• Clodia
    Äldre 25 Nov 13:55
    11538 visningar
    161 svar
    161
    11538

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3

    Vi gick också Annas profylax, men inte i Stockholm, och är glada att vi gjorde det. Däremot blev jag lite besviken på jargongen. Har jag sagt det förr? Visst sa de genomgående "partner", men det var väldigt mycket "ni är tio mammor här idag" (inte medräknat mig), "nu ska alla mammor sitta och alla partners stå". För mig hade det räckt att hon första gången hon sa något sånt hade lagt till något i stil med "ja, gravida mammor, menar jag". Jag fattar att det är en förenkling som behövs, men jag kände mig väldigt osynlig och utesluten, framför allt efter som de marknadsför sig som så öppna och inkluderande.

  • Clodia
    Äldre 1 Dec 21:52
    #40

    Vi är fler som väntar med spänning på att Ammiz ska uppdatera bloggen, ser jag. Jag bloggar på ett par olika ställen, men inte särskilt mycket om graviditeten eller bebisen. Det är för...privat, tror jag. I stället fläker jag ut hela mitt innersta.

    Hur är det med er, allihop? Er som väntar, och er som har fått barn? Ni som har fått barn, förresten, hur tycker ni att förlossningen och tiden efter var jämfört med vad ni trodde?

    Jag vet inte riktigt om jag känner mig som förälder än, men jag känner definitivt inte att min fru är förälder och inte jag. Jag övar varje dag på att säga "mamma" om mig själv, och "min dotter" och sånt. "Min bebis" funkar utan problem, men de andra orden är lite läskiga ibland.

    Ungefär som när jag kom ut. Jag var fullt på det klara med att jag gillade tjejer, och det var inte någon särskilt traumatisk insikt, även om den kom sent (det var lite småtraumatiskt att jag kände mig så korkad som inte hade fattat tidigare), men det tog emot att använda ordet "lesbisk". Fatta att jag stod framför spegeln och övade ibland. "Flata" gick bättre, kanske för att jag föredrog det ordet. Men "mamma" är ju ett positivt ord, så det ska nog gå bra det också.

  • Clodia
    Äldre 2 Dec 01:05
    #41
    paprikatingeling skrev 2009-12-01 20:48:27 följande:
    Ammiz: Min blogg känner du ju redan till... Ni andra kan ju alltid kika in om ni vill: www.blandkatterochregnbagar.blogspot.com/.
    Nu har jag läst ifatt allt som har hänt sen kaffeinlägget. Eller kanske "utan kaffe"-inlägget. Och jag måste bara säga en sak. Lustgasen. Fy sjutton vad den var obehaglig. Frun sög ju i sig lagom mycket och tyckte att den var fantastisk. Barnmorskan sa åt mig att prova. Illamående. Yrsel. Hjärtklappning. Jag höll på att få en ångestattack på kuppen just för att effekten påminde så mycket om en begynnande attack. Vi (mest jag) vill överhuvudtaget inte diskutera om vi vill ha fler barn eller inte, utan njuta av det vi har först, men visst har tanken legat och grott lite. Ska vi ha fler barn, och ska i så fall jag försöka bli gravid. Just nu är jag totalt avskräckt. En graviditet fixar jag, men lustgasen? Jag är inte så säker på det. Lägg då till att jag är skiträdd för en epidural och skarpt ogillar sprutor och nålar, så kan ni tänka er hur lockande en förlossning känns.
  • Clodia
    Äldre 4 Dec 00:59
    #45

    Grattis här också, Ammiz!

    Paprika: Jag menade inte att insinuera att ni som redan vet att ni vill ha fler barn inte njuter av ettan. För mig/oss är det bara så frustrerande att folk tjatar om nästa barn när vi inte har bestämt oss för om vi vill ha fler eller inte. Jag vill inte tänka på det, eftersom jag inte vet hur det är att vara förälder, och hur jag känner om några år, och det verkar folk ha svårt att ta och förstå. Det är som om att det är självklart att man vill ha minst två barn, och självklart att jag ska vilja vara gravid, och det retar mig.

