Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Stora Omegatråden, för alla!

    Hallonärtan skrev 2009-10-15 14:36:50 följande:
    Nu får hon Eskimo Kids. Jag köpte även MorEPA men det är lite meckigare att peta i henne. Det är ju så ynkligt lite så man knapt får upp det i en spruta och jag vill ge henne det direkt sas. Man vet ju aldrig om hon dricker/äter upp det man blandar det i annars...
    Stick bara hål på kapseln med en nål eller klipp upp den med en sax och kläm ut direkt i munnen eller kläm ut det på en sked och ge som det är eller med en klick yoghurt/välling eller vad du vill på. Så har jag gett mina barn och det går bra. Milton gillar att tugga på kapseln men jag sticker hål på den först. Meya tuggar på hela kapslar ibland men bara Eye Q eller Fritt Flyt. fattar inte hur hon klarar av det för de är inte smaksatta på något vis och smakar ren FISK!
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Bobbylina skrev 2009-10-16 12:54:57 följande:
    Hej alla! Har ingen ork att läsa igenom då jag är heeeelt förstörd,orkar inte mer nu.. så såg jag denna tråd o tänkte att det kanske kan va min räddning. Har en son som blev 1 år nyligen,han har i hela sitt liv sovit som en kratta, fram till ca 9 månader vaknade han var 10:e-20:e minut hela nätterna, sen började han sova liiite bättre typ 1timme-2 timmar i sträck men thats it, han har aldrig sovit mer än 3 timmar i sträck o det tar knäcken på mig då det bara är jag som har honom på nätterna o ingen släkting som vågar offra en natts sömn för min skull. Så nu undrar jag vilken omega3 ska jag köpa,vilken är bäst och vilken kan man ge till en 1åring?
    Om du vill ha Omega-3 eller kombinerat Omega-3 och Omega-6? I Eye Q, Mor-EPA mini junior, Efalax och Eskimo Kids så är det Omega-3 & -6. I tex Fritt Flyt är det bara Omega-3.
    Min erfarenhet är att de kombinerade är bättre. Om du väljer kapslar så kan du sticka hål eller klippa sönder den och klämma ut och ge på sked om du inte vill ge en hel kapseln till barnet. Mor-EPA mini junior är lite halvmjuka och mina barn har tuggat sönder de sen de var ca 1 år. Har aldrig satt i halsen eller så.

    Du kan ge stort sätt alla till små barn, om det står på förpackningenatt det är för större barn så är det oftast för tillverkaren vi svära sig fri pga kvävningsrisken. Men om man inte ger kapseln utan bara innehållet så spelar det ingen roll.

    Min personliga erfarenhet så har min äldsta son sovit bäst på Eye Q men de 3 andra sover bra på Mor-EPA mini junior.

    Har ni kollat upp att det inte är något annat bakom den störsa sömnrutinerna, Mjölkallergi, Reflux på magmunnen eller annan sjukdom?

    Är du något mer du undrar över så fråga så svarar jag om jag kan!
    Hoppas ni får sova snart
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Hallonärtan skrev 2009-10-19 08:10:29 följande:
    Kan man märka av effekten redan efter mindre än en vecka???? Vår dotter sover betydligt bättre senaste dygnen. Har gått ifrån att vakna en gång i timmen, till att vakna en till två gånger på en natt..... Och hon är mycket lugnare på dagarna med...?!
    Ja-då Så fort kan man få effekt
    Sylwia skrev 2009-10-19 18:17:38 följande:
    Hej! Tänkte hoppas in här. Har en son som blir 2 år om 3 veckor som alltid varit väldigt aktiv! Ingen ADHD men VÄLDIGT aktiv! I torsdags 15/10 började vi ge honom Eye Q och idag är de måndag 19/10 och vi märker en skillnad. Han har blivit mycket mer harmonisk, inte så skrikig och kan leka lite själv. Den största skillnaden är jo att han inte helt plötsligt ställer sig och skriker ut allt vad han kan. Vilket han började med när lillasyster kom för 5 veckor sen. De har blivit mycket lättare att förklara saker för honom, han ställer dig och lyssnar istället för att bara springa iväg och fortsätta skrika. Andra som också har upplevt en skillnad så snabbt? Och är där andra som get de till sina barn som inte har ADHD, är lite orolig i med att jag har bara har lästa tt de är föräldra som har ADHD barn som ger dom just denna fiksoljan.
    Jag ger alla mina barn Omega, de sover bättre och har mycket bättre humör under dagen. Jag ger Mor-EPA mini junior morgon och kväll. Stora killen (bla ADHD-diagnos) får dubbel rekomenderad dagsdos, 2 Mor-EPA mini junior på morgonen och 2 Eye Q på kvällen.
    Det är inte bara ADHD barn som får Omega, många andra får det också. Jag själv tar också.
    Du behöver inte vara orolig för att du ger något "läkemedel", Omega kapslar är ett kosttillskott, Omega-3 finns främst i fet fisk, lax, makrill, ål osv. Det går att äta så det täcker upp behovet men de som har svårt för att tillgodose sig Omegan eller har mer behov av det behöver äta väääldigt mycket. min son hade behövt äta 8-10 port fisk i v. Kan bli svårt i längden att motivera för en 7-åring.

    Eller att just ditt barn har ADHD, (iof. det kan det ju ha men det är inte behovet av Omega som avgör om man har ADHD eller inte.)

    Kul att ni båda fått effekt av det
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Hallonärtan skrev 2009-10-19 19:34:15 följande:
    Fantastiskt! En undran. Ni som varit med lite längre...Är det någon som pratat med sjukvården om detta? BVC tex. Jag har aldrig någonsin hört talas om att just Omega3 skulle främja sömnen tex. (Att vuxna ska äta det har man ju hört...) Jag vet flera som har och har haft barn som sovit minimalt, där BVC inte kunnat hjälpa med annat än Sömnmedeciner. Starka saker... Som bara säger att det går över, pröva 5mm osv. VET man inte detta??? Vi har inte haft det så pass jobbigt att jag tagit upp det med BVC annat än att berättat att hon just sovit mycket sämre än övriga syskon. Men om jag hade suttit där och gråtit av utmattning (vi har släktingar som hjälpt oss så att vi har fått sömn emellanåt) då hade jag nog varit rejält sur nu om jag inte fått denna info! Jag läste häromdagen om ADHD och Omega i en tidning ifrån hälsokosten. Men den tidningen kanske man klassar som reklam och inte ens bläddrar i. Om ni förstår hur jag menar. Det är ju så himla petigt ifrån socialstyrelsen att barn ska äta si och så och amma si och så länge. Men att dom kan ha Omega brist, det andas det inte ens om.
    Omegakapslar är hälsokost, sjukvården får inte rekomendera det. Även om de personligen vet att det funkar så bryter de mot någon regel, kommer inte ihåg vad den heter. Men kan bli så allvarligt att de t.o.m. kan mista sin legitimation.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Liljan75 skrev 2009-10-19 21:56:27 följande:
    Vad är rekomendationerna? Skulle vilja min son på 7 mån kunde sova lite bättre o är man desperat så prövar man ju gärna omega med bara det är ofarligt
    I Norge är rekomendationerna att man börjar från 4:e levnadsveckan tror jag det är. Omega-3 & -6 är tillsatt i ersättningen nu för tiden, iaf i NAN. Inte så mycket att det går att överdosera om man ger mycket ersättning.
    Jag har läst någonstans att barn behöver lika mycket som vuxna eftersom deras hjärna utvecklas så mycket under uppväxten. Men om du vill vara lite försiktig så kan du ju testa att ge bara en kapsel om dagen, om du märker förbättring men inte helt nöjd så öka till 2 kapslar.
    Det ända som jag har hört/sett om biverkningar vi överdosering är lakterande effekt vid stora doser. Tyvärr kan jag inte länka för jag vet inte var jag sett det men den största forskningen på Omega här i Sverige görs på Sahlgrenska i GBG.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Liljan75 skrev 2009-10-20 11:04:10 följande:
    Jag ger nan ersättning. kanske det blir överdosering om jag börjar med omega tillskott också? Men en kapsel kanske mankan ge även om man ger nan ersättning...
    Tror inte de har i så det täcker upp dagsbehovet i NAN, så testa med en kapsel och se vad som händer.
    Kan ju vara så att ditt barn behöver lite mer för att täcka upp dagsbehovet och då kanske du kan ge 2 kapslar varannan dag och bara 1 den andra dagen.
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Inbaal skrev 2009-10-20 18:26:53 följande:
    jag undrar eller jag har hört att barnen ska sova bättre med omega 3 eller e de omega 6? o vad ska man i så fall ha kapslar olja eller vad de annars finns ??? e de i hälsobutik man köper de då? tacksam för svar!!!
    Min erfarenhet av det är att de sover bäst med en kombination av både omega-3 och Omega-6.
    Det finns i både flytande, kapslar och tuggisar. Flytande och tuggisar är smaksatta, finns många olika smaker. Eskimo kids har Omega-3, -6 & -9, vitamin E och D.
    Eye Q, Efalex och Mor-EPA mini junior är en del av det lite kändare märkena med Omega-3 & -6 som har dokumenterad effekt.
    Man kan köpa på både hälsokostbutiker, apoteket och på nätet. vitaminvaruhuset.se och topformula.se

    Hoppas du har fått svar, annars är det bara att fråga mer
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Maggis Nervis skrev 2009-10-22 00:40:49 följande:
    Jag vill ta tillfället i akt att säga hejdå till er! Jag lämnar FL nu. Jag kan som moderator inte stå för de förändringar som är på gång och vill inte längre vara en del av sajten! Kram på er alla och tack för kul diskussioner. Jag finns på fejjan för er som känner mig //Maggis
    Kommer sakna dig Maggis Nervis

    Om du kommer tillbaka i någon annan skepnad, hör gärna av dig

    Ha det så bra!
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Caysa skrev 2009-10-22 13:00:29 följande:
    Hej, Jag vill bara kika förbi och läsa vad ni skrivit! Jag klarar mig inte utan omega-3, eller rättare sagt min sambo klarar sig inte om jag inte får omega-3 :) Min PMS kan vara förjävlig, rent ut sagt, jag är tvärare än tvärast!! Men nu när jag äter omega-3 igen så mår jag så himlans bra, och det är skönt att inte bli ett monster veckan innan mens.... Jag läste om omega-3 och dess effekt på människan på denna sidan första gången jag sökte svar, och man kan ju nästan inte låta bli att äta det när man läst det! www.halso.info/forum/thread-29277.html?tid=29...
    Har du märkt av något annat än lindrigare PMS? Leder, huden, koncentrationen?

    Jag märkte också av att PMS:en blev lindrigare
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
  • Little Ms Chatterbox
    Caysa skrev 2009-10-22 14:12:54 följande:
    "lite mer sällan" hahaaa... kan man skriva så?
    Här får du göra det

    Jag har migrän men inte märkt någon förbättring, fast min är hormonstyrd till största delen, får den vid varje mens. JA, jippi! Inte en utan TVÅ trevliga saker samtidigt, varje månad. *NOT*
    Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
Svar på tråden Stora Omegatråden, för alla!