Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

  Ons 14 okt 2009 21:53 Läst 8936 gånger Totalt 161 svar
  Ons 14 okt 2009 21:53

  ...fortsättning på tråden...

 • Lör 19 dec 2009 16:04 #111

  Dammsugaren har jag planerat för natten som kommer Just nu funkar hårtork utmärkt, blåsa bort från oss och röra på den så att det blir ett rytmiskt ljud och gärna vagga bebis i takt. Går inte att låta bli att blunda... Har suttit i hallen för att inte riskera att värma upp sovrummet... Dammsugare känns ju mer energisnålt.

 • paprik­atinge­ling
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 16:25 #112

  Just det, newborn är 3-6 kg. Vi hade helt klart behövt prematur-storleken, men, men, det funkar ju i alla fall. I och med att nästan alla blöjorna hänger på tork nu (jösses vilket tvättberg det blir!) invigs i denna stund en av pocketblöjorna, Swadlebees econappi onesize. Den verkade riktigt tight kring benen.

  Vår lille har 50 just nu, men allt är något för stort. Vi har ett plagg i stl 40 från pop, men den är också lite för stor. Pops kläder verkar överlag vara en stl större jämfört med många andra kläder. Ja, man får nog passa sig så man inte missar ett berg med kläder... de växer ju utan att man märker det nästan! E hade kommit upp till 2770 i tisdags, alltså 70 g mer än födelsevikten. Som lägst var han nere i 2585.

  Lustigt det där med ljud och rörelse, att det funkar så bra, eller antagligen inte egentligen. Det påminner väl om livet i livmodern. Till vår stora glädje är vagnen (i rörelse, inte annars!) en stor hit. E sover som en stock under hela promenaden (som längst har vi varit ute 1 1/2 timme ungefär) och vaknar alltid när vagen sen stannar inomhus och vi tar av alla ytterkläder och filtar. Jätteskönt att vi kan gå ut och gå. :)

  Våra katter är livrädda för dammsugaren (men skäller ju förstås inte...) men just nu är de hos mina föräldrar, annars känns det lite elakt att använda den. Vi prövade vattenkokaren också föresten. Den funkade litegrann, men det var ju så kort, så kort tyckte E som började skrika så fort det mattades av.

 • Lör 19 dec 2009 16:56 #113

  Jag har lyckats pricka in två bajsningar i handlfatet i dag. Egentligen skulle jag byta bajsblöja och tänkte testa att kissa henne, och då passade hon på att bajsa lite till. Praktiskt att bara stoppa in bebisrumpa under vattenkran och spola av. Hon gillar ljudet av rinnande vatten, så då är hon på gott humör.

  Och alla handdukar som går åt som vi har på skötbordet! Sedan låter vi henne ligga naken en stund varje dag och har en handuk mellan henne och den plastade frotten och då kissas det förstås också.

  Vi har också imses newborn, och vi måste dra åt den rätt mycket på vår 4,4kg bebis med tjocka lår, så jag förstår att det läcker för en mindre bebis. Hon är uppe i storlek 56 nu, och jag inser att jag förköpte mig på tradera i den storleken...

  Vi har faktiskt bara varit ute med vagnen en gång (och då sov hon gott), annars har vi använt sele eller sjal. S tycker att hon ser så liten och ensam ut i vagnen...

  Har åkt skidor i dag och känner mig smått mörbultad i hela kroppen.

  Paprikatingeling: nyfiken bara, hur har ni tänkt att dela upp föräldraledigheten sedan, efter det första halvåret?

 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 17:02 #114

  Ikeas femkronorshanddukar är ett av våra bästa bebisinköp!

  Vi har använt vagnen en del. Jag tycker att det är läskigt att ha D i sjalen och två (ouppfostrade) hundar i koppel när det är halt ute, så då blir det vagn.

  Dessutom var vi och handlade julklappar i veckan, och hon fick ligga i vagnen inne på ett köpcenter. Det var tydligen en riktig höjdare, för hon sov otroligt gott. Nu har vi en rätt liten vagn, så det är ombonat och gott till henne.

  Hon vet i alla fall vad hon vill, vår tjej. Är det vagn hon vill åka, så vägrar hon sjalen. Vill hon sitta i sjalen så skriker hon så fort vi lägger ner henne i vagnen. Försöker vi lägga henne på rygg mellan oss i soffan när hon vill ligga på mage så knorrar och grymtar hon tills vi vänder henne. Det är härligt att hon är så bestämd (även om jag kommer att slita mitt hår över det . )


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • paprik­atinge­ling
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 17:33 #115

  Vår vagn är också ganska liten och väldigt ombonad med mjuklift och allt vad det är. Overallen vi har är dessutom så stor (pop 56) att den mera funkar som en slags åkpåse...

  Ammiz: vi har tänkt jobba 50 % båda två från och med ca augusti, typ 2 1/2 dagar var eller 2 dagar ena veckan och 3 dagar den andra. Båda våra arbetsgivare har godkänt detta, men det återstår ju att lägga upp schemat som ska passa oss två och våra respektive arbetsplatser... Men nu njuter vi av att vi ska vara hemma så himla länge båda två!

  Vår lille är också bestämd och det han vill helst är att inte bli flyttad eller petad på för mycket. Alltså gallskriker han vid blöj- och klädbyten. Badet ska vi inte prata om.... Han lät som att domedagen var nära.... :) Det gör vi inte om på ett tag! Han vill förstås dessutom inte ligga själv, utan på oss. På sennatten kan han gå med på att ligga i mjukliften mellan oss, men helst ska man ha en hand eller så på honom. Jag brukar somna i någon märklig ställning halvvägs in i mjukliften själv... :)

 • sahara sahara
  Visa endast
  Lör 19 dec 2009 19:45 #116

  Badet är inte jättepoppis här heller, men hon verkligen älskar att få följa med oss i duschen.


  Sois réaliste: demande l'impossible!
 • Sön 20 dec 2009 17:14 #117

  A gillar att bada, hon gillar vatten överhuvudtaget. På BB hennes dagen efter hennes födelse var vi tvungna att tvätta ur jättemycket fasttorkat blod ur hennes hår, vi trodde att hon skulle illskrika, men låg tyst och nöjd när vi skopade vatten över huvudet. Hennes hår är förresten fortfarande flottigt av all babyolja vi använde för att lösa upp blodet... Häromdagen badade hon badkar med mig.

  Blöjbyten har hon ingenting alls emot, däremot när jag byter på henne efter hon sovit så brukar det sluta i panikhunger. Jag läste om ett annat lesbiskt par här som där den ena blev matmamman och den andra bajsmamman, så jag försöker göra så många byten som möjligt. Bajs och söv-mamman - det är jag det

  Har förresten lyckats pricka in ett par kissningar i handfatet och hittat ett bra grepp att ha henne i. Om jag låter vatten rinna samtidigt så är hon nöjd över att sitta där och hon har ingenting alls emot att jag stoppar in lilla rumpan under vattenkranen för att skölja rent.

  Vi tog vagnen igår till vårt lilla centrum för att köpa frimärken, till att börja med sov hon gott men när vi var som längst bort hemifrån vaknade hon och kom på att hon verkligen (!) inte tyckte om det här och vrålade högt, så det slutade med att jag bar hem henne i famnen, inuti min jacka och då var vi en nöjd bebis igen.

 • Sön 20 dec 2009 17:16 #118

  Pysslar förresten med en film om hennes första veckor i livet där jag lagt in de filmsnuttar vi tagit samt en del kort, att ge bort till alla morföräldrar och gammelfarmor i julklapp. Hoppas verkligen att det kommer funka att bränna ut och spela upp på en DVD-spelare, annars blir jag sur efter all tid jag lagt ned.

 • Sön 20 dec 2009 19:13 #119

  Det är så härligt att läsa om hur ni har det med era små! :)

 • paprik­atinge­ling
  Visa endast
  Sön 20 dec 2009 20:26 #120

  Duschen minsann! Det kanske är värt att prova. Att bada med E vore ju jättemysigt. Kanske kan prova det. Tills vi vågar prova igen kör vi bad med tvättlapp på sängen på plastad frotté. Inleddes förstås med att kissa ned sig.

  Jag är definitivt bajsmamma, eller mamma bajs som vi säger. Jag tar säkert 90% av blöjbytena (och i princip alla är bajsblöjor...). Fru använder fortfarande helst pappersblöjorna så jag byter, sköljer och tvättar. Gosandet delar vi på förstås! :)

  Pulo: Kul att du tycker det! Det har blivit en riktig bebisnördtråd det här! :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll