• Äldre 17 Oct 14:22
    11525 visningar
    161 svar
    161
    11525

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

    Nu har jag också hittat hit!

    Clodia: du får svara med ett "jag mår utmärkt, tack". Visst tar man illa upp över sådant och liknande. Men mest frågar alla om hur S mår, inget om den "blivande mamman".

    Är det självklart för er att klippa navelsträngen?
    (jag har lite svårt för blodkärl)

  • Äldre 19 Oct 18:37
    #8

    Tycker också att det känns läskigt, att klippa navelsträngen... Spelar ingen roll alls, egentligen...

    Ska ni skriva något förlossningsbrev? Vi har knåpat ihop ett, vet inte om vi kommer att använda det eller inte men det kändes nyttigt att sammanfatta våra önskemål iaf inför oss själva. Kanske vi tar med det.

    Kommentera gärna...:
    bebis2009.wordpress.com/2009/10/17/tankar-om-amning/

  • Äldre 28 Oct 08:11
    #17

    lotuskotte 29/10
    Ammiz 21/11
    Clodia 11/12

    paprikatingeling: för mig var det enkelt, jag skaffade en e-legitimation och loggade in på försäkringskassan och *tadaa* där fanns redan mina uppgifter.
    För S är det lite knepigare då hon haft vikariat och tim-anställningar så vi har skickat in en bunt papper så nu hoppas vi på att hon ska få mer än lägsta-ersättning.

  • Äldre 6 Nov 17:39
    #21

    Å, ett jättestort grattis Lotuskotte! Funderade nyss på dig och att bebisen borde komma snart.

  • Äldre 17 Nov 08:24
    #26

    Grattis Tuctuc till era tjejer! Härligt med en så bra förlossning! Alltså inget kejsarsnitt?

    Om ni som fött (ja, eller vad man nu kallar det) vill berätta mer om era förlossningar så läser jag gärna

    Lite smått avundssjuk... Vill också träffa vår liten! Gravida frun är less nu, hon sover dåligt och får onda sammandragningar av att röra sig så hon sitter i soffan hela dagarna, bokstavligen. Och jag har aldrig fått så lite gjort på jobbet som nu- hur kunna koncentrera sig när något så STORT är så nära. Vi trodde att det var på gång redan förra söndagen då S fick förvärkar och sedan trodde vi att det var på gång i fredags men även då försvann sammandragningarna. Fyra dagar till BF idag och jag försöker intala mig själv att även om vi går två veckor över tiden är det kort tid. För det är det ju!

  • Äldre 26 Nov 20:15
    #38

    Vet inget om profylaxkurser i Stockholm, men vi har gått en här i Uppsala, och tror att det var riktigt bra. Eller vi vet ju inte ännu vilken nytta vi kommer att ha av den då bebisen inte vill komma ut. Imorgon är vi en vecka efter BF...

    Nåja, hur man än vänder på det så kommer vi snart vara en av er som nu är mammor!

    Förresten- har några av er i tråden här någon blogg man kan kika in i och följa?

  • Äldre 3 Dec 20:36
    #44

    Äh, hade skrivit ett betydligt längre inlägg, lite i etapper men glömde att jag blir utloggad från FL efter ett tag så allt försvann...

    Hursomhelst, igår fick vi komma hem med en liten flicka på 3810g och 53 cm, hon är helt underbar och vi är trötta men lyckliga.

  • Äldre 6 Dec 20:28
    #49

    Det namn som vi nästan hade bestämt passade inte riktigt när hon väl var här...

  • Äldre 7 Dec 10:26
    #51

    Clodia: Vet inte, kändes liksom inte riktigt rätt när vi kallade henne det... (kanske det var det att det var det första namn vi testade och att det kändes konstigt att använda ett namn på henne överhuvudtaget). Tredje namnet på listan var det som kändes mest naturligt att tilltala henne med. Konstigt... Tycker att det är jättelustigt att ett namn kommit till er som ni inte ens var säkra på att ni gillade från början!

    Hur går det kronärtskocka?

  • Äldre 7 Dec 16:16
    #53

    Nämen ett jättestort grattis!! Klart att han är världens sötaste (Ja, näst efter vår Agnes förstås). Hoppas att ni alla mår bra!

Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3