Inlägg från: Bobbylina |Visa alla inlägg
  • Bobbylina

    Stora Omegatråden, för alla!

    Hej alla! Har ingen ork att läsa igenom då jag är heeeelt förstörd,orkar inte mer nu.. så såg jag denna tråd o tänkte att det kanske kan va min räddning.

    Har en son som blev 1 år nyligen,han har i hela sitt liv sovit som en kratta, fram till ca 9 månader vaknade han var 10:e-20:e minut hela nätterna, sen började han sova liiite bättre typ 1timme-2 timmar i sträck men thats it, han har aldrig sovit mer än 3 timmar i sträck o det tar knäcken på mig då det bara är jag som har honom på nätterna o ingen släkting som vågar offra en natts sömn för min skull.
    Så nu undrar jag vilken omega3 ska jag köpa,vilken är bäst och vilken kan man ge till en 1åring?

  • Bobbylina

    När har ni som fått resultat på barnens sömn börjat få det? alltså hur lång tid efter ni börjat ge omega3 har sömnen börjat bli bättre?

    Är inne på 8:e dagen nu med fritt flyt till grabben men har ännu inte märkt nån skillnad..ska köpa nån annan omega när denna är slut men hade den hemma så jag körde på den!

  • Bobbylina

    Hallonärtan: det låter ju helt fantastiskt! hoppas det kan bli liknande effekt här oxå..

    Är det någon annan som ger just Fritt flyt? eller är den inte bra?

  • Bobbylina

    Little Ms Chatterbox skrev 2009-11-17 17:55:34 följande:
    [citat]
    Fritt Flyt innehåller enbart Omega-3, inte Omega-6 som är i Eye Q, Mor-EPA mini junior, Eskimo kids, Efalex m.f. Jag äter Fritt Flyt och Omega-6 kapslar (Efamol), tycker Fritt Flyt är bra, för vad det är och vad det kostar. Min dotter blev "botad" mot sin nattskräck av enbart Omega-3. MEN den bättre sömnen kom när hon började få kapslar med både Omega-3 & -6. Det kom inte över en natt (som det gjorde med Omega-3 mot nattskräcken) det tog några nätter.

    ah oki då ska jag köpa Eye Q eller Mor-Epa mini junior tror jag, Eskimo kids har jag redan hemma,kanske ska köra med den så länge..

  • Bobbylina

    förresten, gör det någon skillnad om man ger på morgonen eller kvällen? ger på morgonen just nu...

  • Bobbylina

    Hej! ville bara berätta hur det går för oss, sömnen har inte blivit något bättre ännu, men har precis börjat ge eskimo på kvällen istället för fritt flyt på morgonen så det får vi se om det syns något resultat om några dar kanske... men däremot så märker man stor skillnad på sonens hy,han va supertorr om kinderna samt hade torrfläckar över hela kroppen men de är helt borta nu! och jag tycker även att hans hår känns tjockare och glansigare! så nu håller jag tummarna för sömnen ska bli bättre oxå! =)

  • Bobbylina

    Har köpt Mor-Epa mini junior idag, men hur mycket ska jag ge? ska jag ge en kapsel på morgon och en på kvällen eller båda på kvällen eller räcker det att ge en kapsel om dagen när han är så liten? (13mån)

  • Bobbylina

    Little Ms Chatterbox skrev 2009-12-05 14:00:45 följande:


    Hej alla! Jag har haft datastrul sen nästan 2 veckor tillbaka så jag har lite att läsa ikapp.

    Jag har läst någonstans, men kommer inte ihåg var. Men små barn behöver mer Omega i jämnfört med vuxna eftersom deras hjärnor utvecklas så mycket. Ja, det stod mycket bättre förklarat men hoppas du förstår vad jag menar. Om du börjar med 2 kapslar om dagen och sen går ner till 1 och fortfarande har samma effekt så kan du ju ligga kvar på den dosen. Eller tvärt om, börja med 1 kapsel och om du tycker det räcker kan du ju stanna där. Eller ge 2 varannan, var 3:e dag.Jag har personlig kontakt med företaget som marknadsför Mor-EPA mini junior i Sverige ochj min kontakt där skrev till mig att jag kunde ge 3 kapslar om dagen till mina små (2 & 3 år gamla) utan att det skulle bli någon överkonsumtion.
    Ah oki då vet jag! jag ger just nu en på kvällen bara, men är lite fundersam till om de kommer att fungera för samma dag som jag började ge dom (förra lördagen) så börja han sova ännu SÄMRE...och gör fortfarande, vaknar o skriker,40 minuters pass hela natten igenom o sen på dagarna har han totalvägrat att sova,bara skrikit då oxå..=( fattar ingenting, är det någon annan som varit med om liknande? eller råkar detta bara sammanfalla med nån jobbig utvecklingsfas...
  • Bobbylina

    jag håller på att bli galen, köpte ju morEpa mini junior till min 1åriga son fö någon månad sen men det blev ju bara värre med hans usla sömn så jag slutade, tänkte att jag skulle testa igen nu så jag gav igår och inatt så har sömnen varit katastrof igen, förstår ju att det kan ta ett tag innan sömnen blir bättre men vågar man chansa och fortsätta ge omegan? vet inte om vi orkar fler såna här nätter...=(
    någon annan som haft det likande o sen fått resultat efter ett par dagar?
    är det någon mening att köpa eyeQ istället? dom kostar ju en del..

  • Bobbylina
    Little Ms Chatterbox skrev 2009-12-30 22:07:48 följande:
    Vi har exprementerat en del med Omega till sonen. När han fick bara Mor-EPA mini junior så var han ganska lugn och harmonisk på dagarna men sov sämre. Sen gick vi över till Eye Q och då sov han väldigt bra men var väldigt arg och explosiv i humöret så nu får han 2 Mor-EPA mini junior på morgonen och 2 Eye Q på kvällen. Han får alltså dubbel rekommenderade dagsdos.Så det kanske hjälper för er att gå över till Eye Q. En del hälsobutiker kan dela ut smakprover, om du lyckas få tag i det så kanske du snart märker om er son svarar bättre på Eye Q. Lycka till!
    ah va smart, kanske får ta o investera i eye Q oxå då. Skönt o höra att det kan va skillnad på resultatet på de olika omegorna, annars känns det ju som att slänga pengarna i sjön om det blir lika dåligt med Eye Q.  Tack för svar!
    31/3-07 Melwin 5/10-08 Elias
Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!