när man tränar än en massa kolhydrater. Enligt mig så äter styrketränande personer bättre än dom flesta aktiva idrottare. Förutom dom som dricker sportdryck konstant för att "boosta" sitt en timmas långa gympass, men dom har hämtat sin kunskap från senaste numret av Bodys reklam.
    jag tycker inte om light produkter, dock gör min karl de.. hela hans familj gör det.. men när det är jag som handlar så är det fullfett som gäller.. även riktigt smöt å inte nån becelskit.. men sen så äter ja sällen de överhuvudtaget.. smör å mejeriprodukter..
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-10-01 20:09:55 följande:
    Nu har du ju blivit riktigt nyanserad! Grattis!
    hahaha.. tackar.. :P men som sagt, de få gånger. max en gång per månad som ja gör sås, så ska de vara på rikigt..

    för ärligt. hur gott är det med becel matlagningsgrädde? får rysningar..

    oj nu får ja skäll av karln här bredvid..
  • bakeacake
    Immer skrev 2009-10-01 20:09:14 följande:
    Ja, man borde skaffa sej en sportdrycks-fabrik, då blev man rik som ett troll! Money for nothing..!
    absolut.. alla gånger..
  • bakeacake

    efter ett långt samtal med min mor å sambo igår så har jag bestämt såhär!

    JAG ska svälja min stolthet å ge LCHF 2 månder ur mitt liv!

    jag ska göra ett expriment av det.

    Det som ska undersökas är:

    *blir ja mindre?
    *får ja mindre sötsug?
    *blir min reumatism bättre*
    *blir ja mindre grinig?

    så om 2 månader utvärderar vi försöket å får se vart de leder..

    är ni inte stolta över mig?

  • bakeacake

    det här började inte vidare bra.. har både fuskat med vin, och med socker.. fy på mig.. men ja försöker å försöker!

    Nu blir det flygande jakob.. mums!

Svar på tråden LCHF en sekt?