• sahara sahara
    Äldre 16 Dec 00:15
    11671 visningar
    161 svar
    161
    11671

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

    Sådär. Namnbytt och klar.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 16 Dec 12:32

    Vi var ju på infoträff på FK, och det trycktes mycket på att man skulle anmäla samma dag, kanske dagen efter om det gällde förlossning, så det gjorde jag. Nu blev det ju VAB för oss i två veckor innan vi började plocka den riktiga föräldrapenningen respektive "pappadagarna", så där hade vi koll. Skönt att kunna anmäla över internet, tycker jag, och slippa ringa. E-leg är bra.

    Det är lite bökigare med FK att inte vara biomamma. Som gravid skickar man in sitt moderskapsintyg och de börjar utreda. Jag skickade in mina papper, och skrev särskilt att jag ville att de skulle utreda min inkomst eftersom jag skulle vara föräldraledig under 2009. Ändå tog det två och en halv månad innan min SGI fastställdes. Hoppas jag. Den skulle fastställas idag om jag inte överklagade, och det har jag inte gjort.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 18 Dec 22:52

    Fortfarande ingen SGI, och inga pengar i sikte. Nåja.

    I dag har vi provat vikblöjorna från Imse Vimse. Tre timmar senare var Lillstrumpan blöt på insidan av båda benen, och det var bara att slänga byxorna i tvätten. Jag vet inte om jag vek för löst eller något, eller om hon fortfarande är för liten, eller om modellen helt enkelt inte passar. I natt får hon ha engångs, och så testar vi igen i morgon.

    Hur är det med alla?


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 12:13

    Skönt att nätterna verkar gå bättre, Ammiz! Vi har märkt att nätterna här går bättre om vi går och lägger oss samtidigt alla tre, och vi inte läser eller surfar i sängen. Då kan hon sova typ 22-10, och vakna för mat var tredje, fjärde timme, äta, få ny blöja och somna om. Däremot verkar hon bli lite stressad av att vi är vakna.

    Imses formsydda blöjor är enorma, ja. De är från fem kilo, så vi får väl se hur det ser ut och känns när vi kommer dit. Jag ångrar lite att vi köpte så pass många innan vi testade, så vi kanske kunde testat några andra också, men som sagt, vi fick några, och hittade en hög nya för mindre än halva priset på en utförsäljning, så det var svårt att motstå. Hon väer kanske i dem...

    Det är den vikningen jag har använt, ja. Jag funderar på om jag gjorde själva "limpan" för bred eller för smal, eller, som sagt, om jag vek för löst på något vis. Jag ska testa igen, helt klart, för det känns som om det vore mycket mysigare än med engångs. Men funkar det inte så funkar det inte, och då får det vara så länge. Hon har fortfarande en väldigt liten rumpa.

    D kissar också väldigt ofta på skötbordet, men vill inte heller kissa i handfatet. Jag försöker ibland, men hon väntar oftast. Det var länge sen hon bajsade på skötbordet, men nej, det brukar inte bubbla. Däremot är hon en riktig pruttbebis.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 12:51

    Vi hade tänkt köpa några imse aio i minsta storleken, men de var slut i butiken. Det var därför det blev vikblöjor i stället. Jag hittade en på Tradera, som borde komma i veckan. Blöjbyxorna vi har är imses i ekologisk bomull, storlek 3-6 kilo. Det är väl newborn? Frun vägrar ullbyxor.

    Men det tog tid innan D växte ur prematurblöjorna också, så det kommer nog en dag när det funkar. Viktkurvan går spikrakt uppåt, så lite måste ju lägga sig på rumpan och låren också.

    Hon har gått upp ett kilo ungefär sen hon föddes (vi missade bvc-tiden i torsdags, så jag vet inte riktigt...), men kan fortfarande ha kläderna i storlek 40 och 44. Samtidigt som hon numera kan ha det mesta i 50, och dessutom några byxor i 56. Det känns lite konstigt. Jag har börjat tvätta 56-kläderna, så vi kan börja testa om de funkar. Det vore synd att missa hela 56-perioden och gå direkt på 62, för vi har enorma mängder kläder i 56.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 12:52

    Dammsugaren funkar inte här. Stora hunden är livrädd för den, och börjar stormskälla bara vi tar fram den. Däremot tvättmaskinen verkar lugnande...


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 12:53

    Och Ammiz, förresten, tack för länken. Jag ska prova några av de andra vikningarna också.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 17:02

    Ikeas femkronorshanddukar är ett av våra bästa bebisinköp!

    Vi har använt vagnen en del. Jag tycker att det är läskigt att ha D i sjalen och två (ouppfostrade) hundar i koppel när det är halt ute, så då blir det vagn.

    Dessutom var vi och handlade julklappar i veckan, och hon fick ligga i vagnen inne på ett köpcenter. Det var tydligen en riktig höjdare, för hon sov otroligt gott. Nu har vi en rätt liten vagn, så det är ombonat och gott till henne.

    Hon vet i alla fall vad hon vill, vår tjej. Är det vagn hon vill åka, så vägrar hon sjalen. Vill hon sitta i sjalen så skriker hon så fort vi lägger ner henne i vagnen. Försöker vi lägga henne på rygg mellan oss i soffan när hon vill ligga på mage så knorrar och grymtar hon tills vi vänder henne. Det är härligt att hon är så bestämd (även om jag kommer att slita mitt hår över det . )


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 19 Dec 19:45

    Badet är inte jättepoppis här heller, men hon verkligen älskar att få följa med oss i duschen.


    Sois réaliste: demande l'impossible!
  • sahara sahara
    Äldre 20 Dec 20:29

    Ja, det verkar vara rätt vanligt med en matmamma och en bajsmamma. Vi har fallit in i nästan samma rutin, men det är jag som matar och frun som byter. Oftast, men inte alltid - ibland måste man ju sova också, och då får den andra ta allt.

    Vi har prickat in några kissningar i handfatet, men jag vet inte om det är mest tur. Hon signalerar inte, vad vi har märkt, men om man har henne på skötbordet utan blöja för att byta eller så, så kan man märka en liten, liten skiftning, och då hinner man få upp henne över handfatet. Vi har prickat in ett par bajsningar också.

    Imse vimse-blöjorna, de formsydda från fem kilo, börjar passa nu. De läcker inte, men är ganska stora och klumpiga och bylsiga, så det känns som om hon har svårare att röra sig i dem. Vi varierar mellan engångs, vikblöjor och de formsydda. En eller två månader till, så sitter de nog bättre.

    Häromdagen var hon med i affären, och vi hade garderat oss med både vagn och sjal, men plötsligt dög inget av det. Det enda som gällde var att sitta i famnen, med ryggen mot min mage och titta på lamporna i taket.

    Hur ska ni fira jul?


    Sois réaliste: demande l'impossible!
Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3