Forum Barn 3-5 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • vågar jag åka till simhallen med ett barn som har hela kroppen full av mollusker??

  Lör 3 okt 2009 17:15 Läst 23068 gånger Totalt 23 svar
  Lör 3 okt 2009 17:15

  Vågar jag åka till simhallen med mitt barn som har hela kroppen full av mollusker hela benen, mage, rygg. Det smittar ju, men i så stor bassäng??

 • Tis 6 okt 2009 13:21 #11

  "Även om mollusker kan smitta från barn till barn, så behöver man inte vidta några andra åtgärder än att kanske inte dela handduk mellan ett barn med och ett barn utan mollusker.

  Infektionen i sig är ju inte farlig, även om den av många föräldrar upplevs som jobbig, eftersom den är så ihärdig och inte verkar gå över".

  Min 7 åriga dotter har haft mollusker på insidan av låren och i knävecken i över ett år. Skulle jag begänsa henne pga av dem skulle det innebära att hon inte kan gå på toaletten (då molluskerna sitter där toaringen är bla, säkert precis så hon fick smittan), inte ha gympa i skolan eller gå på sin simskola. Detta tänker jag inte göra. Läkaren och skolsköterskan har sagt att hon måste få leva på som vanligt. Inga behandlinar vi provat har hjälpt dock har vi haft turen att de inte spridit sig så mkt så hon har inte hela kroppen. Det måste vara en mardröm för de kliar ju och gör ont en del. Min dotter HATAR sina och jag hoppas verkligen de försvinner snart, det borde de väl då hon haft dem så himla länge...

 • Brunel­lo
  Visa endast
  Ons 7 okt 2009 09:55 #12

  Det finns klor i bassängen tror inte molluskbaciller överlever klor Gå du och bada men se till att hon sitter på en handduk etc, och avstå kanske de veckor hon har många som vätskar sig eller pilla helt enkelt bort de som precis är på väg att spricka dagen före

  Det är den lilla vita pricken som innehåller smittämnet så det är först när den kommer i kontakt med ett annat barn - som då också har en väg för viruset att ta sig in såklart - som smittspridning sker.

 • Ons 7 okt 2009 14:50 #13
  lillsnurpan skrev 2009-10-03 17:15:49 följande:
  Vågar jag åka till simhallen med mitt barn som har hela kroppen full av mollusker hela benen, mage, rygg. Det smittar ju, men i så stor bassäng??
  Klart du INTE ska åka till simhallen!!!! Där om någonstans ska man väl vara noga med att inte ha nåt skit som smittar!
 • Ons 7 okt 2009 17:43 #14

  Självklart kan ni åka till badhuset. Jag har sett många barn i badhuset med molusker.

 • knodda­snutte­2006
  Visa endast
  Ons 7 okt 2009 21:23 #15

  klart du kan åka till badhuset dom smittar bara om dom är inflammerade och om man är där å pillar just då. så åk å bada du .

 • Ons 7 okt 2009 21:24 #16
  Analoga skrev 2009-10-07 14:50:53 följande:
  Klart du INTE ska åka till simhallen!!!! Där om någonstans ska man väl vara noga med att inte ha nåt skit som smittar!
  Men snälla du, vet du ens vad mollusker är? Då ett barn kan ha det i upp till 3 år så kan man inte hålla barnet isolerat under den tiden, det säger väl sig självt! Men precis som när jag under flera års tid hade fotvårtor så gör man det man kan för att inte smitta andra, de enkla sakerna som att sitta på en handduk eller så men mer gör jag absolsut inte då detta är helt ofarligt och inte så jättesmittsamt (då skulle en del av dotterna kompisar, vi i familjen & hennes kompisar isf ha det efter att ha delat toalett med henne i över ett år med mollusker...)´. Min dotter får gå på toa, trots mollusker på insidan, baksidan av låren och gå på simskola. Faktiskt...
 • Pie de limon
  Visa endast
  Tor 8 okt 2009 08:36 #17

  Alltså smittämnet i mollusken kan ej överleva klor. Ett annat barn måste komma i kontakt m smittämnet från mollusken för att få mollusker. De ska de ha närkontakt.
  Ta en handduk att sitta på i bastun, sen behöver ju inte ditt barn krama andra i bassängen tex....

 • Jeanet­te1974
  Visa endast
  Tor 8 okt 2009 09:05 #18

  Mollusker låter ju som om det är rena döden man har. Men det är ju bara små vårtliknande prickar. Ja, det smittar men man kan ju inte låta barnen sitta inne i kanske två år bara för att inte andra ska få det. Det kommer, det finns där och det går över. Förr eller senare. Min dotter hade dem i två och ett halvt år och nu är det pojkens tur. Det finns inget botemedel utan kroppen tar hand om dem själv. Blir det infekterat så kan man smörja med Microcid på pricken. En del kan det bara ta ett halvår för andra två-tre år. Helt individuellt.
  Men jag tycker inte man kan isolera ett barn för något så simpelt som lite prickar. Man får tänka på att man inte kroppsligen går nära eller ligger brevid en som har det. Att man har egen handduk osv. /J ( Så här står det om mollusker)
  ___________________________________________________________

  Mollusker

  Knottror på huden
  Mollusker är ofarliga, hudfärgade knottror på huden som orsakas av virus. De är två till fem millimeter stora och har en liten grop i mitten. För det mesta ger de inga besvär. Viruset finns bara hos människan och smittar genom nära kroppskontakt.

  Mollusker är vanligast hos barn. Man brukar upptäcka dem på barnets mage, armar, ansikte eller nacke. Det kan bildas allt ifrån en enstaka mollusk till väldigt många. Det brukar ta några månader för en mollusk att försvinna, men ofta får man nya mollusker efter hand. Den period som utslagen finns kvar kan sträcka sig från ett halvår till ett par år.

  Vuxna kan också få mollusker och då oftast runt könsorganen, på nedre delen av magen och på övre delen av låren. Molluskerna är då en sexuellt överförd smitta.

  Mollusker försvinner av sig själva
  Mollusker läker av sig själva. Ofta blir de röda och irriterade en period innan de försvinner. De brukar inte behandlas. Om barnet börja klia på molluskerna kan man minska risken för infektion genom att hålla barnets naglar kortklippta och rena.

  Om molluskerna skulle sitta på ett mycket olämpligt ställe kan man få dem borttagna på en läkarmottagning.

  Man behöver inte göra något speciellt för att undvika smitta eftersom det inte är farligt med mollusker. När knottrorna läkt är man troligen immun för resten av livet. Går barn med mollusker på förskola behöver inte förskolan göra något särskilt eller ha några speciella förhållningsregler.

 • Ons 5 feb 2014 15:49 #19

  Ursäkta men ni som är så himla rädda för att era barn ska få detta helt ofarliga virus kan väl då isolera era egna barn? Varför skulle någon ta hänsyn till vad ni tycker är äckligt? Barnen är inte farliga och definitivt inte äckliga för att dom har lite prickar och dom som är rädda för alla världens barnsjukdomar borde nog inte gå utanför dörren alls och heller inte släppa in nån hemma! Nästan alla får mollusker till slut så kom ihåg då alla era åsikter när det är era barn som drabbats! Blir förvånad över hur elaka vuxna människor kan vara.. Läs på lite innan ni tycker en massa!

 • Ons 5 feb 2014 16:10 #20

  jag skulle definitivt gå!
  Det kan sitta i över et tår så självklart måste ni kunna åka och bada :)

 • Tis 11 feb 2014 12:46 #21

  Vi gick till simhall och gjorde allt man gör normalt när sonen hade mollusker. Inte smittades någon kompis eller ens lillasyster heller så så himla galet smittsamt kan det ju inte vara. Och dessutom ofarligt. Men absolut trist och jobbigt. Vi smorde med microcidsalva som finns på Apoteket och egentligen är mot svinkoppor och första månaden gav det inget synligt resultat alls, men jag tänkte att vi använder väl upp tuben i alla fall, och pang efter så där 5 veckor bara tvärvände det och alla mollusker försvann sedan inom loppet av två veckor . Skönt, då vi var beredda på att det skulle vara i två år eller så. Detta var i somras och ingen mollusker har synts till sen dess .

 • Ons 12 feb 2014 21:07 #22

  Jag skulle gått och badat med mitt barn! Min son hade det i nästan två år och trots att han badade i samma badkar hemma som lillebror så blev han aldrig smittad!:)

 • Ons 12 feb 2014 21:40 #23

  Min dotter hade sina i över fyra år så fanns inte en möjlighet att vi skulle ha kunnat begränsa henne med vad hon fick göra och inte.
  Var och träffade en läkare och han sa att de var inte så smittsamma som man tror utan det är när de är "mogna" och det blir en liten gul prick i.

  Så klart att man ska leva som vanligt även fast det finns mollusker inblandat.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll