• Anonym (Dröm)

    Hur blir jag rik?

    Allvarligt hur blir man rik?

    Måste man verkligen vara snål och snåla på varje sak för att spara pengar för att bli rik? Eller måste man ha tur och vinna på lotto, eller ärva?

    Var och köpte en sak på blocket idag i världens finaste område i stan ohh suktar så efter en sådan lgh och den vackraste inredningen jag någonsin sett.
    Insåg då att detta är var jag önskar vara, vad jag önskar ge mitt barn.
    Dock har jag inte närheten av de pengarna för att få ett lån på en sådan lägenhet eller de möblerna. Insett kommer aldrig att ärva sådana pengar blir glad om det blir ens hundra tusen. Kommer heller aldrig vinna på lotto då jag aldrig tävlar.
    Jobbar hårt och försöker att spara men vill så gärna ha livet redan nu.

    Min syster sa så fint att orsaken till att dom är så rika är för att dom säljer allt när dom rensar och dom ärver och har fina jobb.

    Snälla ge mej alla era tips bra som dålig

  • Svar på tråden Hur blir jag rik?
  • Kjell2

    Är inte jätterik men har en bra inkomst, trygg ekonomi, fint boende och en hel del pengar på banken.

    Min väg:
    Plugga till ett bra och kul yrke
    Jobba hårt och satsa på karriären
    Hela tiden spara
    Inga konsumtionslån
    Köp eget boende i attraktiva områden och amortera
    Aldrig spendera mera pengar än som kommer in
    Tänk långsiktigt

    /Kjell

  • Anonym
    Kjell2 skrev 2009-10-27 08:43:19 följande:
    Är inte jätterik men har en bra inkomst, trygg ekonomi, fint boende och en hel del pengar på banken. Min väg: Plugga till ett bra och kul yrke Jobba hårt och satsa på karriären Hela tiden spara Inga konsumtionslån Köp eget boende i attraktiva områden och amortera Aldrig spendera mera pengar än som kommer in Tänk långsiktigt /Kjell
    Vad jobbar du med?
  • Kjell2
    Anonym skrev 2009-10-27 09:05:16 följande:
    Vad jobbar du med?
    Jag har en stabstjänst på en stor svensk internationell industrikoncerna. Innan dess utvecklare, projektledare och linjechef i Sverige och utomlands. Utbildning officersskola, Civing F och kompleteterat med en del företagsekonomi och juridik.
  • Anonym (börja fundera!)

    TS - vad är att bli rik för dig?
    Man ska tjäna jäkligt bra om man anser sig kunna bli rik av att vara löntagare. För mig är att vara rik att inte behöva jobba, men att pengarna växer ändå!

  • Anonym (Dröm)

    Anonym (varför?) skrev 2009-10-26 17:43:41 följande:


    Frågan är varför du har denna intensiva dröm att bli rik? Vad skulle dessa pengar ge dig? Eller den lägenheten och den inredningen? Vad skulle det ge dig? Vad är det du söker?
    Min dröm är ganska enkel äga mitt eget boende, ha en fungerande bil som jag äger och inte behöva oroa mej om har jag råd att köpa detta.
    Jag söker helt enkelt efter ekonomisk säkerhet och stabilitet. Långt framåt i framtiden även ekonomiskt oberoende men det är som sakt långt långt framåt.
    Anonym skrev 2009-10-26 17:40:58 följande:
    Tänk långsiktigt och annorlunda motför andra när du köper bostad. När du investerar i boende köp ett boende som andra inte vill ha för att tapeterna är fula eller för att vattenskadan i badrummet inte har torkat än. Så brukar vi göra och har tjänat fina pengar på bostadsaffärer. Umgås med folk som har pengar och lär dig vad det är dom gör som inte du gör. Min man har hittills tjänat en halv miljon innan skatt på årets aktieaffärer. Köp inte aktier och fonder när många andra gör det i högkonjunktur, köp dom i lågkonjunktur. Lycka till och snåla är faktiskt ett bra tips!
    Detta var otroligt bra tips som jag verkligen ska använda mej av
    Susanne905 skrev 2009-10-27 09:01:48 följande:
    jobba??
    Jobbar redan

    Anonym (börja fundera!) skrev 2009-10-27 09:39:37 följande:
    TS - vad är att bli rik för dig?Man ska tjäna jäkligt bra om man anser sig kunna bli rik av att vara löntagare. För mig är att vara rik att inte behöva jobba, men att pengarna växer ändå!
    Jo det är så jag känner också att det tar så otroligt lång tid att komma någonstans bara genom att spara efter att få sin lön Önskar mera pengar...
  • Anonym (Dröm)
    FreeForAll skrev 2009-10-26 17:47:53 följande:
    Vad får dig att tro att du och ditt barn kommer vara lyckligare om ni är rika och bor flott?Hade du varit fattig nu hade jag förstått det, men nu verkar du ju ha det rätt bra men är ändå inte nöjd? Jag tror missnöjet snarare sitter i huvudet än i pengarna på banken.
    Det enda jag önskar är att slippa tänka på kommer räntan att öka hur mycket klarar jag av? Att inte behöva betala pengar hela tiden till någon annan banken, kreditorer m.m.
  • Anonym (Dröm)
    Kjell2 skrev 2009-10-28 13:24:06 följande:
    Skaffa ett bättre betalt jobb.
    Mmm får väl bli det men har trots allt ett ganska välbetalt jobb enligt vissa får ut i skatt nu med barnbidrag/underhåll ca 19500 kr så inte så dåligt ändå. Men skulle så gärna vilja ha mera så att jag kan äga mitt boende helt liksom
  • Kjell2

    TS:
    Väldigt få, speciellt de under 50 år, äger ett helt avbetalt bostad. Jag har bostadslån på 1,5 miljoner men känner mig ändå ekonomisk trygg och rik

Svar på tråden Hur blir jag rik?