  • Clodia
    Äldre 6 Dec 18:49
    #48
    Kronärtskocka skrev 2009-12-06 11:47:22 följande:
    Spännande med namn... ( Jag som hoppas på att man vet när man ser barnet, men så kanske det tyvärr inte är...)
    Det känns verkligen som om vår tjej valde sitt namn själv. Vi var inte säkra på att vi faktiskt gillade det, men det fastnade, och ingenting annat lät bra. Nu har vi ju vant oss, och älskar det, men det kom från ingenstans och bara karvade sig in i våra medvetanden.
  • Clodia
    Äldre 6 Dec 22:10
    #50
    Ammiz skrev 2009-12-06 20:28:54 följande:
    Det namn som vi nästan hade bestämt passade inte riktigt när hon väl var här...
    Varför passade det inte? Du behöver inte svara om det är för privat. Jag är bara nyfiken på hur det känns när ett namn inte passar, och hur det funkar. Kändes det bara...konstigt?
  • Clodia
    Äldre 7 Dec 21:31
    #56

    Grattis paprika!!! Jag hoppas att han mår bra.

  • Clodia
    Äldre 7 Dec 21:41
    #58

    Ammiz: Jag såg att ni använder tygblöjor. Vilka har ni, och vilka är det som är bäst? Vi har köpt Imse Vimse, men de är alldeles för stora, så än så länge kör vi engångs. Rekommenderar du några andra? Vi måste köpa fler i vilket fall som helst, så om vi borde testa några andra också gör vi gärna det.

  • Clodia
    Äldre 8 Dec 12:18
    #62

    Oh, tack för länken. Vi har som sagt allt i ett-blöjor, delvis begagnade ärvda, delvis köpta på rea, samt en hög ärvda vikblöjor som bara känns klumpiga och meckiga. Jag ska kolla upp Glimma, helt klart.

  • Clodia
    Äldre 9 Dec 20:29
    #64

    Jag brukar göra alldeles för mycket research, men har lovat mig själv att försöka ta det lugnare. Det fick till följd att jag inte alls kollade upp tygblöjorna särskilt väl, utan bara körde vidare på samma sort som vi fick. Nu inser jag ju att det är en djungel. Samt att vi inte alls har allt-i-ett-blöjor. Jo, två stycken för att prova. Resten är formsydda blöjor i ekologisk bomullsflanell. Vi har bara glömt att vi måste komplettera med blöjbyxor - jag tror inte att vi kommer jättelångt med tre... Det står "one size", men de ser gigantiska ut. Men visst, nu när vi har lämnat prematurblöjorna bakom oss och gått över på newborn börjar det bli dags att testa på allvar. Jag tror att jag ska gå och tvätta dem en gång till, så är det nog dags sen. Jag har kollat era länkar, Ammiz och paprika, och det blir nog några inköp till.

    Hade ni tänkt EC:a också? Har ni i så fall redan börjat, eller tänker ni vänta på något? Vi planerar att vänta tills hon blir lite stadigare och kan sitta, åtminstone nästan själv.

    Här har det förresten slutat ammas. Lilltjejen fattade aldrig grejen med det där och blev bara frustrerad, och vi var trötta på sonden alla tre. Nu är det 100 % flaskmatning, och det är vi nöjda med allihop. Det är mysigt att få dela matningen, och skönt att kunna avlasta och dela sömnperioden.

  • Clodia
    Äldre 10 Dec 11:29
    #66

    Just nu är jag så avundsjuk på er som har svensktillverkade bebisar. Jag är så vansinnigt trött på alla papper och alla möten och allt tjafs. Svärmors tjat om hur lik vår bebis är min fru och henne själv känns så mycket värre när jag dessutom inte får skriva på namnpappren och andra såna grejor.

    Vi var på möte på familjerätten i veckan. I telefon hade handläggare kallat det "ett rent rutinärende" som "inte ska ta så lång tid", så det kändes ju hoppfullt. När vi väl var där var hon så otroligt angelägen om att inte framstå som fördomsfull att hon faktiskt gjorde det. "Det är ju ett beslut som ni har fattat, och det ska inte vi lägga oss i." "Nu är det ju ett fullbordat faktum, och inget som någon kan göra något åt." Nåja. Med lite tur blir faderskapsutredningen nerlagd i januari, så vi kan dra igång adoptionen på allvar.

  • Clodia
    Äldre 11 Dec 01:16
    #68

    Vi är inte godkända i Sverige, så det var inte ett realistiskt alternativ. Annars hade vi förmodligen försökt den vägen först, trots allt strul som verkar vara på vår hemmaklinik.

    Nu är namnpappren inskickade, och jag ville ha det gjort innan jag startade med pappersarbetet inför adoptionen, så nu ska jag nog börja. Jag har fått olika bud om huruvida faderskapsutredningen måste vara nerlagd först, men måste den det få de väl sitta på mina små brev så länge.

    Mormor? Oj! Kul! Eller inte. Hur reagerade de när du sa att du var mamma till barnet?

    Vi hade tänkt oss till regnbågs-ÖF i helgen, men det blir nog inte så. Vi väntar till januari.

  • Clodia
    Äldre 11 Dec 20:53
    #71

    Hon signalerar inte vad vi har märkt, men hon kissar gärna när man har tagit av henne blöjan, så när vi byter på henne brukar vi vänta ut henne och låta henne kissa. Förmodligen hade vi tänkt göra en lightvariant och erbjuda pottan varje gång hon har ätit eller sovit. Som med hundarna ungefär.

  • Clodia
    Äldre 12 Dec 10:31
    #74

    Lotus: Det måste ändå ha varit skönt att kunna bemöta henne så. Jag är rätt feg, så jag hade nog bara sagt typ "okej" när hon bad om ursäkt.

    Jag förstår inte att folk överlag inte ställer mer öppna frågor. Det är ju inte kul att göra bort sig heller, vilket man gör om man ställer en sån fråga och får ett sånt svar. Vi har än så länge inte heller haft några problem, förutom tanten på familjeenheten, som ju inte var något problem i sig, det var bara lite...lustigt. Och så förstås en av barnmorskorna som efter förlossningen bad att få känna på livmoder. Jag var nära att säga att det fick hon så gärna så, men log bara snällt och sa att hon nog hade fel mamma. På neo struntade alla i vem som hade fött. Visst, det var inte mig de klämde på tuttarna, men det mesta där rörde ju *barnet* och det var egalt vem som hade fött henne. Jag var "mamma Efternamn" precis som alla andra mammorna. Och de måste ha varit bra på information och kommunikation, för det var inte en kotte som ens höjde på ögonbrynen när de kom in i vårt rum.

    Paprika: Det är nog så jag menar, när jag tänker efter. Att lagen skulle gälla oss också. Jag är bara så arg och irriterad. Fatta vad pengar det här kostar! Så många arbetstimmar som går åt, på familjeenheten, i tingsrätten och på försäkringskassan. Och så underhållsstödet på det. Det är ekonomiskt oansvarigt!

    Jag kan acceptera att man bara inte vill göra en föräldrapresumtion. För samhället är det viktigt att reda ut det biologiska ursprunget. Fine. Det borde räcka med att vi kom dit, visade upp kvittot och skrev på ett papper. Jag om att jag tar på mig föräldraskapet, min fru att hon godkänner det. Det hade till och med kunnat rationaliseras så att man gjorde det på mvc under graviditeten - och göra likadant med (hetero)sambopar, som ju också måste granskas och dokumenteras.

    Det är bara så obegripligt att man vill göra en rätt enkel process dyrare och svårare för alla inblandade. *morr*

    Och när jag ändå är irriterad och gnäller, så ska jag sura lite extra över äktenskapet. Vi fick vårt omvandlat i somras, och nu ser det i alla papper ut som om vi har varit gifta ett halvår, inte fem år. Och datumet är ju fel. Jag känner mig lite snuvad.

    Jag har förresten köpt tygblöjor i en mindre storlek nu. Det fick bli vikblöjor, jag hoppas att det funkar. Det känns somen evighet innan hon kan ha blöjorna från fem kilo, och jag är trött på plastiga engångsblöjor. I går hade hon en blöjbyxa från fem kilo med en sån där tvättlapp i frotté i, och det funkade någorlunda. För att bara vara hemma - den hade säkert läckt om hon hade varit mer rörlig under tiden.

    Att vår tråd är aktiv tror jag delvis har att göra med att det är vi som är internetjunkiesen i familjen, och dels att det är vi som har (haft) mest att prata om. Min fru är inte särskilt aktiv på FL, och när hon har varit det har det varit någon gravidtråd hon har hängt i. En ankomsttråd. Den som är gravid har nog lättare att passa in och platsa där, medan vi har ett behov av att prata med folk i vår egen sits, och det hittar vi inte i de "vanliga" trådarna. Även i regnbågstrådarna tycker jag att det mest är den gravida som hänger. Det verkar förändras sen när barnen har kommit och hunnit växa till sig lite.

  • Clodia
    Äldre 13 Dec 01:49
    #77

    På tal om att handla, har ni läst/sett/hört talas om de här böckerna? www.sagoliktbokforlag.se/Bocker.html Jag vill köpa allihop!!!

    För övrigt vill jag förvarna om att jag kommer att byta namn i nästa vecka. Så n inte blir förvirrade.

    Rucolla: För mig är du också välkommen. Det känns inte så snällt att neka någon vårt trevliga sällskap.

  • Clodia
    Äldre 13 Dec 13:32
    #84
    Gaytjej skrev 2009-12-13 09:24:46 följande:
    Igen? Jag som fortfarande saknar det gamla! :)
    Det gör jag också. Så därför.
  • Clodia
    Äldre 13 Dec 13:38
    #85

    Och för övrigt hoppas jag att ni inte försvinner till andra trådar allihop. Jag gillar ju er och den här tråden, och har inte precis någon annan bebistråd att hänga i. Jag försökte med en ortstråd, men medelåldern var typ 20 år, och jag kände mig som ett ufo.

    Jag håller med Ammiz om att det finns mer att prata om nu. Det var viktigare under graviditeten att vara här, för mig, men roligare nu.

    Lilla D fick lite problem med magen när vi slutade med bröstmjölken och gick över helt till Nan. Nu får hon Hipps ersättning i stället, och det blev bättre igen. Hon verkar få lite ont i magen när hon blir kall om den, så vi är noga med filtar i soffan och varmvattenflaska i sängen och sånt. Vi har en jättefin vetevärmare i form av en dinosaurie, men vi har ingen mikro, så det funkar ju inte så bra.

  • Clodia
    Äldre 13 Dec 18:42
    #88

    Grattis, Kronärtskocka! Jag hoppas att allt är bra med er nu.


    Kronärtskocka skrev 2009-12-13 17:45:53 följande:
    Kanske borde vi flytta till en ny tråd nu, när vi inte väntar längre ; )
    Vi som inte var gravida?

    Har alla bebisarna kommit nu? Jag känner att jag har dålig koll på vem som hänger i den här tråden. Tuc Tuc, Ammiz, paprikatingeling, Kronärtskocka, lotuskotte, och så jag. Har jag missat någon? I så fall ber jag om ursäkt. Jag kan inte skylla på amningshjärna, eller ens sömnbristhjärna, men kanske på bebisbubblehjärna? Nylsa har väl inte fått sin bebis än, och så var det någon/några som kom in och sa hej som var precis i början av graviditeten. Jaget? Hur är det med er? Läser ni fortfarande?

    Och på tal om mage - jag har aldrig träffat maken till bebis att rapa och fisa som vår. Helt sanslöst!
  • Clodia
    Äldre 14 Dec 14:49
    #93

    Jag har svårt att komma ihåg vad jag har sagt och inte. Kan jag skylla på bebisbubblehjärna där också?

    I alla fall så känner jag mig också smått efterbliven när det gäller FK. Jag har för sjutton en högskoleutbildning som omfattar textanalys och klarspråksarbete, och jag har svårt att begripa mig på FK:s texter och blanketter. Det verkar i alla fall som om jag kommer att få min SGI fastställd på onsdag (jag skickade in blanketter i början av oktober och bad dem utreda min inkomst), och därefter få utbetalt den VAB jag har anmält och begärt, samt mina "pappadagar". Frun har nu dessutom begärt underhållsstöd.

    Sa jag att jag också var avskräckt från förlossning? Nu har vi funderat på att nöja oss med ett barn, men tanken har hela tiden varit att *om* det blir en tvåa, så blir det mitt jobb. Det var på sätt och vis en drömförlossning - lugnt och stilla, musik, vetevärmare och så lustgas när det började göra ont. En liten sprickning som är läkt nu. Och ändå blev jag så avskräckt. Konstigt. Men dels vet jag att min fru har högre smärttröskel än jag, och är envisare, och dels mådde jag ju så risigt av lustgasen. Lägg då till att jag är skiträdd för en epidural, och kejsarsnitt ska vi bara inte prata om, så blir det nog inga fler barn i den här familjen.

    Men man ska aldrig säga aldrig.

    Nu har jag skrivit min adoptionsansökan, för övrigt. Ska bara skriva ut, beställa personbevis och betala in avgiften.

    Jaget och Pulo: Kul att ni är kvar!

  • Clodia
    Äldre 15 Dec 20:38

    Vi (ja, eller min fru då) har ansökt om underhållsstöd. Självklart, tyckte jag.

Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 3