Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

  Ons 14 okt 2009 21:53 Läst 8936 gånger Totalt 161 svar
  Ons 14 okt 2009 21:53

  ...fortsättning på tråden...

 • Tis 15 dec 2009 20:38 #101

  Vi (ja, eller min fru då) har ansökt om underhållsstöd. Självklart, tyckte jag.

 • sahara sahara
  Visa endast
  Ons 16 dec 2009 00:15 #102

  Sådär. Namnbytt och klar.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • sahara sahara
  Visa endast
  Ons 16 dec 2009 12:32 #103

  Vi var ju på infoträff på FK, och det trycktes mycket på att man skulle anmäla samma dag, kanske dagen efter om det gällde förlossning, så det gjorde jag. Nu blev det ju VAB för oss i två veckor innan vi började plocka den riktiga föräldrapenningen respektive "pappadagarna", så där hade vi koll. Skönt att kunna anmäla över internet, tycker jag, och slippa ringa. E-leg är bra.

  Det är lite bökigare med FK att inte vara biomamma. Som gravid skickar man in sitt moderskapsintyg och de börjar utreda. Jag skickade in mina papper, och skrev särskilt att jag ville att de skulle utreda min inkomst eftersom jag skulle vara föräldraledig under 2009. Ändå tog det två och en halv månad innan min SGI fastställdes. Hoppas jag. Den skulle fastställas idag om jag inte överklagade, och det har jag inte gjort.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • sahara sahara
  Visa endast
  Fre 18 dec 2009 22:52 #104

  Fortfarande ingen SGI, och inga pengar i sikte. Nåja.

  I dag har vi provat vikblöjorna från Imse Vimse. Tre timmar senare var Lillstrumpan blöt på insidan av båda benen, och det var bara att slänga byxorna i tvätten. Jag vet inte om jag vek för löst eller något, eller om hon fortfarande är för liten, eller om modellen helt enkelt inte passar. I natt får hon ha engångs, och så testar vi igen i morgon.

  Hur är det med alla?


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • Lör 19 dec 2009 10:19 #105

  Vi har haft ett par bra nätter här nu, skönt. Allt är bara bra med oss, lite förvånade bara över att det är jul redan nästa vecka...

  Vi har köpt tre begagnade mothers touch pocket-blöjor one size bara för att testa- och de funkar faktiskt! (Räknade ut -väldigt överslagsräknigt och med trött hjärna med risk för att räknat helt fel- att för att det ska löna sig att nyköpa en pocket måste den användas mer än 140 gånger, vilket man faktiskt gott och väl borde hinna göra om det är en one size- pocket - de är ju så snygga pocketblöjor med härliga färger men så dyra)Vi har köpt en imse formsydd för att testa- men den är ju enorm!

  Clodia: den här vikningen använder vi: www.tygisar.se/tygblojor.php tillsammans med PUL-byxa (noga att peta in allt tyg innanför resåren) och den läcker inte för oss.

  Vår lilla kissar allt oftare på skötbordet, så vi har faktiskt testat att hålla henne ovanför handfatet en stund vid varje byte och det ser ut ungefär såhär: Bebis hålls ovanför handfat. Bebis ledsnar och läggs tillbaka på skötbordet. Bebis kissar. Ska man börja göra ett sss-ljud när hon kissar på skötbordet kanske?

  Och när vi ändå är inne på kiss och bajs, bubblar det när era bebisar bajsar? När A bajsar så bubblar det ut ur henne- mycket luft i den lilla magen.

  Och nix, vi har inte fått de papper från försäkringskassan som vi väntar på.

 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 12:13 #106

  Skönt att nätterna verkar gå bättre, Ammiz! Vi har märkt att nätterna här går bättre om vi går och lägger oss samtidigt alla tre, och vi inte läser eller surfar i sängen. Då kan hon sova typ 22-10, och vakna för mat var tredje, fjärde timme, äta, få ny blöja och somna om. Däremot verkar hon bli lite stressad av att vi är vakna.

