• Äldre 17 Nov 19:51
    5048 visningar
    27 svar
    27
    5048

    Låna ut pengar till förälder?

    Jo, jag hade nog lånat ut pengarna, men i kombination med det försökt hjälpa personen ifråga med någon typ av förändring för att få ordning på ekonomin.

    Det finns så mycket viktigare saker i livet än pengar. Jag har själv ställt upp en del på min mamma ekonomiskt så att hon kunde förverkliga vissa drömmar hon hade (hon kunde pga det ta över och driva eget företag). Iofs kommer jag snart att få igen det eftersom företaget går bra, men det var ju osäkert vid tidpunkten då jag lånade ut och inget jag räknade med.

    Men i ditt fall hade jag ställt motkrav på en förändring som sagt. Och aktivt hjälpt till med förändringen också så att den verkligen blir av.

  • Äldre 17 Nov 20:09
    #21

    Anonym (Dåligt samvete) skrev 2009-11-17 19:54:38 följande:


    Tack för det saxon! Känns skönt att någon är på min förälders sida! Det har som sagt skett förändringarna i ekonomin, men jag skulle kanske kunna introducera en budget hemma hos dem? Vad tycker du man kan kräva för motprestation?Jag vet att jag skulle få tillbaka mina 2500, och min sambo skulle få sina 2500 nästa vecka redan. De gamla skulderna beror på saker som inte är aktuella längre.
    Ja, precis, kanske att ni tillsammans sätter er ner och gör en realistisk budget. Ser över de kostnader som finns, är det några de kan dra ner på eller förändra på ngt sätt? Vilka är inkomsterna varje månad, och se till att inkomsterna täcker utgifterna. Helst ska det ju bli lite sparande över, både till honom/henne själv som buffert för framtiden så att det här lånandet från dig upphör och även så att det går att börja amortera skulden till dig. Om du har sett lyxfällan så går det säkert att ta till en del tips därifrån.

    Sen kan ni kanske sätta er ner t.ex en gång i månaden och gå igenom hur månaden har varit, om han/hon har hållt budgeten. Om den överskridits, vad har det berott på, var det bara tillfälligt eller måste den uppsatta budgeten anpassas och justeras? Det kan vara jättebra att ha någon som hjälper och pushar en lite med sånt här.
  • Äldre 17 Nov 20:11
    #23
    Anonym skrev 2009-11-17 20:02:20 följande:
    Är du HELT säker att du komemr få tillbaka ALLA pengar ni har lånat till dina föräldrar??
    Men är det verkligen det viktigaste tycker du? Ofta gäller ju motsatsen, att föräldrar går in och stöttar sina barn. Men om det nu råkar vara motsatsen, varför skulle det vara så fel att göra något för att hjälpa sina närmaste? Jag tycker att ts har gjort helt rätt som hjälpt till. Pengar är verkligen inte allt här i världen.
Svar på tråden Låna ut pengar till förälder?