• Äldre 17 Nov 22:21
    165075 visningar
    15031 svar
    15031
    165075

    All we want for Christmas is Michael

    Småkottarna skrev 2009-11-17 22:14:19 följande:
    Jag har haft två marsvin, olika gånger. Båda två dog i min famn.
    Det är inget vidare. Ungefär som man kommer hem och man hittar ett dött marsvin
  • Äldre 17 Nov 22:25

    Det ska jag testa nästa gång, med head and shoulders. Var inne på det, så läste jag nu att man kunde använda det. Få iordning på honom igen
    Där jag använt jodopax kliar han inte längre så kanske är nått så simpelt som svamp bara

  • Äldre 17 Nov 22:36
    mona83 skrev 2009-11-17 22:20:32 följande:
    Dom behöver det för att inte få hudproblem. Normalt är det nått dom gillar att göra. Men Rambo har aldrig gillat det vad jag vet. Och ja, han har hudproblem tror det är det som gör att han kliat sig. Har jag tur nu så hjälpte det här badet lite. Ska bada honom lite oftare nu så att jag kanske får bort det. Min kanin badar heller inte. Första kaninen jag hade var man tvungen att bada rätt som det var, han hade jätte svårt att hålla rumpan och så ren.
    Gjorde nog a big no no när jag köpte honom som unge. Dom sålde ungar som var 5 veckor, enligt dom. Jag verkligen vart kär i honom så fin.
    Var tvungen att hjälpa honom hålla sig ren under hans korta tid i livet. 3 år hann han bli. Ingen ålder alls för en kanin

    Irina
    www.stallet.se/mystudfarm/studfarm/popPhotopet.aspx&Title=Irina&PictureBank=0

    Fråga mig inte varför jag har mitt stall kvar. Inte blivit av att jag har tagit bort det bara. Var moderator, eller admin som det kallades där.
  • Äldre 17 Nov 22:36
    BooBoo skrev 2009-11-17 22:32:48 följande:
    godnatt
    go natt
  • Äldre 17 Nov 22:40

    Undrar om jag sträckt mig i knävecket. Springer för tusan upp för trapporna nu för tiden . Så pigg har jag blivit sen medicinen började hjälpa

  • Äldre 17 Nov 22:53
    Småkottarna skrev 2009-11-17 22:44:47 följande:
    Den ena, Max, var min bästa vän. Jag var 16 år och kom hem och fann honom liggandes sjuk. Åkte till jourveterinären som konstaterade skörbjugg och uttorkning, fick vätska insprutat direkt och medicin. Åkte hem och en liten stund senare hörde jag hans sista andetag i min famn. En av de värsta stunderna jag varit med om. Vad är det för hudproblem din har? Mitt andra teddymarsvin hade skorv emellanåt, kliade som attans på honom, fick bort det med vanlig barnolja och kam.
    Max hette min kusins marsvin.
    Men alltså visste inte vetten att det inte går att klara dom när dom har skörbjugg?
    Vill inte låta okänslig, lessen om jag gjorde det .
    Min kusins älskling fick det och han avlivade dom. Kunde inte gå. En annan kusin kanske ska tilläggas.
    Samma kusin har varit med om nästa samma sak som dig, hon har varit hos vetten fått medicin så har marsvinet dött i bilen på vägen hem.
    Tragiskt nog så är det så nästan varje gång ett marsvin blir dåligt. Dom visar inget förän det är för sent.

    Ingen aning mer än att han har nått som ser ut som mjäll, mkt större hudflagor iofs. Tappar päls, men det kan ju vara åldersrelaterat. Han är ju som sagt snart 6 år. Men han verkar inte lida av det. Inte så att det ligger tussar och att han har kala fläckar. Eller ja, partiet mellan hakan och framför frambenen har han kliat bort pälsen och har sår. Men dom har jag under kontroll känns det som. Baddar honom med jodopax 2 ggr om dagen, såg ut i dag tyckte jag som pälsen är på g tillbaka där.
    Så ja det är antagligen dom där hudflagorna som kliar. Det ör dety som jag vill ha bort.
    Han har matvägrat ett par ggr men då har jag blött upp pellets i vatten och matat med sked och då har han blivit pigg igen. Just nu är han tjockare än nånsin så så dåligt kan han ju inte må då egentligen .
  • Äldre 17 Nov 22:59
    Småkottarna skrev 2009-11-17 22:45:47 följande:
    Något jag fick veta hos veterinären är att tydligen är marsvin och människor de enda däggdjuren som inte tillverkar C-vitamin och måste få i sig det via mat eller vitaminer.
    Japp det stämmer och får inte marsvinen c-vitamin så utvecklar dom skörbjugg. Men det kan dom utveckla ändå iofs.
    Jag ska införskaffa lite c-vitamin brus tänkte jag och lägga i hans vatten. Kör med c-vitamin berikad mat, men vet inte om det är tillräckligt.

    Han har varit väldigt hes ett tag nu med, inte kunnat "skrika" efter mat. Men det verkar ha gett sig, nu snackar han lite igen Kankse inte så som när han var ung men ändå. Glad för det lilla.

    Kommer ihåg när det var gubbar här och tapetserade om i mitt sovrum, dom trodde det var en fågel som visslade så fort dom gick förbi. Tog ett bra tag innan det kopplade att det var marsvinet .
    Så även fats han varit blind hela sitt liv så "ser" han jätte bra ändå
  • Äldre 17 Nov 23:01
    mona83 skrev 2009-11-17 22:53:39 följande:
    Max hette min kusins marsvin. Men alltså visste inte vetten att det inte går att klara dom när dom har skörbjugg? Vill inte låta okänslig, lessen om jag gjorde det . Min kusins älskling fick det och han avlivade dom. Kunde inte gå. En annan kusin kanske ska tilläggas. Samma kusin har varit med om nästa samma sak som dig, hon har varit hos vetten fått medicin så har marsvinet dött i bilen på vägen hem. Tragiskt nog så är det så nästan varje gång ett marsvin blir dåligt. Dom visar inget förän det är för sent. Ingen aning mer än att han har nått som ser ut som mjäll, mkt större hudflagor iofs. Tappar päls, men det kan ju vara åldersrelaterat. Han är ju som sagt snart 6 år. Men han verkar inte lida av det. Inte så att det ligger tussar och att han har kala fläckar. Eller ja, partiet mellan hakan och framför frambenen har han kliat bort pälsen och har sår. Men dom har jag under kontroll känns det som. Baddar honom med jodopax 2 ggr om dagen, såg ut i dag tyckte jag som pälsen är på g tillbaka där. Så ja det är antagligen dom där hudflagorna som kliar. Det ör dety som jag vill ha bort.Han har matvägrat ett par ggr men då har jag blött upp pellets i vatten och matat med sked och då har han blivit pigg igen. Just nu är han tjockare än nånsin så så dåligt kan han ju inte må då egentligen .
    Har trott varje gång när han matvägrat nån dag att nu dör han, dom brukar ju göra det då. Men nä, varje gång har han hämtat sig.
  • Äldre 17 Nov 23:13
    Brooke skrev 2009-11-17 23:11:40 följande:
    varför skicka du det där länken?
    Funkar den inte? Var en bidl på kaninen jag snackade om. Funkar för mig
  • Äldre 17 Nov 23:14
    Brooke skrev 2009-11-17 23:11:40 följande:
    varför skicka du det där länken?
    M;en blir bara en smal ruta och trycker man på den där där man förstorar bilden så ser man den
Svar på tråden All we want for Christmas is Michael