• Äldre 5 Oct 14:20
    20875 visningar
    39 svar
    39
    20875

    Gravidförsäkring, vad är den bra för?

    Har hört att det finns något som heter "gravidförsäkring". Gissar att det finns många här inne som är insatta i detta och kan ge mig en kort redovisning av fördelarna med att ha en sån?

    Är det som jag tror? Ett sätt att tjäna pengar på blivande föräldrars allmänna oro, och ett sätt att låsa fast en för att teckna barnförsäkring hos samma bolag?

  • Svar på tråden Gravidförsäkring, vad är den bra för?
  • Valdis
    Äldre 12 Oct 09:51
    #11

    Jag tecknade aldrig nån gravidförsäkring under min förra graviditet, mitt pucko!! Har ingen andledning än att det inte blev av, inte ens gratis försäkringen..Tycker försäkringar är jobbiga att hålla på och titta på, antagligen därför..

    Och sen fick jag havandeskapsförgiftning, sonen föddes för tidigt och vi låg på special bb.. Ja, ni fattar, en försäkring hade varit trevligt att ha! Men men... Nu har vi lärt oss till denna gång och på barnmässan så tecknade vi en trygghansa plus gravid försäkring. Ingen aning om den är bra, men sonen har en tryggabarn där så tyckte det var enklast.

    Tycker det är så jäkla jobbigt att jämföra försäkringar och få till det så vi slog bara till eftersom vi har trygg hansa sen tidigare.

    Jag hoppas den kommer hjälpa oss ifall nått händer iallafall, och sen snabbt på med en barnförsäkring sen!

  • Valdis
    Äldre 12 Oct 09:59
    #12

    Jo.. jag kan dock säga att dom på TH alltid är väldigt trevliga när man ringer och frågar och så. Har ännu som tur är kan man nog säga, behövt utnyttja försäkringen, men dom svarar alltid på frågor och är lätta att få tag på. Den personen jag tecknade gravidförsäkringen på barnmässan fick jag visitkort på och hon svarade direkt sen när jag ringde en vecka senare och kom ihåg en och sånt. Det är trevligt!

  • Valdis
    Äldre 12 Oct 10:00
    #13

    Inte behövt utnyttja försäkringen ska det ju förståss stå... Många inlägg blev det!

  • Äldre 12 Oct 11:54
    #14

    Jag hade en gravidförsäkring plus (kostar pengar) från Länsförsäkringar när jag väntade min son.
    Han föddes för tidigt och det kändes väldigt tryggt att han var försäkrad sina första 6 månader. Då försäkringsbolagen ryggar så fort det gäller för tidigt födda..

    Vi hade sedan tur och fick honom försäkrad pga att läkaren på BB skrev ett bra intyg!

    Vid nästa graviditet kommer jag utan tvekan att försäkra oss igen!!

  • Valdis
    Äldre 12 Oct 14:28
    #15
    Izzen skrev 2009-10-12 11:54:17 följande:
    Jag hade en gravidförsäkring plus (kostar pengar) från Länsförsäkringar när jag väntade min son.Han föddes för tidigt och det kändes väldigt tryggt att han var försäkrad sina första 6 månader. Då försäkringsbolagen ryggar så fort det gäller för tidigt födda..Vi hade sedan tur och fick honom försäkrad pga att läkaren på BB skrev ett bra intyg!Vid nästa graviditet kommer jag utan tvekan att försäkra oss igen!!
    Jaha, nä vi hade aldrig problem med att försäka våran son. Men han föddes inte hur för tidigt som helst heller, precis på gränsen. Är säkert annorlunda med barn födda väldigt för tidigt.
  • Magdal­enaP
    Äldre 12 Oct 14:30
    #16

    själv har jag täcknat grattis försärkingen hos folksam som gäller från v.10 för mig och för barnet från v.23 och fram tills barnet blir 6 månader men så fort lill tjejen/killen har ploppat ut så täckar jag ett barnförsäkring hos Folksam där vi både är fyllförsäkrade så då blir de billigare när alla är försäkrade hos en samma försäkringsbolog.

  • ebij
    Äldre 12 Oct 16:05
    #17

    Jag har tecknat trygghansas Vänta barn försäkring som kostar 1050 kr. den hade även en livförsäkring för pappan.

    Tycker att det kan vara bra att ha en försäkring om något skulle hända på vägen och om man skulle behöva ligga på sjukhus länge eller liknande. 1050 tycker vi inte är mycket pengar om något skulle hända.

  • smurfa­n0
    Äldre 12 Oct 17:44
    #18

    Är mycket glad att jag skaffade en sån. Elina föddes 3 månader för tidigt. Och nu har hon en bra start på sitt sparkonto. Dessutom kommer hon troligtvis få ut pengar pga av ett ärr från en operation som behövdes. Jag tog den försäkringen som man betalar. Trygg-Hansa kostade 1050 kr.

    Plus att vi har iaf försäkring tills hon är 6 månader. Hon lär inte få beviljat en ny eftersom hon är så tidigt född. Har försäkrat henne via facket istället.

  • Äldre 12 Oct 18:29
    #19

    Kan man teckna flera gratis försäkringar hos olika bolag samtidigt?

    OM det skulle hända nåt, kan man utnyttja allihop?

    Ja tycker att man borde kunna det, men ja vet inte..

  • Ängeln­Dennis
    Äldre 12 Oct 19:16
    #20
    ÖNadja skrev 2009-10-12 18:29:17 följande:
    Kan man teckna flera gratis försäkringar hos olika bolag samtidigt? OM det skulle hända nåt, kan man utnyttja allihop? Ja tycker att man borde kunna det, men ja vet inte..
    Jag undrar precis samma sak!
Svar på tråden Gravidförsäkring, vad är den bra för?