  Imses formsydda blöjor är enorma, ja. De är från fem kilo, så vi får väl se hur det ser ut och känns när vi kommer dit. Jag ångrar lite att vi köpte så pass många innan vi testade, så vi kanske kunde testat några andra också, men som sagt, vi fick några, och hittade en hög nya för mindre än halva priset på en utförsäljning, så det var svårt att motstå. Hon väer kanske i dem...

  Det är den vikningen jag har använt, ja. Jag funderar på om jag gjorde själva "limpan" för bred eller för smal, eller, som sagt, om jag vek för löst på något vis. Jag ska testa igen, helt klart, för det känns som om det vore mycket mysigare än med engångs. Men funkar det inte så funkar det inte, och då får det vara så länge. Hon har fortfarande en väldigt liten rumpa.

  D kissar också väldigt ofta på skötbordet, men vill inte heller kissa i handfatet. Jag försöker ibland, men hon väntar oftast. Det var länge sen hon bajsade på skötbordet, men nej, det brukar inte bubbla. Däremot är hon en riktig pruttbebis.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • paprik­atinge­ling
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 12:28 #107

  Här bubblar det också till rätt rejält när det bajsas, och gärna på skötbordet eller över handfatet (men det är inte populärt att hållas över handfatet!).

  Es andra vecka har jag ägnat stort åt tygblöjorna och märkt följande:

  Bambu prefolden funkar utmärkt och läcker inte om man sätter på de tight nog och har ett extra inlägg (som jag i all hast köpte från Gröna Grodan, maken till snabb leverans får man leta efter!). Bylsigt blir det men funkar bra.

  Har prövat en formsydd som ser jätteliten ut (bambinex eller nåt sånt) men har så pass stora benöppningar att bajset rinner ut.

  Imse AIO newborn funkar också till fruns glädje som inte är helt förtjust i att vika prefolds, fast vi har bara två.

  Alla blöjbyxor vi har (imse newborn, imse ull och popolini ullbyxa) funkar bra och läcker inte trots Es smala, smala ben.

  Våra nätter varierar från kink, ont i magen och mat varje timme till god sömn och mat var 3:e till 4:e timme. Däremot verkar det inte spela någon roll om vi är vakna eller inte, sover tillsammans alla 3 eller delar upp nätterna. Igår kväll använde vi dammsugaren för att lugna lillen, funkade väldigt bra, men vi (och antagligen grannarna också!) tröttnade rätt snabbt på den.

 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 12:51 #108

  Vi hade tänkt köpa några imse aio i minsta storleken, men de var slut i butiken. Det var därför det blev vikblöjor i stället. Jag hittade en på Tradera, som borde komma i veckan. Blöjbyxorna vi har är imses i ekologisk bomull, storlek 3-6 kilo. Det är väl newborn? Frun vägrar ullbyxor.

  Men det tog tid innan D växte ur prematurblöjorna också, så det kommer nog en dag när det funkar. Viktkurvan går spikrakt uppåt, så lite måste ju lägga sig på rumpan och låren också.

  Hon har gått upp ett kilo ungefär sen hon föddes (vi missade bvc-tiden i torsdags, så jag vet inte riktigt...), men kan fortfarande ha kläderna i storlek 40 och 44. Samtidigt som hon numera kan ha det mesta i 50, och dessutom några byxor i 56. Det känns lite konstigt. Jag har börjat tvätta 56-kläderna, så vi kan börja testa om de funkar. Det vore synd att missa hela 56-perioden och gå direkt på 62, för vi har enorma mängder kläder i 56.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 12:52 #109

  Dammsugaren funkar inte här. Stora hunden är livrädd för den, och börjar stormskälla bara vi tar fram den. Däremot tvättmaskinen verkar lugnande...


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 12:53 #110

  Och Ammiz, förresten, tack för länken. Jag ska prova några av de andra vikningarna också.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll