JULGODIS!
Polkabräck
300 g vit choklad
Polkabräck
300 g vit choklad
Polkabräck
300 g vit choklad
2 msk kokos
skal av 1/2 citron
1 dl polkagrisar
Smält chokladen. Krossa polkagrisarna. Blanda ner kokos,polkagrisar och rivet citronskal i chokladen. Bred ut på bakplåtspapper. När smeten stelnat skär eller bryt i lagom stora bitar.
Skickade lite för snabbt innan.
Kaneltryffel med kardemumma
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
350g mjölkchoklad
Hackad flagad mandel
Börja med att krossa kaneltången och kardemummafröna i en mortel ganska fint. Koka upp grädden, honungen, kanelen och kardemumman i en kastrull. När den har kokat upp dra av den från plattan och låt alla stå och dra ca 15 minuter. Hacka under tiden 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp gräddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen. Rör om i chokladen tills den har smält och blivit till en slät smet. Låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet. När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.
Smält sedan restan av shokladen i microugnen eller i ett vattenbad.
Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid över lite av de hackade madelflanen ovanpå tryffeln. Förvara tryfflen i kylskåpet tills den ska avnjutas.
Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad
Recept till cirka 32 stycken
300 gram nougat
300 g mandelmassa
200 g vit choklad
1,5 dl grädde
2 dl kokosflingor
1 msk florsocker
Skär nougat i 32 lika stora bitar. Forma dem till kulor. Ställ i kylen. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje). Slå in nougatkulor i mandelmass-rutorna. Ställ i kylen. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna. Dela vit choklad i bitar och späd med grädde. Smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
Leila's cornflakes crisp
Recept:
100 g ljus mjölkchoklad
250 g nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
Mörk choklad
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. Doppa dem i mörk choklad. Låt stelna.