Zodiac - svarar på dina frågor här då den gamla tråden är stängd:
"
Jagt ska baka massa cupcakes till en halloweenfest i helgen, men skulle vilja ha lite tips.
Hur brukar ni lägga på frostingen?
Jag har ett deluxe tip set från wilson med massa tyllar, men jag har aldrig riktigt satt mig in i vad jag egentligen gör med alla! (alltså, sånt här:
www.kakburken.se/product_info.php?products_id... )
Vad rekommenderar ni?
Och hur brukar färskost-frosting hålla sig i rumstemperatur, dom kommer stå framme ca 7 timmar..
Samt, hur funkar det att göra cupcakes i knäckformar? Är det det ni menar med minicupcakes?
Jag tänkte även göra maränger, i formar, tror ni det blir bra i knäckformar (tänkte ni är väl bra på bakning öht så kan lika gärna fråga :) och hur länge ska man ha dom i ugnen?? Har inte gjort maränger på många år.."
Jag spritsar alltid med en stjärn el blommtyll, 1M el 2D tex.
Prova ngn av stjärntyllarna i ditt set.
Man KAN ha dem framme så länge med frosting på men om man kan ha de svalt så är det ju fräschare.
Knäckformar är i minsta laget, det finns petit-four formar som är något större och dem är lite bättre. Tänk bara på att de inte ska bakas så långe!
Jag skulle gjort marängerna direkt på ett bakplåtspapper. Kolla i en vanlig kokbok så finns det säkert recept och ugnstid.
Jag skulle inte frysa cupcakes med frosting på. Däremot funkar det bra att frysa dem separat. Jag fryser frosting i en påse och sen får den tina lite i kylen och så spritsar jag den sen.