• Kodia

    Var kan jag köpa strumpor i bomull?

    ANOF skrev 2009-10-23 08:33:12 följande:
    Selfish Geene skrev 2009-10-23 08:16:15 följande:
    Finns det vanliga strumpor i ull? Dom ska inte vara för tunna och inte för tjocka som sockor.
    Jadå, det finns! De är som sagt lite dyrare, och är inte lika slitstarka som bomull, men superbra på vintern. De kan vara lite svåra att hitta, men du kan börja med att titta i sport- och friluftsaffärer. Kolla bara så att det inte bara är typ 30% ull... Det finns också att beställa på olika ställen på nätet.
  • Kodia
    ANOF skrev 2009-10-23 10:23:09 följande:
    Jag kanske ska köpa det. men nu ska den här tråden handla om var man kan få tag på strumpor i 100 % bomull, vilket verkar vara MYCKET svårt.
    Jag vet att jag letade efter det för några år sedan, då min pappa önskat sig sådana, men de i affären förklarade att det nog inte fanns, eftersom elastan etc. gör att sockarna blir så mycket skönare, håller formen osv så att ingen hade velat ha sockar utan det. Men i dagligt tal säger man nog att sockar i 97% bomull är "helt i bomull", eftersom elastanet ligger invävt som trådar, och egentligen inte är mot huden, så man får ju ändå bomullens komfort och slitstyrka.

    En tanke slog mig nu - kanske kan du kolla på någon webbutik som säljer ekologiska kläder? De kanske undviker elastan/lycra?
Svar på tråden Var kan jag köpa strumpor i bomull?