• vintje­j
    Äldre 8 jan 15:26
    64841 visningar
    8 svar
    8
    64841

    Vad kan man avända istället för vitt vin i maten?

    Citron blir bäst. Använd under inga omständigheter det som saluförs som matlagningsvin i livsmedelsaffärer.

  • vintje­j
    Äldre 8 jan 15:28
    #6
    ragatan skrev 2011-01-08 15:28:19 följande:
    Varför inte bara köpa en flaska vitt matlagningsvin i din vanliga matvarubutik? Det finns både vitt och rött och de brukar stå bland vinägerflaskorna.
    För att det smakar päck.
  • vintje­j
    Äldre 8 jan 15:34
    #8

    Det är svårt att säga,kanske två tredjedelar av vinmängden. Det är ju främst fruktsyran som ska smaka.Men citron har nog högre fruktsyra än vitt vin. Me börja med hälften kanske och smaka dig fram.

Svar på tråden Vad kan man avända istället för vitt vin i maten?
Logga in
Bli medlem