Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stora Omegatråden, för alla!

  Ons 30 sep 2009 17:52 Läst 26684 gånger Totalt 156 svar
  Ons 30 sep 2009 17:52

  Här kan vi samlas och diskutera runt omega 3 och 6. Både ni som äter det själva eller ger era barn av olika anledningar

  Det här är den 6:e på tråden om Omega. Oljan som bland annat har fått barn att sova bättre, bli gladare, bättre koncentration, bättre aptit, jämnare humör, utläkta eksem, försvunnen hyperaktivitet och mycket annat.
  Här skriver även vi även om hur vi vuxna upplever effekten av Omega. Mjukare leder, bättre humör, mer ork med "monsterungar" PMS, koncentrationen, bättre minne, mm, mm...

  Här kan du hitta lite tips om vad man kan göra för att få barnet att lättare ta sin omega, för en del barn gillar inte smaken.
  Vilka smaker och om man bör välja kapslar eller flytande.
  Var du kan köpa Omega någonstans.
  Vad de olika oljorna är för något. Omega-3, -6, -7 & -9
  Omega vid graviditet och amning

  Den första tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-278/m33539036.html
  Den andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m36210758.html
  Den tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39439172.html
  Den fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m42829983.html
  Den femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m45208352.html


  För guds skull mänska! Du äter väl Omega!
 • Tor 15 okt 2009 12:05 #31
  Hallonärtan skrev 2009-10-15 10:08:05 följande:
  Tittar in efter tips av Magginervis Ska läsa i kapp så snart jag hinner... Har en liten 1-åring som sover som en kratta och är allmänt "på".. Har börjat ge Omega 3 och hoppas på förbättring....
  Låter som en bra tanke Uppdatera oss gärna hur det går för er Vad ger du för något?
  Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
 • Hallon­ärtan
  Visa endast
  Tor 15 okt 2009 14:36 #32

  Nu får hon Eskimo Kids. Jag köpte även MorEPA men det är lite meckigare att peta i henne.
  Det är ju så ynkligt lite så man knapt får upp det i en spruta och jag vill ge henne det direkt sas.
  Man vet ju aldrig om hon dricker/äter upp det man blandar det i annars...

 • Tor 15 okt 2009 16:52 #33
  Hallonärtan skrev 2009-10-15 14:36:50 följande:
  Nu får hon Eskimo Kids. Jag köpte även MorEPA men det är lite meckigare att peta i henne. Det är ju så ynkligt lite så man knapt får upp det i en spruta och jag vill ge henne det direkt sas. Man vet ju aldrig om hon dricker/äter upp det man blandar det i annars...
  Stick bara hål på kapseln med en nål eller klipp upp den med en sax och kläm ut direkt i munnen eller kläm ut det på en sked och ge som det är eller med en klick yoghurt/välling eller vad du vill på. Så har jag gett mina barn och det går bra. Milton gillar att tugga på kapseln men jag sticker hål på den först. Meya tuggar på hela kapslar ibland men bara Eye Q eller Fritt Flyt. fattar inte hur hon klarar av det för de är inte smaksatta på något vis och smakar ren FISK!
  Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
 • Bobbyl­ina
  Visa endast
  Fre 16 okt 2009 12:54 #34

  Hej alla! Har ingen ork att läsa igenom då jag är heeeelt förstörd,orkar inte mer nu.. så såg jag denna tråd o tänkte att det kanske kan va min räddning.

  Har en son som blev 1 år nyligen,han har i hela sitt liv sovit som en kratta, fram till ca 9 månader vaknade han var 10:e-20:e minut hela nätterna, sen började han sova liiite bättre typ 1timme-2 timmar i sträck men thats it, han har aldrig sovit mer än 3 timmar i sträck o det tar knäcken på mig då det bara är jag som har honom på nätterna o ingen släkting som vågar offra en natts sömn för min skull.
  Så nu undrar jag vilken omega3 ska jag köpa,vilken är bäst och vilken kan man ge till en 1åring?

 • Fre 16 okt 2009 18:32 #35
  Bobbylina skrev 2009-10-16 12:54:57 följande:
  Hej alla! Har ingen ork att läsa igenom då jag är heeeelt förstörd,orkar inte mer nu.. så såg jag denna tråd o tänkte att det kanske kan va min räddning. Har en son som blev 1 år nyligen,han har i hela sitt liv sovit som en kratta, fram till ca 9 månader vaknade han var 10:e-20:e minut hela nätterna, sen började han sova liiite bättre typ 1timme-2 timmar i sträck men thats it, han har aldrig sovit mer än 3 timmar i sträck o det tar knäcken på mig då det bara är jag som har honom på nätterna o ingen släkting som vågar offra en natts sömn för min skull. Så nu undrar jag vilken omega3 ska jag köpa,vilken är bäst och vilken kan man ge till en 1åring?
  Om du vill ha Omega-3 eller kombinerat Omega-3 och Omega-6? I Eye Q, Mor-EPA mini junior, Efalax och Eskimo Kids så är det Omega-3 & -6. I tex Fritt Flyt är det bara Omega-3.
  Min erfarenhet är att de kombinerade är bättre. Om du väljer kapslar så kan du sticka hål eller klippa sönder den och klämma ut och ge på sked om du inte vill ge en hel kapseln till barnet. Mor-EPA mini junior är lite halvmjuka och mina barn har tuggat sönder de sen de var ca 1 år. Har aldrig satt i halsen eller så.

  Du kan ge stort sätt alla till små barn, om det står på förpackningenatt det är för större barn så är det oftast för tillverkaren vi svära sig fri pga kvävningsrisken. Men om man inte ger kapseln utan bara innehållet så spelar det ingen roll.

  Min personliga erfarenhet så har min äldsta son sovit bäst på Eye Q men de 3 andra sover bra på Mor-EPA mini junior.

  Har ni kollat upp att det inte är något annat bakom den störsa sömnrutinerna, Mjölkallergi, Reflux på magmunnen eller annan sjukdom?

  Är du något mer du undrar över så fråga så svarar jag om jag kan!
  Hoppas ni får sova snart
  Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
 • Hallon­ärtan
  Visa endast
  Mån 19 okt 2009 08:10 #36

  Kan man märka av effekten redan efter mindre än en vecka????
  Vår dotter sover betydligt bättre senaste dygnen. Har gått ifrån att vakna en gång i timmen, till att vakna en till två gånger på en natt.....
  Och hon är mycket lugnare på dagarna med...?!

 • Mån 19 okt 2009 18:17 #37

  Hej! Tänkte hoppas in här. Har en son som blir 2 år om 3 veckor som alltid varit väldigt aktiv! Ingen ADHD men VÄLDIGT aktiv! I torsdags 15/10 började vi ge honom Eye Q och idag är de måndag 19/10 och vi märker en skillnad.

  Han har blivit mycket mer harmonisk, inte så skrikig och kan leka lite själv.
  Den största skillnaden är jo att han inte helt plötsligt ställer sig och skriker ut allt vad han kan. Vilket han började med när lillasyster kom för 5 veckor sen.
  De har blivit mycket lättare att förklara saker för honom, han ställer dig och lyssnar istället för att bara springa iväg och fortsätta skrika.

  Andra som också har upplevt en skillnad så snabbt? Och är där andra som get de till sina barn som inte har ADHD, är lite orolig i med att jag har bara har lästa tt de är föräldra som har ADHD barn som ger dom just denna fiksoljan.

