Inlägg från: Björnmossa |Visa alla inlägg
  • Björnmossa

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Tack för länken!

    Jag har hittat en ekofrisör nära mig men när jag var inne och pratade lite no'poo med dem var det en som verkade tycka att det var konstigt. En annan var desto mer intresserad så det kanske jämnar ut sig. Men jag vet ändå inte om jag vill dit och riskera att bli klippt av hon som kanske tycker att jag är ett freak

  • Björnmossa
    Pormoicheia skrev 2009-11-01 14:06:48 följande:
    Björnmossa skrev 2009-11-01 12:56:54 följande: Fast det där fick jag inte ihop. Borde det inte ligga i ens grundintresse att tvätta hår med alternativa produkter om man väljer ett sånt yrke som ekofrisör. Jag trodde att det liksom var lite det yrket gick ut på (förutom att klippa då). Eller är det enbart "naturligare produkter" som gäller där?
    Den ena hade kunnat platsa i den här tråden, den andra verkade mer inne på Weleda och sånt (de hade nåt märke jag inte kände till). Hennes leende blev liksom roat när jag nämnde ägg i håret
  • Björnmossa
    Jmia skrev 2009-11-01 18:35:05 följande:
    Tja du.. jag läser inte tio trådar när jag kan fråga rakt ut. Men ursäkta besväret!
    Men nu har du ju fått bra svar på varför! Metoderna är många och tar tid att skriva allt om, men alla grunder kan du läsa om i TS i den här tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-73/m23678129-1.html

    Gör det och sen kan vi svara på mer specifika frågor här inne!
  • Björnmossa
    Jmia skrev 2009-11-01 18:39:09 följande:
    Pormoicheia, Taggtroden- tack för de svaren. Jag är mest nyfiken eftersom jag vill försöka minimera användadet av kemikalier men det här är helt nytt för mig och det känns lite komplicerat. Jag hade förstått det som att vissa ingredienser i shampoon och tvålar är direkt skadliga men att inte alla produkter innehåller de ämnena, fast jag tror jag får googla på saken. Kanske är lättare.
    Det är mycket att läsa i början men vill du minska ner på kemikalierna så haka på!

    Jag vet inte vad som är skadligt om man tänker giftigt, men jag vet ju att händerna blir torra om man tvättar, läpparna av lypsyl osv. Kroppen har ett skyddande fettlager som inte är samma sak som smuts och som man inte vill tvätta bort. Samma sak gäller i håret, starka schampon kan man få torrt hår av och hellre än att torka ut och sen försöka återfukta med inpackning kan man tvätta med något milt från början.

    Enligt samma tänk så använder de flesta här olja när vi tvättar ansiktet istället för uttorkande tvålar. Jag har aldrig haft så fin hy, för övrigt.

    Google är bra men du får också en bra översikt i tråden jag länkade till i #27 så börja där. Det blir lätt överväldigande i början eftersom alla är så entusiastiska och drar iväg åt olika håll och gräver ner sig i olika sorters fettsyror.
  • Björnmossa
    mejram skrev 2009-11-01 20:04:58 följande:
    Inte behöva vara orolig för att glömma deo när man ska bort.
    Alltså det här med deo. Du använder inte alls längre eller? Hur funkar det?

    Taggtroden, har du lyxkokos under armarna eller köper du silverpaket?

    Jag är inte helt nöjd med nån deogrej jag provat. Ska kanske börja testa mer systematiskt. Hur gör alla andra?
  • Björnmossa
    Miss T skrev 2009-11-01 21:20:48 följande:
    Björnmossa skrev 2009-11-01 21:04:32 följande: Har du provat receptet med rosenvatten +thaisten/pulver + "ngt mer"...? Jag tyckte det funka bra! Inte så jättemkt doft från rosenvattnet men man slipper svettlukten.
    Inte provat nåt med konstiga ingredienser än

    Bakpulver funkar nog bäst hittills, men inte jättebra.

    Vill helst inte få de där lökringarna...
  • Björnmossa
    mejram skrev 2009-11-01 22:11:55 följande:
    Nja, jag använder deo lite sporadiskt. På jobbet har jag rosenseriens för då vill jag vara stensäker (har hemska minnen från svettluktande lärare på gymnasiet). Är jag ledig men ska ut på stan eller så, så brukar jag ta kokosolja (lyxvarianten ). Är jag bara hemma eller ska ut i skogen så tar jag ingenting, men då kan det bli lite lukt efter ett tag. Vad jag har märkt är i alla fall att ju mer sällan jag använder deo, desto effektivare fungerar den när jag väl använder den. Och att jag inte har problem med klåda eller eksem kring armhålorna längre. Tilläggas kan väl att jag inte rakar heller, för att hudens balans inte ska störas. (och för att jag är ruskigt lat och inte orkar hålla på var och varannan dag och ta bort stubb, kliar gör det ju också när det börjar växa...)
    Jag har funderat på att sluta raka men det är så fult när det är på utväxt . Om jag bara kunde få totalt lurv under natten skulle jag helt klart testa det ett tag.

    Tycker det svåra är att hitta nåt som hjälper mot fukt. Gör hår det?
  • Björnmossa
    Ekorrfamiljen skrev 2009-11-02 13:13:31 följande:
    Aha, tack! Har man det bara att smörja med för att bli mjukare eller finns det andra användningsområden/effekter? Gillar alternativa metoder så jag är glad att jag hittade den här tråden.
    Har du torrt hår kan du göra en kokosfettinpackning (se till att du har gott om tid att få rent efter ) och man kan ha det istället för deo också.

    Finns mycket lyxigare kokosfett att köpa i hälsokosten men flera har testat med det billiga först.
  • Björnmossa
    Taggtroden skrev 2009-11-01 23:40:40 följande:
    Jag kör på silverpaketet just nu. Ville prova först innan jag satsade på något dyrt så jag köpte ett sånt. :)
    Jag tänkte likadant. Har inte bestämt mig för hur väl det funkar som deo på mig. Är du inte orolig för fett på kläderna?
  • Björnmossa
    Niccan88 skrev 2009-11-02 10:27:26 följande:
    Har fortf inte kommit på ngn bar "återställare" för mitt hår, vart i thailand för en mån sen, å då blev håret väldigt tort och slitet och har inte blivit så mkt bättre sen ja kom hem. Kört me olivolja som hårinpackning förut, men blir så flottigt. Något tips ngn???
    Har du gjort SMT?
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo