Forum Hus - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips på hur jag får bort fett från spis, fläkt ,kakel och köksskåp?

  Ons 28 okt 2009 14:10 Läst 60582 gånger Totalt 20 svar
  Visar endast inlägg av sasssyy - Visa alla inlägg
 • sasssy­y
  Återställ
  Ons 28 okt 2009 14:10 #2

  vreden kan man oftast plocka bort och köra i diskmaskinen eller diska för hand.

  YES diskmedel är ju otroligt bara jättebäst (ursäkta den taskiga gramatiken) på att lösa fett...några droppar på en disktrasa och så får man gno i några minuter så försvinner det, sen är det bara att torka VARJE dag så man slipper att det gror in.

  Annars kan man köpa avfettning på Biltema, det luktar inte så gott men är effektivt..

  Men YES i alla lägen säger jag.. använder jag även till fettfläckar på kläderna

 • sasssy­y
  Återställ
  Tor 29 okt 2009 15:11 #7

  Problemet här är nog helt enkelt slarv*sorry* du har låtit det gro in för länge och då får du lägga en hel dag till att skrubba och gnida med Yes först och främst.. men det viktiga är att inte ta för mycket för det binder fettet så att det lossar och det blir klumpar och kladd om du tar för mycket.. hett vatten och en scotchsvamp så får du gnida och torka med torrt papper eller handduk, och så på det igen.
  Det kommer att ta tid men du får lägga ner det.

  Och sen får du hålla efter det, torka varje gång du stekt tex, hur ser filtret ut i fläkten om du har filterfläkt?? Om kaklet är så eftersatt är filtret troligtvis så igenfettat att det är oanvändbart, försök att blötlägga det i hett vatten med yes i men troligtvis får du byta till ett nytt och sen ska det tvättas åtminstone varannan vecka.. jag tar ner det en gång i veckan och sköljer ur, så är det lättare att få rent än om man väntar länge.

  Ett igenfettat filter gör ju också att oset som innehåller fett o smuts inte sugs ut ordentligt i flätken utan sätter sig på väggar, så ett fräsch filter gör att köket håller sig fräschare helt enkelt.

 • sasssy­y
  Återställ
  Tor 29 okt 2009 16:56 #12

  fast JIF ska man inte ha på kakel eg.. det innehåller slipmedel och det gör tunnna tunna repor där det fastnar bakterier och skit...på rostfritt som diskbänk och i värsta fall spis går det bra.

  Scotchsvamp är en sån där som är gul med en grön sida.. finns blåa med vitt på också för porslin.

 • sasssy­y
  Återställ
  Tor 29 okt 2009 17:06 #14
  BebisiFebruari skrev 2009-10-29 16:57:58 följande:
  konstigt har för mig att det är en bild på ett badrum på baksidan men jag kanske sett fel :)
  näää du har inte fel.. det är extremt effektivt i badrum...använder det själv där.. men inte i köket där fett och bakterier sätter sig..är nog lite "skadad" från när jag läste mikrobiologi och kollade bakterieodlingar från repor i kakel och skärbrädor..uuuuurrrk

  Det står någonstans i något finstilt om just slipmedel så man ska vara försiktig, men det gör ju inte medlet mindre effektivt så att säga.
  Inget de marknadsför direkt för då skulle de ju sälja färre.
  Det BLIR dock repor i emaljen i tex badkar om man använder vim..knappt synliga, handfat och toastol funkar det skitbra på dock..
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll