Inlägg från: Ari Gold |Visa alla inlägg
  • Ari Gold

    Våga vägra Shabby Chic - för oss som tröttnat på shabby chic

    För egen del är jag rätt så glad att det blivit lite trendigt med "shabby chic" inredning eftersom det gör det lättare att hitta saker i lantlig stil som passar i ett gammalt hus.

    Att det på något sätt dominerar marknaden kan man väl knappast påstå. Tittar man på tex Styleroom är det fortfarande avskalat med grå divansoffa, lila fondvägg och grafiska detaljer som utgör merparten.

    Sedan finns det givetvis skräckexempel, tex. folk som köper antika saker med originaltryck/originalmålning och förstör dem med vitfärg, och de som tror att man skapar ett trivsamht hem genom att måla på allt man hittar med samma skabbiga kritvita grundfärg.

    Dålig smak och brist på omdöme kan man nog inte trolla bort med någon inredningsstil tyvärr.

    Däremot är det väl bara br att alla inte har det likadant. Själv anpassar jag mig ganska mycket till miljön när jag inreder. 50/60-tal är coolt och har haft mycket av sådant i tidigare lägenheter, men i ett 1700-talshus ser det rent ut sagt löjligt ut.


  • Ari Gold
    Pernilla3 skrev 2009-11-13 13:43:13 följande:
    Jag är också trött på detta. Har köpt olika inredningstidinigar för att få inspiration till nya huset men allt är bara vitt vitt vitt. Måste erkänna att jag är rätt kass på olika inredningsstilar, har inte så stor koll alls på vad som är vad =) Men jag gillar lite färg, det mer moderna, minimalistiskt (kanske det heter) Vita svarta möbler, kantiga och raka. Ja ni märker ju vad dålig jag är på vad allt heter. Eller inom vilken kategori det hamnar i. Av inredningsexperter här så klassas jag säkert som tråkig och opersonlig (gillar det mesta som ikea har tex) Tycker att det ska vara ganska rent och inte en massa krimskrams överallt, luftigt.Finns ett väggord jag faktiskt ska införskaffa mig och det är "Det finaste vi gjort" och det ska jag sätta på en vägg där vi ska ha foton av barnen för det tyckte jag var fint och passar precis in på mig =) för det är ju verkligen sant och det piffar till fotoväggen. Men massa andra ord om köket, och sovrummet och sådant känns lite fånigt faktiskt.Har gärna vita väggar men då måste det hända något mer som tex en fondvägg med något mer utmärkande.Lantlig stil kan vara fint hos andra men är inget jag alls skulle vilja ha.Tycker inte det är något fel på andra stilar men det är lite tråkigt när det bara går att läsa om en stil. Men om någon vet vad min stil kan tänkas kallas så får ni gärna informera mig om detta så kan jag ju söka efter det =)
    Jag tror du kan hitta jättemycket sådant som du beskriver om du tittat i några år gamla tidningar. Kanske kolla tidningshyllan på Myrorna osv?
  • Ari Gold

    Någon annan second-hand butik som tar in tidningar då?

    Jag är beroende av heminredningstidningar så jag brukar alltid köpa på mig på Myrorna och Röda Korset (samt Kalle Anka till sonen).

    Ibland kan det ju hända att prylarna som visas upp gått ur sortiment om man blir sugen att köpa något, men själva inspirationen och praktiska tips har man lika stor nytta av.

    Ett tips för att hitta "sin stil" är att köpa jättemånga tidningar och klippa ut allt man tycker är fint, sätta upp på en stor tavla eller i en pärm och försöka hitta den röda tråden i vad man fastnade för.


  • Ari Gold
    MrsQ skrev 2009-11-13 13:51:35 följande:
    Kul tråd Själv älskar jag gamla ting i allt   men det kan inte vara vad som helst. Jag ser med mina ögon. Det är svårt med smaker för även om det är gammalt så är det kanske inte något som faller mig i smaken. Älskar gamla svenska hem. Svenska gamla tapeter.Mitt hem är fullt av gamla ting allt från tennsaker till gamla trasmattor. Gillar vitt men inte på allt. Och det ska vara äkta antikt / gammalt (behöver inte vara antika saker)!Inte köpta på Schabby chic boden...Mitt hem är väldigt personligt. O det är ting nästan överallt. O nu har vi fått reda på att sonen är dammallergiker Ska nog hyra en städerska
    Jag älskar också gamla prylar...massor av loppgrejjer blir det. Försöker rensa och sälja av en del emellanåt.

    Sambon hatar saker som bara står framme utan någon praktisk funktion, så man får kompromissa lite.

    .
Svar på tråden Våga vägra Shabby Chic - för oss som tröttnat på shabby chic