Inlägg från: tindistar |Visa alla inlägg
  • tindistar

    Polkabräck

    300 g vit choklad
    2 msk kokos
    skal av 1/2 citron
    1 dl polkagrisar

    Smält chokladen. Krossa polkagrisarna. Blanda ner kokos,polkagrisar och rivet citronskal i chokladen. Bred ut på bakplåtspapper. När smeten stelnat skär eller bryt i lagom stora bitar.

    Skickade lite för snabbt innan.

  • tindistar

    Kaneltryffel med kardemumma

    1 kanelstång
    1 tsk kardemummakärnor
    1,5 dl vispgrädde
    1 tsk honung
    350g mjölkchoklad
    Hackad flagad mandel

    Börja med att krossa kaneltången och kardemummafröna i en mortel ganska fint. Koka upp grädden, honungen, kanelen och kardemumman i en kastrull. När den har kokat upp dra av den från plattan och låt alla stå och dra ca 15 minuter. Hacka under tiden 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp gräddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen. Rör om i chokladen tills den har smält och blivit till en slät smet. Låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet. När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.
    Smält sedan restan av shokladen i microugnen eller i ett vattenbad.
    Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid över lite av de hackade madelflanen ovanpå tryffeln. Förvara tryfflen i kylskåpet tills den ska avnjutas.

  • tindistar

    Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

    Recept till cirka 32 stycken

    300 gram nougat
    300 g mandelmassa
    200 g vit choklad
    1,5 dl grädde
    2 dl kokosflingor
    1 msk florsocker

    Skär nougat i 32 lika stora bitar. Forma dem till kulor. Ställ i kylen. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje). Slå in nougatkulor i mandelmass-rutorna. Ställ i kylen. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna. Dela vit choklad i bitar och späd med grädde. Smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.

  • tindistar

    Leila's cornflakes crisp

    Recept:

    100 g ljus mjölkchoklad
    250 g nougat
    1 burk (350 g) nutella
    1 l cornflakes
    Mörk choklad

    1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
    2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
    3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
    4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. Doppa dem i mörk choklad. Låt stelna.

Svar på tråden JULGODIS!