Inlägg från: Dalkulla74 |Visa alla inlägg
  • Dalkulla74

    Stora Omegatråden, för alla!

    Är det fler än vi som gjort uppehåll med omega nu i influensatiden Martin har varit utan tillskottet i ca 1,5mån tror jag det är nu och hans eksem är ju helt klart sämre igen (han får Eskimo kids just bara för hans hud). Men ändå inte tokilla så det känns som att man _måste_ återinföra det bums. Vi ser till att äta lax och makrill lite oftare än vanligt iaf .

    Som det ser ut så ska vi nog vaccinera Martin för influensan nästa vecka. min fråga är då, kan man återinföra omegatillskottet sen då tro utan att det ökar på risken för att han står sämre emot influensan? Vad tror ni?

  • Dalkulla74

    Hallonärtan: Jo det trodde jag med tills nyheten för ett par månader sedan då en medicine doktor hade uttalat motsatsen iaf när det gäller influensamotståndskraft. Jag klistrar in en länk här som jag tror var med i förra omegatråden då i början av september då den kom.

    www2.unt.se/pages/1,1826,MC=16-AV_ID=951088,00.html

  • Dalkulla74

    Little M C: Tack för att du lusläser så jag och andra kan ta del av summa summarum . Ja det ju Eskimo Martin får, dock dricker han endast havremjölk så jag vet inte hur det är med D-vitamin i den (ska gå och läsa). Annars så har ju lillasyster D-droppar han kan ta med.

    Nu har vi en tid bokad till Martin på onsdag för pricktest av vaccinet, förhoppningsvis vaccination och bevakning efter det (äggallergiker). Men går det bra så då tar vi och börjar igen med Eskimon och ev kanske ändå då om D-vitaminet motverkar risken för den där djupgående lunginflammationen .

  • Dalkulla74

    Little M C: Nejdå, jag är bara tacksam för att någon (=du) har stort intresse för Omega och vill delge din kunskap/erfarenhet

  • Dalkulla74

    Hej i tråden .
    Jag ville bara berätta att vi börjat ge Martin Eskimo kids igen efter uppehåll ett par månader för svininfluensan. Nu har han visserligen bara fått första dosen av vaccinet men vi upptar eskimoandet ändå då han är sämre i eksemen nu och har svårt att koppla av på kvällen när han ska sova. Vi är bara på dag 2 än så länge men tyckte mig känna att hans superlena hy som han får av tillskottet redan började komma tillbaka på kinderna . Ska bli lite spännande att se om nattningen blir lugnare och framför allt kortare nu inom kort eller om denna orolighet bara beror på att han är i någon utvecklingsfas så att det kanske ebbar ut av sig själv om nån vecka.

Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!