• Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan?
  • Rondellen
    missan skrev 2009-12-09 22:37:57 följande:
    Frikadellen: jag tycker inte du ska vara så hård mot dig själv. Det är ju många som äter p-piller i ett fast förhållande istället för använda kondom. Du kan inte släppa att du inte vet av vem och när du blev smittad, jag förstår frustrationen och tankarna men jag tror du måste släppa det. Grattis att du är så redig! Var glad att du har alla förutsättningar i övrigt. Jag är en dumbom, för jag röker! Kan du tänka dig vad korkat!? :) Är ett väldigt destruktivt beteende just nu. Vet att det påverkar fertiliteten men ändå fortsätter jag. Annars är jag rätt smart.. ;) (och "präktig")Angående din ångest, vilket jag känner igen, då man kan få ett x igen utan att veta så tycker jag du ska testa (som du skrev) med gravtest regelbundet. Gör det för din egen sinnesfrids skull! Jag gör det själv relativt ofta då jag hade mens månaden jag var befruktad i äggledaren. Min gyn sa förövrigt att det inte kan ha varit en "vanlig" menstruation men det var det!Stella: Varit borta här ett tag.. Så du har plussat!? Sjukt kul!! Håller tummarna för att det ska få stanna denna gången.Själv tog jag min första Pergo-tablett ikväll. Nu får vi se om det hjälper. Provsvaren från min mans spermaprov kom i måndags, simmarna var ok!
    Hej!

    Tack för ditt uppmuntrande svar. Jag är i en bättre period igen. Det går upp och ned. När jag är uppe tror jag att allt ska gå bra, och om det inte gör det så tror jag att ivf ska funka lätt som en plätt. När jag är nere är allt annat nere också. Har lite ångest inför att börja försöka igen. Har nästa ÄL kring nyår. Har velat vänta pga av jobbsituationen, då det har varit en mkt intensiv arbetsperiod. Ville inte behöva ha ångesten över att kanske få ett x till utöver pressen på jobbet. Nu har det lugnat sig, så nu sätter vi igång igen. I den bästa av världar blir jag på smällen på en gång och får en frisk bäbis i september, i en sämre men fortfarande bra värld tar det längre tid, och kanske att jag komemr behöva hjälp. Det som jag vet är att den dag jag får ett friskt barn, oavsett hur det gått till kommer allt detta hemska inte ha någon betydelse över huvud taget.

    Förstår att det är svårt att sluta röka, om det itne går att sluta kanske du kan trappa ned? Mängden cigaretter gör ju också skillnad! Kanske att du kunde hålla dig till två eller tre om dagen för att så småningom sluta helt? Det kommer du ju ändå behöva göra om du blir gravid...

    En fråga bara, pergo, vad är det för tabletter?
  • missan

    Hej!
    Ångesten finns där hos mig också men rätt så undertryckt. De månader min mens varit försenad har jag nästan fått panik. Trott att äggledaren ska spricka och jag ska förblöda typ.
    Men i övrigt mår jag nog rätt bra, tror jag. Det finns där hela tiden i bakhuvudet, en stress över att dagarna och månaderna går. Över att folk i "smyg" tittar på min mage. Undrar.
    Och jag med. Är det något fel på mig. Eller har vi bara extrem otur med att pricka rätt? Men när jag blev "gravid" sist gick det fort. Så tänker att nog är det fel på andra äggledaren. Tyvärr har jag hamnat hos en gyn som inte tar min oro på allvar. Ska byta. har jag sagt länge nu. Ska ge Pergo en chans och funkar inte det så byter jag.
    Inte så bra på att förklara vad Pergo gör, ärligt talat. Det finns säkert de som är bättre på det här?! Men tror de stimulerar ägglossningen att gör äggen större och bättre? Har egen ägglossning men det verkar ju inte fungera. Min cykel har blivit rätt oregelbunden.
    Har en ond aning om att min andra äggledare är knas. Men man ska ju inte måla fan på väggen....
    Apropå min rökning, är inten storrökare, men är ändå dumt. Ja, om nej NÄR jag blir gravid slutar jag direkt! (om inte tidigare)

  • Rondellen
    missan skrev 2009-12-10 18:49:27 följande:
    Hej! Ångesten finns där hos mig också men rätt så undertryckt. De månader min mens varit försenad har jag nästan fått panik. Trott att äggledaren ska spricka och jag ska förblöda typ. Men i övrigt mår jag nog rätt bra, tror jag. Det finns där hela tiden i bakhuvudet, en stress över att dagarna och månaderna går. Över att folk i "smyg" tittar på min mage. Undrar.Och jag med. Är det något fel på mig. Eller har vi bara extrem otur med att pricka rätt? Men när jag blev "gravid" sist gick det fort. Så tänker att nog är det fel på andra äggledaren. Tyvärr har jag hamnat hos en gyn som inte tar min oro på allvar. Ska byta. har jag sagt länge nu. Ska ge Pergo en chans och funkar inte det så byter jag.Inte så bra på att förklara vad Pergo gör, ärligt talat. Det finns säkert de som är bättre på det här?! Men tror de stimulerar ägglossningen att gör äggen större och bättre? Har egen ägglossning men det verkar ju inte fungera. Min cykel har blivit rätt oregelbunden.Har en ond aning om att min andra äggledare är knas. Men man ska ju inte måla fan på väggen....Apropå min rökning, är inten storrökare, men är ändå dumt. Ja, om nej NÄR jag blir gravid slutar jag direkt! (om inte tidigare)
    Det kan vara så att dina hormoner är i obalans för att du är stressad som du skriver, då är det ju svårare att bli gravid. Så din andra MÅSTE ju inte vara paj. Du kan ju kolla om de tär helt stopp genom spolning. Tycker att du ska byta till en gyn som tar dig på allvar som du srkiver. Det har man all rätt till att bli. Min första gyn jag hade verkade knappt veta vad utomkved var, han sa att det dessutom bara händer en kvinna på 10 000. GALENSKAP! Det räcker ju med en snabb runtklickning på på nätet för att kunna veta att det är mkt vanligare än så! 2-3 på hundra säger man ju! Dessutom försökte han övertyga mig att mina låga hcg-värden berodde på att jag var i fjärde veckan. IDIOT. Jag vet inte hur många gånger jag fick säga att det itne stämde eftersom vi inte hade varit i samma stad ens på sex veckor. Jag förstod på hcg-värdet, min konstiga mens och alla andra tecken, själv att det var ett X. Jag lärde mig vad att hålla utkik efter här på FL faktiskt! När jag skrev i trådar om mina symtom så var det massa tjejer som svarade mig att de kände igen symtomen från X. Så mkt kunde han...

    Jag tog mig på eget bevåg till akuten utan att det hade börjat göra ont, just för att jag förstod själv vad d et hela handlade om. Det tog nog två veckor innan läkarna kunde kosntatera det ja gsjälv redan visste, och ytterligare två veckor innan jag akut åkte in och äntligen fick opereras.

    Mitt fötroende för vården är ju inte på topp numera kan jag säga. Tilläggas bör dock, att jag fick mkt bra stöd när ajg väl blev inlagd så den biten var bra.

    Men, om du försökt i 1,5 år som jag läste i din pres, så finns det ingen anledning att vänta. Min läkare rådde mig att om jag till sommaren fortfarande itne har blivit gravid så ska jag gå till ivf, för då har precis ett år gått sen X:et. Detta oavsett om min andra äggledare verkar funka eller ej.

    Jag tror du kommer få bra råd så fort du kommer till en bättre gyn. Var i landet bor du?
  • missan

    Hej!
    lken tur att du var så försigkommen! Tur att det gick bra trots att det tog flera veckor innan du fick opereras.
    Bor i Stockholm. Min gynekolog är väldigt kunnig iaf, men han vill liksom inte oroa mig och därför känner jag att han inte tar mig på allvar. Känner igen dina erfarenheter kring Xet. Jag hade ingen aning om vad som höll på att hända förän det var "försent". (äggledaren sprack) men tom ambulanspersonalen ville inte ta med mig in. Jag ställde typ min egen diagnos i ambulansen in. Frågade om det inte kunde vara ett utomkveds (då visste jag inte ens själv vad det var). Jo, kanske sa hon, jag vet inte så mkt om det!!

    Så mitt förtroende är inte heller så stort för vården. Står i IVF kö sedan någon månad tillbaka. Börjat äta Pergo. Så du tror/tycker man kan göra IVF snart ändå, fast min andra (och din) äggledare kanske fungerar? Men kötiden är ju så lång...

    Just, kommer ihåg att jag läst om att ni varit i olika städer ett tag så det var helt uteslutet att du var i fjärde veckan. Skumt att han inte ville lyssna och förstå, hur kan man bestämma sig utan att ta in riktig information?!

  • volvo bm 814

    En tanke slog mig idag. Kan cystorna i äggledaren ha med att inte mitt hcg vill sjunka som det ska? Mycket surrar i huvet just nu.

  • ewaulrica

    volvo bm 814 skrev 2009-12-14 20:21:40 följande:


    En tanke slog mig idag. Kan cystorna i äggledaren ha med att inte mitt hcg vill sjunka som det ska? Mycket surrar i huvet just nu.
    Vad menar du med "inte sjunker som det ska"? Det är ju svårt att ens försöka svara på, vad ligger hcg:t på? Har det höjts flera gånger, för att sedan gå ner igen? Hur långt är det nere på sen du började kolla? Är det så att det ff sjunker iaf? Hur länge sedan var det som graviditeten avslutades?

    Jag har själv också hört att cystor kan orsaka hcg. Men när jag frågade min spec gyn så svarade hon att det var omöjligt. Endast en graviditet, enligt henne, kunde ge de hormonerna. Men jag har kollat lite på nätet faktiskt, och det visar sig att det tom finns vissa sjukdomar som orsakar hcg-ökning. Tro`t eller ej.
  • volvo bm 814

    Efter skrapningen gick det upp från 40 till 80 för att sedan gå ner på 60. Det var två veckor sedan. Låg inne för 3 veckor sedan. Blir kallad till nytt blodprov snart. Hoppas det krypit neråt lite till.

  • Stella 78
    lia27 skrev 2009-12-16 00:10:19 följande:
    Hej tjejer är det ngn här inne som behandlats med cellgift vid X?
    Jag gick igenom alla behandligarn... först op men fick behålla äggledaren, sen cellgift för att sen ändå operera bort äggledaren. Har du frågor så är det bara att fråga på!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan?