• Egensinnig

    Cupcake-tråden nr 10, baka, frosta, fyll och njut!

    Viktiga länkar:

     



    Titta gärna i JFL's blogg också , här finns massor av recept och tips som passar cupcakes också!


    Du är varmt välkommen att lägga in bilder på dina bakverk i bildtråden för Tårtor & Cupcakes:

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html

    Länk till Tårttråden:


    Tidigare trådar:
    Nr 1 - www.familjeliv.se/Forum-11-240/m24475986.html
    Nr 9 - www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45866023.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 13:27
    Länk till tårttråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48286073.html
  • Svar på tråden Cupcake-tråden nr 10, baka, frosta, fyll och njut!
  • Egensinnig

    Så där - nu kan vi köra igen!


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Zodiac - svarar på dina frågor här då den gamla tråden är stängd:

    "


    Jagt ska baka massa cupcakes till en halloweenfest i helgen, men skulle vilja ha lite tips.

    Hur brukar ni lägga på frostingen?
    Jag har ett deluxe tip set från wilson med massa tyllar, men jag har aldrig riktigt satt mig in i vad jag egentligen gör med alla! (alltså, sånt här: www.kakburken.se/product_info.php?products_id... )
    Vad rekommenderar ni?

    Och hur brukar färskost-frosting hålla sig i rumstemperatur, dom kommer stå framme ca 7 timmar..

    Samt, hur funkar det att göra cupcakes i knäckformar? Är det det ni menar med minicupcakes?

    Jag tänkte även göra maränger, i formar, tror ni det blir bra i knäckformar (tänkte ni är väl bra på bakning öht så kan lika gärna fråga :) och hur länge ska man ha dom i ugnen?? Har inte gjort maränger på många år.."

    Jag spritsar alltid med en stjärn el blommtyll, 1M el 2D tex.
    Prova ngn av stjärntyllarna i ditt set.
    Man KAN ha dem framme så länge med frosting på men om man kan ha de svalt så är det ju fräschare.
    Knäckformar är i minsta laget, det finns petit-four formar som är något större och dem är lite bättre. Tänk bara på att de inte ska bakas så långe!

    Jag skulle gjort marängerna direkt på ett bakplåtspapper. Kolla i en vanlig kokbok så finns det säkert recept och ugnstid.

    Jag skulle inte frysa cupcakes med frosting på. Däremot funkar det bra att frysa dem separat. Jag fryser frosting i en påse och sen får den tina lite i kylen och så spritsar jag den sen.
    Matilda, Matilda........
  • Mael

    Äntligen hade jag tid över för lite cupcakes igen. Maken bakade bananmuffins av ett par utgående bananer så jag snodde några stycket och fyllde dem med hallonmousse och återskapade lite sommar på dem. Bild finns i BT. Har verkligen saknat att jobba i det lilla formatet under alla veckor av tårtor. KUL!!


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Egensinnig
    Mael skrev 2009-11-01 21:23:17 följande:
    Äntligen hade jag tid över för lite cupcakes igen. Maken bakade bananmuffins av ett par utgående bananer så jag snodde några stycket och fyllde dem med hallonmousse och återskapade lite sommar på dem. Bild finns i BT. Har verkligen saknat att jobba i det lilla formatet under alla veckor av tårtor. KUL!!
    Jättfina! Ja visst är det skönt med det lilla formatet ibland - särskilt efter tidskrävande tårtor
    Matilda, Matilda........
  • malush

    Hoppar in och ställer en liten fråga

    Vid vårt kommande bröllop - ett bröllop där vi "bara" bjuder på fika och champagne; hade vi tänkt att bjuda på maffiga härliga cupcakes av olika slag. Vi kommer alltså bjuda på cupcakes, möjligtvis "macaroons" samt kaffe, saft och champagne. Ingen mat eller så.
    Om vi räknar med 70-80 pers - hur många cupcakes tror ni vi behöver?

    Jag vet att det är svårt att svara på..men ge mig gärna råd 2 per man? Fler?

  • Mael
    malush skrev 2009-11-03 00:30:03 följande:
    Hoppar in och ställer en liten fråga Vid vårt kommande bröllop - ett bröllop där vi "bara" bjuder på fika och champagne; hade vi tänkt att bjuda på maffiga härliga cupcakes av olika slag. Vi kommer alltså bjuda på cupcakes, möjligtvis "macaroons" samt kaffe, saft och champagne. Ingen mat eller så.Om vi räknar med 70-80 pers - hur många cupcakes tror ni vi behöver?Jag vet att det är svårt att svara på..men ge mig gärna råd 2 per man? Fler?
    Beroende på typ av frosting så är ju cupcakes ofta rätt mäktiga tycker jag så är det normalstora cupcakes (alltså inte minisar eller jumbos) och gästerna är inställda på att det "bara" är fika så går det nog inte ens åt två per man. Särskilt inte om det finns annat också. Däremot vill man ju inte att det ska kännas snålt så personligen hade jag nog bakat två per man ändå. Men jag gillar överflöd när det kommer till bakverk
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • malush
    Mael skrev 2009-11-03 07:30:58 följande:
    Beroende på typ av frosting så är ju cupcakes ofta rätt mäktiga tycker jag så är det normalstora cupcakes (alltså inte minisar eller jumbos) och gästerna är inställda på att det "bara" är fika så går det nog inte ens åt två per man. Särskilt inte om det finns annat också. Däremot vill man ju inte att det ska kännas snålt så personligen hade jag nog bakat två per man ändå. Men jag gillar överflöd när det kommer till bakverk
    Åh tack för svaret
    Ja du har rätt, meningen är att det ska vara lite sådär "Marie Antoinette" med blommiga dukar, härliga färger, vackra fat med mera..i trädgården till våren/sommaren Så 2 per man ska man nog räkna med åtminstone för syns skull..hehe.. Men inte mer då i alla fall
  • Mamma till V och E

    Har gjort chili-chokladcupcakes som är riktigt mastiga och vill nu ha en frosting som bryter av lite mot det söta.

    Funderar allvarligt på att vispa cremefraiche och spritsa, ev. söta den lite lite med florsocker.

    Någon som har provat?

  • Egensinnig
    Fru Hennerdal skrev 2009-11-05 14:50:51 följande:
    Har gjort chili-chokladcupcakes som är riktigt mastiga och vill nu ha en frosting som bryter av lite mot det söta.Funderar allvarligt på att vispa cremefraiche och spritsa, ev. söta den lite lite med florsocker. Någon som har provat?
    Det  tycker jag låter gott! Annars en creme cheese frosting med bara lite florsocker. Blir nog ganksa liknande smakupplevelse. Berätta gärna hur det blev sen!
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Cupcake-tråden nr 10, baka, frosta, fyll och njut!