 • Mån 19 okt 2009 19:14 #38
  Hallonärtan skrev 2009-10-19 08:10:29 följande:
  Kan man märka av effekten redan efter mindre än en vecka???? Vår dotter sover betydligt bättre senaste dygnen. Har gått ifrån att vakna en gång i timmen, till att vakna en till två gånger på en natt..... Och hon är mycket lugnare på dagarna med...?!
  Ja-då Så fort kan man få effekt
  Sylwia skrev 2009-10-19 18:17:38 följande:
  Hej! Tänkte hoppas in här. Har en son som blir 2 år om 3 veckor som alltid varit väldigt aktiv! Ingen ADHD men VÄLDIGT aktiv! I torsdags 15/10 började vi ge honom Eye Q och idag är de måndag 19/10 och vi märker en skillnad. Han har blivit mycket mer harmonisk, inte så skrikig och kan leka lite själv. Den största skillnaden är jo att han inte helt plötsligt ställer sig och skriker ut allt vad han kan. Vilket han började med när lillasyster kom för 5 veckor sen. De har blivit mycket lättare att förklara saker för honom, han ställer dig och lyssnar istället för att bara springa iväg och fortsätta skrika. Andra som också har upplevt en skillnad så snabbt? Och är där andra som get de till sina barn som inte har ADHD, är lite orolig i med att jag har bara har lästa tt de är föräldra som har ADHD barn som ger dom just denna fiksoljan.
  Jag ger alla mina barn Omega, de sover bättre och har mycket bättre humör under dagen. Jag ger Mor-EPA mini junior morgon och kväll. Stora killen (bla ADHD-diagnos) får dubbel rekomenderad dagsdos, 2 Mor-EPA mini junior på morgonen och 2 Eye Q på kvällen.
  Det är inte bara ADHD barn som får Omega, många andra får det också. Jag själv tar också.
  Du behöver inte vara orolig för att du ger något "läkemedel", Omega kapslar är ett kosttillskott, Omega-3 finns främst i fet fisk, lax, makrill, ål osv. Det går att äta så det täcker upp behovet men de som har svårt för att tillgodose sig Omegan eller har mer behov av det behöver äta väääldigt mycket. min son hade behövt äta 8-10 port fisk i v. Kan bli svårt i längden att motivera för en 7-åring.

  Eller att just ditt barn har ADHD, (iof. det kan det ju ha men det är inte behovet av Omega som avgör om man har ADHD eller inte.)

  Kul att ni båda fått effekt av det
  Stora Omegatråden, för alla! www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
 • Hallon­ärtan
  Visa endast
  Mån 19 okt 2009 19:34 #39
  Fantastiskt!
  En undran. Ni som varit med lite längre...Är det någon som pratat med sjukvården om detta?
  BVC tex. Jag har aldrig någonsin hört talas om att just Omega3 skulle främja sömnen tex.
  (Att vuxna ska äta det har man ju hört...)
  Jag vet flera som har och har haft barn som sovit minimalt, där BVC inte kunnat hjälpa med annat än Sömnmedeciner. Starka saker...
  Som bara säger att det går över, pröva 5mm osv.
  VET man inte detta???
  Vi har inte haft det så pass jobbigt att jag tagit upp det med BVC annat än att berättat att hon just sovit mycket sämre än övriga syskon.
  Men om jag hade suttit där och gråtit av utmattning (vi har släktingar som hjälpt oss så att vi har fått sömn emellanåt) då hade jag nog varit rejält sur nu om jag inte fått denna info!
  Jag läste häromdagen om ADHD och Omega i en tidning ifrån hälsokosten. Men den tidningen kanske man klassar som reklam och inte ens bläddrar i.
  Om ni förstår hur jag menar.
  Det är ju så himla petigt ifrån socialstyrelsen att barn ska äta si och så och amma si och så länge.
  Men att dom kan ha Omega brist, det andas det inte ens om.
 • Ronjan­709
  Visa endast
  Mån 19 okt 2009 21:25 #40
  Hallonärtan skrev 2009-10-19 08:10:29 följande:
  Kan man märka av effekten redan efter mindre än en vecka????Vår dotter sover betydligt bättre senaste dygnen. Har gått ifrån att vakna en gång i timmen, till att vakna en till två gånger på en natt.....Och hon är mycket lugnare på dagarna med...?!
  Hur gammal är er dotter ? Hur tidigt kan man börja ge omega till barn?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll