Inlägg från: Fotavtryck |Visa alla inlägg
  • Fotavtryck

    Gravidförsäkring, vad är den bra för?

    Har just tecknat TH försäkring som kostar pengar, samt dom flesta gratisförsäkringarna.

    TH valde jag för att dom har den bästa omfattningnen för hela familjen om nått skulle hända. Men ang medfödda skador veladade jag mellan Skandia o Th. Men TH hade helheten.

    Anledningen till att jag även har tecknat flera gratisförsäkringar är för att få ut det mesta om olyckan är framme o vi kommer hem tomhänta. Dock kan man inte utnytja andra ersättningar från flera bolag samtidigt. tex rese och sjukhuskostnader.

    Jag har inte valt till 100% samma bolag som jag kommer ha försäkringen i när barnet är fött.

    Viktigt är dock att man tecknar en barnförsäkring så fort barnet är fött. Oftast tecker gravidförsäkringen upp till 6 mån ålder, men tecknar man en barnförsäkring redan från början är dom teckta av två försäkringar tills grevidförsäkringen löper ut.

    ( gick på underbaraBarn-mässan o frågade massa frågor till alla bolagen)

  • Fotavtryck
    Helt rätt! Vill baratillägga en sak. Teckna den nya försäkringen så snabbt som möjligt! Går ni till BVC med barnet för att det har fått någon form av utslag som så småningom utvecklas till eksem eller dylikt så blir det ett undagtag i försäkringen om man inte har hunnit teckna barnföräkringen.
    Helt rätt.
    Visste att det var nått jag missade att skriva
    Det sa alla som jag pratade med på mässan.
  • Fotavtryck

    Måste bara berätta att när min son, idag 3 år, blev allvarligt sjuk vid 10 månader o vi låg inne en vecka på astrid lindgrens akutvårdsavdelning, ringde jag till försäkringsbolaget när vi kom hem. Sonen blev helt frisk o han fick ett riktigt bra startkapitel på sitt sparkonto.

    Så absolut glöm inte att försäkra dom så fort dom födds. Bestäm innan förlossningen vilken ni vill ha o ring sedan direkt från BB.

  • Fotavtryck
    EEJ skrev 2009-10-12 09:24:49 följande:
    Jag tecknade folksams väntabarn försäkring med tillägg 1050kr. Ellen föddes för tidigt och vi var inskrivna på barnavd. i fyra veckor. Fick nyligen in 6400 kr på kontot, inte helt fel.....Kommer även att få 1000kr för att jag fick havandeskapsförgiftning samt 1000kr för att jag fick foglossning.Jag är glad att jag kostade på mig en försäkring, men sen finns det säkert andra som aldrig behöver använda den.
    Foglossning? Intressant!
    I vilken vecka fick du det?
  • Fotavtryck
    ÖNadja skrev 2009-10-12 18:29:17 följande:
    Kan man teckna flera gratis försäkringar hos olika bolag samtidigt?OM det skulle hända nåt, kan man utnyttja allihop?Ja tycker att man borde kunna det, men ja vet inte..
    Jag har tecknat alla gratisförsäkringar + TH som kostar.
    Men man ska vara noga med o kolla vilka du kan utnyttja. Om ex det blir extra resor o sjukhusvistelse så är det bara en du får utnyttja, annars är det bedrägeri.

    Men vid skador, err eller om hemska olyckan skulle vara framme får du utnyttja alla!!
Svar på tråden Gravidförsäkring, vad är den bra för?