Inlägg från: Gaytjej |Visa alla inlägg
  • Gaytjej

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

    paprikatingeling skrev 2009-12-07 15:53:52 följande:
    Hallå i tråden!Här är en till som hade bråttom ut! Vattnet gick helt oväntat i lördags kväll (v 36+2) och nu är han här, vår son, 2700 g, 47 cm. Och världens sötaste, förstås. :)
    Nämen oj! Haha, som det kan gå! =) Grattis till sötaste sonen!!!
  • Gaytjej
    Clodia skrev 2009-12-13 01:49:31 följande:
    Rucolla: För mig är du också välkommen. Det känns inte så snällt att neka någon vårt trevliga sällskap.
    ...och tröttnar du på dom här nissarna ;) Rucolla så är du ju alltid välkommen till oss i Regnbågsbarn á la 2010! www.familjeliv.se/Forum-2-299/m49093525.html
    Clodia skrev 2009-12-13 01:49:31 följande:
    På tal om att handla, har ni läst/sett/hört talas om de här böckerna? www.sagoliktbokforlag.se/Bocker.html Jag vill köpa allihop!!!
    I tråden länkad till ovan, fast i början av den har jag för mig, så tipsar Anelan om en hel hög bra böcker utöver dessa från sagoliktbokförlag som vi ska inhandla så snart vi får råd (typ när vår Jordnöt har fyllt 18 och flyttat hemifrån)
    Clodia skrev 2009-12-13 01:49:31 följande:
     Så n inte blir förvirrade.Rucolla: För mig är du också välkommen. Det känns inte så snällt att neka någon vårt trevliga sällskap.
    Igen? Jag som fortfarande saknar det gamla! :)
  • Gaytjej
    Ah! Jag klippte bort fel stycke i quotet längst ner. Detta var det jag kommenterade:

    Clodia skrev 2009-12-13 01:49:31 följande:
    För övrigt vill jag förvarna om att jag kommer att byta namn i nästa vecka. Så n inte blir förvirrade.
  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-13 09:51:22 följande:
    Gaytjej: vad skådar mitt öga!?! En tråd jag har missat! Det var det värsta!! ;) Nu blidde det ju inte en 10:a här iofs, utan en 09:a, men ändå. En tråd jag kunde ha hängt i.... :)Clodia: Japp, sagolika förlag är super. Vill också ha allihopa (och har givetvis glömt att önska av morföräldrarna i julklapp). Även vombat förlag är hur bra som helst. Familjeboken vill jag ha. Bland annat. Borde ha typ nu i bokhyllan så att syskonbarnen kan läsa när de är här. Vår plutts hörförståelseförmåga är ju begränsad i nuläget... :)Tack för förvarningen... jag blir säkert förvirrad av namnbytet, tog ett tag innan jag greppade det förra... :)
    Haha, tror knappt tråden var skapad innan frugan din tryckte i sig 7 saffranspaket så att vattnet gick och nästan-10:an blev en 09:a! Men häng där ändå vet jag, the more the merrier =)
    och som sagt, kolla in Anelans boktips!
  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-13 18:20:35 följande:
     Gaytjej: Hahaha, om du fick smaka de där bullarna skulle du förstå! Om vi råkar ha någon kvar i frysen när vi far ner till era trakter nästa gång (typ mars-april, vi tänkte bo där 1-2 månader) ska du få smaka... ;)
    Hoppas ni glömmer äta upp ngn av de små rackarna då =) Har inte Jordnöten behagat anlända och det börjat dra ihop sig till mitten av mars så skulle en sån verkligen inte sitta fel!
  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-15 09:07:08 följande:
    Fk ja... hahaha, jo jag känner mig allt rätt efterbliven. Jag har nu lyckats anmäla och begära tillfällig föräldrapenning, men misstänker att de kommer att skicka 100 blanketter för att fastställa min SGI och i och med julledigheter så lär väl det dröja då...Med frun hade vi inte anmält föräldrapenning i och med att lillen kom så tidigt, när vi sedan gjorde det häromdagen och fick frågan "varför anmälde du inte första dagen du inte förvärvsarbetade" känns det ju smått absurt. Ehh... bebis kom tidigt... vi låg på sjukhus...
    Va, ni som skulle bereda vägen för oss så att vi bara kunde ta efter - och så har ni inte ens skickat in om föräldrapenning ännu! Sådana föredömen! Vi har varit på FK:s föräldrainfo och jag har redan mina papper färdigifyllda och klara för skickning, jojominsann ;)

    Jo, apropå blanketter och ansökningar: Har ni tänkt ansöka om underhållstöd (1273 kr/månad om jag har förstått det rätt)? Jag/vi har iaf tänkt suga ur samhället på det tills dess att närståendeadoptionen har gått igenom, utan att skämmas särskilt mkt faktiskt. http://www.forsakringskassan.se/nav/5e408e858425181ac0dc5e9c410c975c
  • Gaytjej
    Pulo skrev 2009-12-20 19:13:08 följande:
    Det är så härligt att läsa om hur ni har det med era små! :)
    Håller med =)

    En fråga: Är det ngn av er icke-(längre)-gravida mammor som tänkt försöka er på att amma? Hur går det annars med era fruar/tjejer och amning, har de lyckats komma igång, de som velat göra det? (är ju inte så enkelt och självklart som jag har föreställt mig, har jag börjat förstå)
  • Gaytjej
    veda skrev 2009-12-21 08:27:30 följande:
    Hej! Vi är inte gravida ännu men kommer snart sätta igång med behandling på Huddinge. Det är frugan som står i den kön så försöker att göra mig gravid läggs på is tills vidare vilket jag känner mig kluven inför. Å ena sidan känns det som att just för att jag känner mig kluven till det är det bra att vi byter bärare, och jag tror det egentligen är viktigare känslomässigt för min tjej att uppleva graviditeten men jag är ändå lite ledsen för jag ville bli gravid och lyckades bara med ett missfall. Det är som att man vill ha revansch. Fast hellre än revansch vill jag ju ha en bebis. Är bara orolig över om jag någonsin kommer kunna bli gravid, även om det känns som en överdrivet dramatisk oro. Och så är jag orolig över att känna mig utanför! Där tror jag i och för sig att min tjej hade lidit mer än jag så av den anledningen kan det härvara den bästa lösningen. Men ändå känns det lite snopet.Nu hoppas jag bara att oron att bli utanför ska vara större än upplevelsen. Jag är så rädd att vara en dålig partner till min tjej, tänk om jag skulle känna mig utanför och bli het surig och grinig! Min tjej hade klarat den biten galant, det vet jag. Tänkte bara höra om någon har något klokt att säga om det här med att vänta barn utan att vara gravid, och utanförkänslan osv.
    Jag tycker det är bra att du tar itu med dina tankar och din oro redan nu, jag tror faktiskt inte att det är obetydelsefull liten grej att byta bärare mitt i processen och jag tycker inte att det går att jämföra med att vara pappan eller att vara den icke-gravida mamman som varit inställd på detta från starten.

    När vi inledde vår bebisresa i början av 2007 så var det med försök inom den svenska sjukvården med ett kuratorssamtal som en del av utredningen. Kuratorn la ganska stor vikt vid att prata om hur vi hade kommit fram till vem av oss som skulle vara den som blev gravid och jag blev faktiskt lite ställd, då detta egentligen inte hade varit ngt vi hade diskuterat. En slags efterhandskonstruktion är väl att jag några år äldre och att jag hade ett fast jobb, medan min tjej just stod i begrepp att avsluta sin högskoleutbildning. Egentligen var det kanske snarare att jag från början var den som mest ville vara gravid, och kanske också den som var den mest drivande i frågan om att utöka vår familj med ett barn.. Men innan vi hade kommit så långt som att köra igång med inseminationerna så har önskan om en liten knodd hos min fru vuxit i kapp och ihop med min!

    När vi började närma oss 8-9-10 misslyckade försök så fick vi frågan om huruvida vi hade funderat på att byta bärare, dels från en vän och dels här på FL. Jag blev oerhört stressad av den frågan; provocerad och orolig på en och samma gång. Jag kämpade emot min egen skuldbeläggelse av mig själv för att det inte fungerat och jag var verkligen inte beredd att ge upp! Det var jobbigt att nästa behöva försvara min önskan om att få vara den som bar på vårt barn, inte bara inför andra utan även inför mig själv: Det var som om jag per automatik förminskade moderskapet hos alla mammor som inte burit på sitt barn, och det var ju verkligen inte det jag menade...!

    Jag är otroligt tacksam över att min fru förstod att jag inte var färdig med försöken på mig och att hon utan att knorra över ekonomin och annat tyckte det var en självklarhet att vi skulle gå över till IVF (vilket innebar att vi behövde ta ett för oss ganska så stort banklån). Även om det inte hade behövt vara skrivit i stjärnorna att vi aldrig mer skulle försöka få mig gravid, så var jag inte beredd att lämna över stafettpinnen!

    Har ingen aning om hur jag/vi hade ställt mig/oss till en fortsättning ifall vi behövt använda upp vårt trepack utan resultat. Jag hoppas i alla fall att det inte hade varit ekonomin som fått styra över våra önskningar och jag hoppas att vi fortfarande hade varit helt eniga med hur vi ville ha det.
  • Gaytjej

    Jag förstår att du känner dig misslyckad och tycker det är så dumt att man ska behöva känna det så! Det räcker ju så väl med att vara ledsen och besviken  - och så sätter man ändå igång och ifrågasätter sin egen kropp, trots att intellektet säger att barn inte är någon gåva som man får för att man har varit snäll eller sund eller för att man alltid betalat sin radio- och TV-licens i tid. Barn är en gåva som man får om man har TUR (eller tillräckligt med pengar för att betala en surrogatmamma om alla andra vägar är stängda).

    Med din 'rad' (en graviditet på tre försök) så tror jag att du har alla chanser i världen för din revansch när det är dags för syskonförsök! Och fram tills dess att ni kör igång med din tjej så hinner du säkert hitta ngt sätt att hantera din besvikelse och börja om på ny kula som den icke-bärande mamman. Go girl! =)

  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-28 16:33:12 följande:
    Vår tant på familjerätten var kanske inte den lustigaste av människor, men var mån om att vara effektiv och anpassa handlingarna till de datum nämnden sammanträder, boka in hembesök redan nu och dessutom påbörja de frågor som egentligen hör hemma i adoptionsprocessen. (Jäkligt märkliga frågor föresten: när kom ni på att ni gillade tjejer? Har ni varit tillsammans med män innan? Vad har det med adoptionen att göra?!?).
    Menar du att det var frågor som hon hämtade från ngt färdigt adoptionsformulär?!? Och har faderskapstjohejsan eg med närstående adoptionen, jag menar, vem gav henne mandat att påbörja den?
Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3