• Anonym (Plåga!)

    Springmasken terroriserar mig!

    Har ett kroppsligt och pinsamt problem som jag vill ha hjälp med!
    Hela mitt liv, så länge jag kan minnas - har jag haft springmask!
    Någon gång blev jag behandlad när jag var liten, men har bara fått det igen och igen. De dyker upp på dagarna och kan ibland krypa upp ur byxorna!!! Det är väldigt obehagligt!! Nu orkar jag inte med dessa terrorister och vill få tag i medicin, utan att behöva uppsöka läkare för recept, då det här är mycket pinsamt :C
    Jag bor ännu hemma, mina föräldrar jobbar med lågstadieelever och dagisbarn - det måste vara därifrån smittan alltid kommer

    Usch, vilken förjävla plåga!! De här maskarna är alltid på mig!!

  • Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!
  • Anonym
    Shadilly skrev 2009-09-19 00:37:30 följande:
    Jag tycker att du ska söka läkare, är du gravid kan det vara olämpligt med de mediciner som finns för maskinfektion, och har du en så stor infektion kan du behöva behandling utöver standard-rekommendationerna. Du har säkert någon typ av smittkälla någonstans, en hund/katt, nagelbitning, osköljd frukt eller något annat. Gå igenom alla sådana grejer i huvudet och försök eliminera återsmitta.
    Ursäkta att jag kommer in med lite frågor...

    Är det större risk att få springmask om man biter på naglarna, har husdjur och inte sköljer frukten så väl? *biter på naglarna*
  • Anonym (.)

    Har hört en fröken på mitt barns förra dagis som sa att hon hade så mycket som barn (för 40 år sedan)

    Låter som du gått med det för länge utan att medicinera.

    Be om recept hos läkaren. Undvik sätta fingrar i munnen, bita på naglar och dyl. Där samlas de mesta äggen.

    Inte alla är mottagliga för att få masken öht. Min läkare sa det var idiotiskt medicinera alla om de inte känner att de har det. Det skapar bara resistens om folk går och tar mediciner i onödan.

  • månsken
    BlivandeUngMamma skrev 2009-09-19 00:30:13 följande:
    Det är skitjobbigt! När jag dessutom gillar analsex men även när det är i slidan kan man sedan se att han har de där små jävlarna på kuken!! (det har hänt ett par gånger) Mår absolut dåligt av det här jag kommer aldrig bli av med helvetet :'C
    Men gud, är det inte farligt eller nåt, att få in dem i slidan? Men vad skall du göra, om du inte får bort dem, vill ju inte leva i celibat heller det förstår jag! Han måste ju väl också ha maskarna då, går väl inte att undvika att få dem för honom.

    Jag måste nog ta en paus nu, fixar inte mer masktankar för stunden.
    Förlåt mig för alla superlativ, alla "Ohh" och "Gud"! Inte meningen att utmåla mask-bärare som konstiga eller hemska. Bara "tvungen" att uttrycka reaktionerna som kommer, och de andra sover här hemma, så kan inte ojja mig hos dem. Lycka till och hoppas alla i tråden slipper sina parasiter snarast möjligt!!
  • statisk

    Men gud vad hemskt!!! Ts, gå till läkaren PÅ EN GÅNG!!!!
    Det är det värsta jag har hört i hela mitt liv! Mask på snopp och ponani, ne, fy tusan vilka jobbiga bilder jag får i huvudet nu.

    Gumman, om det är som du beskriver det, så är tiden då det var okej att skämmas borta för länge sen. Det är ju inte ditt fel!
    Ta tag i det här nu.

    Och ta ett allvarligt snack med dina föräldrar. Om dom har det också, och aldrig blir friska så smittar dom ju barnen, och skulle mitt barn få det och smitta mig, så är det finito på springmask på det dagiset/skolan kan jag säga.
    tvi tvi tvi

  • Shadilly
    Anonym skrev 2009-09-19 00:39:34 följande:
    Ursäkta att jag kommer in med lite frågor... Är det större risk att få springmask om man biter på naglarna, har husdjur och inte sköljer frukten så väl? *biter på naglarna*
    Ja infektionen kommer med äggen. Det är det som kliar oftast, när masken tar sig ut ur ändtarmen för att sprida ut äggen. Hundar och katter kan ha ägg i pälsen efter att de sprungit ute, och så klappar man djuret och tar sedan i mat eller stoppar ett finger i munnen.
    Tumsugare och nagelbitare är väldigt mycket mer utsatta för sådana smittorisker just för att man stoppar fingrarna i munnen.

    Men tvättar man alltid händerna innan man äter något eller har fingrarna i munnen minskar ju risken. Svårt att komma ihåg det jämt bara.
  • namera

    Har arbetat på förskola och där gick det bara runt, runt. Blev till slut orolig för att jag skulle bli resistent. Men kom ihåg, det är inte skämmigt med springmask. Se till att ta en kur Vanquin (eller receptbelagt medel). Och glöm inte att byta alla sängkläder samtidigt! Maskarna kryper gärna ut i sängen och tvättar man inte rent parallellt med medicineringen blir man inte av med dem.

  • Anonym

    Vi har två barn som oftast återsmittas. Ena är tumsugare och andra nagelbitare så där har i anledningen till att de återsmittas så ofta. Storsyster smittas inte. Vi kör medicineringen i tre omgångar med ca 1-1½ veckors intervaller. Sen är problemet borta i några månader. Misstänker att de blir smittade på dagis.

    Första gånger upptäckte vi maskarna när jag blev smittad och fy fan, aldrig mer.

  • Joel2005

    Medicin mot springmask är receptfri och kan köpas på apoteket den heter Vanquin. Det viktiga du ska tänka på är att du måste ta en ny dos om 2 veckor annars kommer det tillbax hela tiden.

  • Anonym

    Säkert att det inte är spolmask? tänkte om de är så pass stora att de kan börja ta sig ut från kläderna??

    Problemet är säkert att du hinner smitta ner dig själv innan äggen har har hunnit dö av medicinen. medicinera dig några gånger i rad så kommer nog symptomen inte tillbaks.

    och det är INTE pinsamt, det är ju för fan skitvanligt, bara det att ingen pratar om det.

  • Emmel

    Det räcker inte med medicinering. Man måste tvätta sängkläder minst varannan dag, städa sovrum och badrum DAGLIGEN. Äggen samlas inte bara under naglar etc., de finns också i dam ÖVERALLT. Dessutom måste ALLA i familjen medicineras.

    Jag har själv haft springmask som liten och min son har haft det två gånger. Vi har medicinerat hela familjen och städat som tusan, ingen annan har blivit smittad.

    Jag har hört att vissa är mer benägna att smittas av springmask och att de tycker mer om människor som gillar socker. D v s de som t ex äter mer kakor (min son är en sådan lite kille, han tar gärna två kex eller tre de gånger vi bjussar på sådant).

Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!