• Poloc

    Ont i svanskotan = foglossning?

    Nordvall skrev 2009-09-22 17:33:37 följande:
    Precis sådär har jag med och jag frågade min bm om det och det är foglossning.. Fogarna sitter på båda sidor om svanskotan och en framtill vid blygdbenet..
    Korrigerar lite anatomi: de bakre "fogarna" (SI-lederna) sitter inte bredvid svanskotan (där finns bara mjukdelar) utan högre upp, på sidorna av korsbenet precis innanför de två knölar man kan känna högt upp på baksidan av bäckenet.

    Förutom ovanstående tips så kan det vara värt att gå till en duktig manuell terapeut (tex osteopat, naprapat...) på behandling. Kan hjälpa, eller åtminstone lindra besvären.
  • Poloc
    Rödstrumpa skrev 2009-09-22 21:00:53 följande:
    På vilket vis kan naprapat, osteopat behandla foglossning?
    Ja, som jag skrev så kan man förhoppningsvis få hjälp att lindra besvären (dvs lindra symtomen). Terapeuten behandlar ju inte foglossningen i sig, men:

    1. Bara för att man är gravid måste inte alla symtom i bäcken-/ryggområdet ha sin orsak i enbart foglossning. Det kan vara andra mekaniker involverade i symtomen.

    2. Om grundorsaken är foglossning kanske inte behandling kan ta bort symtomen helt, men genom att se till att kroppen har bästa möjliga balans och funktion totalt sett kan sannolikt många symtom lindras eller tom avhjälpas.

    Jag är själv manuell terapeut och har goda erfarenheter av gravida kunder som blivit mycket bättre av behandling. Samma sak då jag själv var gravid och naturligtvis gick på regelbundna behandlingar hos kollegor.
Svar på tråden Ont i svanskotan = foglossning?