• Tuc Tuc

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

    ...fortsättning på tråden...

  • Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3
  • Ammiz

    paprika: oj då, vilken snabb förlossning!

    Angående förlossning förresten, så känner jag mig rätt så avskräckt. Det där med eventuella syskon som jag bär känns nu långt bort, men oj vad jag kommer vara rädd inför förlossningen. För visst vet man att det gör ont, men jag var inte beredd på att det skulle göra så överjävligt outhärdligt ont. Allt vi lärt oss på profylaxkursen var helt meningslöst och det blev lustgas och sedan epidural. Jag tänkte när S fick epidural att det här kan jag göra för det tog bort det värsta, men sedan var krystvärkarna inget att leka med trots detta. Konstigt nog kände hon dem som intensiva värkar, inget tryck nedåt och inga krystimpulser alls så hon blev väldigt mycket påhejad av personalen och sprack en hel del. Vet inte hur jag skulle fixat sådan smärta. Hu. (Visst har jag inte skrivit detta tidigare? Eller jag hade men det försvann innan jag publicerade det).

    Känner mig iaf hyfsat smart, men när det gäller försäkringskassan så känner jag mig smått efterbliven. Insåg idag att jag skulle ha begärt tillfällig föräldrapenning, inte bara anmält, men, men... Har ringt och pratat med dem å frus vägnar idag också för att få fram vad hon kommer att få i föräldrapenning.

    Ja! Vill också behålla er i denna tråd! Eller en vi som fått barn utan att vara gravida-tråd.

  • Clodia

    Jag har svårt att komma ihåg vad jag har sagt och inte. Kan jag skylla på bebisbubblehjärna där också?

    I alla fall så känner jag mig också smått efterbliven när det gäller FK. Jag har för sjutton en högskoleutbildning som omfattar textanalys och klarspråksarbete, och jag har svårt att begripa mig på FK:s texter och blanketter. Det verkar i alla fall som om jag kommer att få min SGI fastställd på onsdag (jag skickade in blanketter i början av oktober och bad dem utreda min inkomst), och därefter få utbetalt den VAB jag har anmält och begärt, samt mina "pappadagar". Frun har nu dessutom begärt underhållsstöd.

    Sa jag att jag också var avskräckt från förlossning? Nu har vi funderat på att nöja oss med ett barn, men tanken har hela tiden varit att *om* det blir en tvåa, så blir det mitt jobb. Det var på sätt och vis en drömförlossning - lugnt och stilla, musik, vetevärmare och så lustgas när det började göra ont. En liten sprickning som är läkt nu. Och ändå blev jag så avskräckt. Konstigt. Men dels vet jag att min fru har högre smärttröskel än jag, och är envisare, och dels mådde jag ju så risigt av lustgasen. Lägg då till att jag är skiträdd för en epidural, och kejsarsnitt ska vi bara inte prata om, så blir det nog inga fler barn i den här familjen.

    Men man ska aldrig säga aldrig.

    Nu har jag skrivit min adoptionsansökan, för övrigt. Ska bara skriva ut, beställa personbevis och betala in avgiften.

    Jaget och Pulo: Kul att ni är kvar!

  • ruccolas

    tack snälla ni som välkomnat mig här! :) har smått börjat gå och fundera på hur förlossningen kommer att vara och har innan inte känt mig speciellt skraj men börjat noja mig lite nu. men ut skall ju skrutten så...man har väl inte så mkt att välja på. en sak är säker. det är ju ingen grej som man är ensam om att gå igenom. min mor valde ju trots allt att göra det tre gånger! :O ;)

  • paprikatingeling

    Ammiz: jo, det var verkligen en snabb förlossning. Slutet på den tror jag däremot var rätt lik er: smärtsamma krystvärkar, men ingen vidare krystimpuls. Ett tag var frun mest intresserad av lustgasen (epiduralen hade slutat verka då) och BM fick lura henne till att krysta istället för att andas. Jag kan inte bestämma mig om jag är avskräckt eller inte. Det gick så snabbt, även om frun hade just överjävligt superont och fick en stor bristning inuti och förlorade mkt blod. Jag tror att jag fortfarande har svårt att fatta vad som hände.

    Fk ja... hahaha, jo jag känner mig allt rätt efterbliven. Jag har nu lyckats anmäla och begära tillfällig föräldrapenning, men misstänker att de kommer att skicka 100 blanketter för att fastställa min SGI och i och med julledigheter så lär väl det dröja då...

    Med frun hade vi inte anmält föräldrapenning i och med att lillen kom så tidigt, när vi sedan gjorde det häromdagen och fick frågan "varför anmälde du inte första dagen du inte förvärvsarbetade" känns det ju smått absurt. Ehh... bebis kom tidigt... vi låg på sjukhus...

    Pulo: vi födde på Danderyd och är helnöjda med personalen och bemötandet på förlossningen. Allt gick ju så snabbt så vi han föda inom ett skift, men den personalen var fantastisk! Skiftbytet kom sen när frun skulle in och sys på operation och jag satt ensam med bebis, den nya personalen verkade också bra och pysslade om oss, men hade ju förstås inte lika stor koll på oss.

    Efter förlossningen hamnade vi på BB-avdelningarna 12 och 16 istället för hotell-BB eftersom frun hade en lättare komplikation och bebis var lite för tidigt född. Där var bemötandet av oss i allmänhet också jättebra, men lite jobbigt med alla skiftbyten och amningstips och frågor om "amningen kommit igång än."

    Clodia: skönt att adoptionsansökan snart är klar, hoppas det går snabbt sen! Själva väntar vi på att familjeenheten ska ringa tillbaka...

  • Kronärtskocka

    Skrev ett inlägg igår men numera tar allt ju mycket längre tid och vips så var jag utloggad : - )

    Tack för gratulationerna! Allt är bara bra nu. Ett extra dygn på BB och ersättning verkar få ordning på pojken. Tyckte om att vara på BB men blev stressad över personalbytena och att personalen se olika saker. Det stressade mig eftersom jag som nybliven förälder inte vet vad som är rätt, och då vill jag gärna att de ska veta det, inte säga olika saker. Tycker egentligen att man borde stanna på BB ett tag för säkerhetsskull, tvärt om rutinerna nu, men det förutsätter ju att många gör det. Var inte så kul att se att andra åkte hem medan vi var kvar. Då ville vi också hem!

    Jag vill fortfarande gärna vara gravid i framtiden och föda barn. Även om smärtan och slitet vid förlossningen avskräcker, och att jag nu mest är imponerad av min fru som var så lugn och koncentrerad hela tiden, att framtiden känns avlägsen.
    Sedan tror jag också att det är helt olika upplevelser man har av förlossningen beroende på om man föder eller ej. När man står bredvid ser man andra saker. Dels kände jag min egen trötthet och hunger *ler*, men jag upplevde också tiden tydligt samt såg hur ctg-kurvan förändrades och hur personalen viskade och började bli oroliga. Frun däremot hade lustgasen och var så inne i nuet att tiden var kortare för henne och oron för barnet märkte hon inte. Hon säger att tröttheten efter förlossningen var värre än att föda, men å andra sidan är det nog för att hon trodde att förlossningen skulle ta mycket längre tid än den gjorde.
    Jag tyckte att profylaxkursen var bra för oss, mycket för att vi efter den inte var oroliga inför förlossningen som vi varit innan. Den gav mig verktyg att andas med och att massera. Tror också profylax, kunskap om förlossningar, och att vi känner varandra så väl bidrog till den fina stämning som var under förlossningen. Men hela vägen räckte inte profylaxen utan lustgasen behövdes också samt dropp för att få de sista krystningarna starkare så att grabben kom ut.

    Ang, försäkringskassan finns här ännu en högskoleutbildad som kände sig som en idiot. Varför inte göra systemet enklare? Tror dock vi har lite koll nu. Efter ett enskilt möte och planeringsverktyget på nätet. Jag har dock inte börjat ansöka om tillfällig föräldrapenning, så vi får väl se hur det går då. Hittills har vi bara planerat den vanliga för några månader framåt.

    Jaget: tjuvläsning är väl vad FL är till för? Jag läser i många trådar men skriver i stort sett bara i regnbågstrådarna?. Hoppas de kommande veckorna går snabbt för er! Det var så skönt att ha passerat vecka 12. Sedan var iaf jag även i fortsättningen lite orolig, och fortsatte vara det lite smått. Blev värre efter beräknat datum. Å nu som förälder är jag också orolig : - ) Det hör nog till.

    Lotuskotte: Suck för dåligt bemötande. Det finns mycket upplysning kvar att göra, men själv vill/orkar man inte jämt. Vi har hittills informerat på BB och tidigare på våra arbeten, vad många det är som fortfarande inte vet att det är tillåtet för lesbiska att få hjälp i Sverige. Sedan har mormor ökat hbt- kunnandet inom hemtjänsten genom att förkunna att hon är regnbågsmormor = mormor till ett regnbågsbarn. *ler*

    Pulo: Lycka till med barnvagnsköp. Jag tyckte det var så roligt även om man undrade om man valt rätt. Det vet vi inte än. Får se när vi tar oss iväg på premiärtur.

    Clodia: Hoppas faderskapsutredningen avslutas smidigt. Lycka till med adoptionen. Här väntar vi på bebisens personnummer så att familjerätten kan få göra klart föräldraskapet?

  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-13 18:20:35 följande:
     Gaytjej: Hahaha, om du fick smaka de där bullarna skulle du förstå! Om vi råkar ha någon kvar i frysen när vi far ner till era trakter nästa gång (typ mars-april, vi tänkte bo där 1-2 månader) ska du få smaka... ;)
    Hoppas ni glömmer äta upp ngn av de små rackarna då =) Har inte Jordnöten behagat anlända och det börjat dra ihop sig till mitten av mars så skulle en sån verkligen inte sitta fel!
  • Gaytjej
    paprikatingeling skrev 2009-12-15 09:07:08 följande:
    Fk ja... hahaha, jo jag känner mig allt rätt efterbliven. Jag har nu lyckats anmäla och begära tillfällig föräldrapenning, men misstänker att de kommer att skicka 100 blanketter för att fastställa min SGI och i och med julledigheter så lär väl det dröja då...Med frun hade vi inte anmält föräldrapenning i och med att lillen kom så tidigt, när vi sedan gjorde det häromdagen och fick frågan "varför anmälde du inte första dagen du inte förvärvsarbetade" känns det ju smått absurt. Ehh... bebis kom tidigt... vi låg på sjukhus...
    Va, ni som skulle bereda vägen för oss så att vi bara kunde ta efter - och så har ni inte ens skickat in om föräldrapenning ännu! Sådana föredömen! Vi har varit på FK:s föräldrainfo och jag har redan mina papper färdigifyllda och klara för skickning, jojominsann ;)

    Jo, apropå blanketter och ansökningar: Har ni tänkt ansöka om underhållstöd (1273 kr/månad om jag har förstått det rätt)? Jag/vi har iaf tänkt suga ur samhället på det tills dess att närståendeadoptionen har gått igenom, utan att skämmas särskilt mkt faktiskt. http://www.forsakringskassan.se/nav/5e408e858425181ac0dc5e9c410c975c
  • paprikatingeling

    Hihi, jo det är nog bäst att vi sparar en bulle som dunderkur till dig i fall det behövs!

    Jo, jo, föredömen! Det är vi det... Jag tror att du alltid kommer att ligga steget före... :) Nu har vi i alla fall möte inbokat m familjerätten för att läga ned faderskapsutredningen och kicka igång adoptionsprocessen. Fk däremot tror jag vi alltid kommer att ligga minst 5 steg efter med!

    Underhållsstöd... det låter intressant. Har läst om det, men har, som med allt annat, inte kommit mig för med att göra något åt det ännu.

Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3