• mejram

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Gamla trådar med mycket information i respektive TS:

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m23678129-1.html (aug 2007-okt 2007)

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m26433668.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m29225742.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m32203185.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m34754409.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m37677491.html (okt 2008-dec 2008)

    etc....

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m45890890-1.html (jul 2009-okt 2009)

  • Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo
  • mejram

    Jag hittar ingen fortsättning på vår hårtråd, så jag gjorde en. Skriv här, eller berätta för mig var ni finns!

  • mejram

    En bekant till mig sa det så bra - anledningen till att vi använder schampo är för att vi använder så mycket andra hårprodukter som kräver lösningsmedel för att försvinna. Slutar man använda dessa produkter behöver man inte heller schampo. Det kändes så enkelt och självklart när hon sa det och den oinvigda väninnan blev inte alls avskräckt, utan bara nyfiken.

    För mig har nyttan med att inte använda schampo växlat. Från att ha varit en miljögrej, till att bli en "bra för håret-grej", till att bli en lathetsgrej. För det är ju så mycket enklare att leva livet när man bara behöver tvätta håret en gång i veckan och ändå se fräsch ut. Inte behöva vara orolig för att glömma deo när man ska bort. Inte behöva lassa med sig stylingprodukter och hårfönar till gymet. Slippa smörja huden med en massa dyra krämer. Jag låter bara kroppen fungera som den är tänkt att fungera och den fungerar förvånansvärt bra om den får chansen att arbeta ostört.

    I går gjorde jag grovtvätt av dotterns hår. Hon brukar bara skölja med vatten, men har fått lite skorv/beläggning i hårbotten på sistone. Så vi tog en rejäl klick balsam och sen en massa socker på det och masserade. Hon var överförtjust, för det ramlade ner socker på armen och det var ju supergott att slicka i sig . Och beläggningen försvann och håret blev jättefint. Jag lider med alla stackars barn som ska få schampo i ögonen var och varannan dag, helt i onödan.

  • mejram

    Nja, jag använder deo lite sporadiskt. På jobbet har jag rosenseriens för då vill jag vara stensäker (har hemska minnen från svettluktande lärare på gymnasiet). Är jag ledig men ska ut på stan eller så, så brukar jag ta kokosolja (lyxvarianten ). Är jag bara hemma eller ska ut i skogen så tar jag ingenting, men då kan det bli lite lukt efter ett tag. Vad jag har märkt är i alla fall att ju mer sällan jag använder deo, desto effektivare fungerar den när jag väl använder den. Och att jag inte har problem med klåda eller eksem kring armhålorna längre. Tilläggas kan väl att jag inte rakar heller, för att hudens balans inte ska störas. (och för att jag är ruskigt lat och inte orkar hålla på var och varannan dag och ta bort stubb, kliar gör det ju också när det börjar växa...)

  • mejram

    silverpaketet - kokosfett i mataffären, ligger bland smöret i silverfärgat paket. Bra till att smörja huden med.

  • mejram
    Mandragora skrev 2009-11-03 23:27:51 följande:
    Någon som brukar använda rasullera? Jag fick en påse av svärmor (som jag har inspirerat till no poo) men jag tror inte att det är någonting för mig när det gäller hårtvätt. Jag har JÄTTETJOCKT hår ned till rumpan. Visst kan man tvätta sig med leran?
    Jag har använt rasul i flera år. Ett tag hade jag den till hårtvätt. Håret blev jättefint, men det torkar ut lite, så jag mixtrade med att blanda i lite olja och spä ut med mycket vatten. Snabb och effektiv tvätt - likaså till ansiktet. Vet inte riktigt varför jag inte använder det oftare - lite kladdigt att hålla på med och så måste man förbereda en stund innan för att leran ska lösas upp, kanske. Och duschväggarna blir brunprickiga när det skvätter...

    Du skulle nog kunna köra varianten att spä ut ordentligt och sen i princip bara skölja igenom håret med det, det behöver inte bli en tjock lerinpackning för att det ska bli effektivt.
  • mejram

    Cassia fanns i alla fall förr i Herbiques sortiment på hälsokosten. Det är en som heter ofärgad henna eller något sånt. Innehåller bara cassia.

  • mejram
    Taggtroden skrev 2009-11-04 22:20:55 följande:
    Herbiques henna är bara skit!! Den är jättedålig, i alla fall på mig! :/
    Jag har aldrig haft några problem med Herbique, så jag förstår inte riktigt alla som klagar så på den. Har heller aldrig sett att det skulle finnas kemikalier i. Men så har jag bara kört den kopparröda varianten. Nu köper jag min henna i saluhallen i Rinkeby, 500g för 25:-, iransk henna, superbra! Sist köpte jag något annat märke också för ungefär samma pris, men den har så läskigt illgrön färg, så jag är skeptisk till om det verkligen är ren henna som det står, har inte vågat använda den än.
  • mejram
    ToKar skrev 2009-11-05 19:09:17 följande:
    åh, då ska jag åka till rinkeby nästa vecka :)
    JD saluhall, vid Rinkebykorset E18, mitt emot järva närakut. Ligger nere vid golvet bland lite tvål och annat, väldigt oansenligt. Tygpåse med plast runt.
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo