• Mariohn

    Är satanism på förskolan ok?

    På förskolan här i området jobbar en jättetrevlig fritidspedagog. Hon är kristen och bär ett stort guldkors runt halsen. Hon pratar ofta med barnen om Gud och bönens makt och fäller kommentarer som "guds vilja är outgrundlig" och dylikt.
    Ovanför hennes skrivbord står det skrivet ett par bibelcitat.

    Jag kan inte låta bli att fundera på om det hade varit ok för föräldrar att lämna sina barn till en fritidspedagog som bar en satanistisk symbol runt halsen, sade saker som "satans väg är rätt väg" till ungarna och hade satanistiska citat ovanför skrivbordet.

    Varför är det ena ok medan det andra inte är det?

    (Alla som nu tror att satanism handlar om att offra barn, slakta djur och begå brott. Så är det inte. Det är en väldigt extrem grupp som sysslar med det och extrema grupper finns inom alla religioner och grupper. Satanismen uppmanar inte nödvändigtvis till något negativt utan handlar till stor del om den fria viljan och rätten att förfoga över sitt eget liv och göra sina egna val istället för att lyda Gud)

  • Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?
  • BlommyNess12

    Jag skulle nog haft ett möte med personalen om den personal som försökte indoktrinera mitt barn i någon religion! Personalen FÅR inte uttrycka sådant inom sin yrkesroll. Upphörde inte beteendet skulle jag nog anmäla henne för tjänstefel.


  • Salmiak73

    Satanism är ett levnads och tankesätt. Har ingenting med att slakta djur, dansa på gravar, välta gravar, dricja blod och annat trams som folk tror på?
    Dessa påhittade "skrämselmetoder"kommer bl a från filmens värld.
    Tycker det är värre om min dotter skulle utsättas för ngn kristen propaganda än för ngn som förespråkar satanismen.
    Satanism är heller ingen religon i den mening att man som människa underkastar sig ngn högre metafysisk makt.
    Det är jag som människa som står i centrum, den förespråkar individualismen.
    Men det är vad JAG tycker! Och det som spelar ngnroll för mig...

  • Rebecca Louise

    Jag har bara läst TS, nej nej nej det är inte rätt att lura på små barn sin egna tro sen spelar det ingen roll om man satanist eller kristen.


    Alva mitt hjärta ♥
  • Freja10

    Jag skulle inte godta att någon religion eller religiösa budskap "pådyvlades" mina ungar. Sedan får var och en ha sin tro, bara det inte påverkar barnen.

  • Blissphemy

    Precis lika ok som kristendom i förskolan, dvs inte alls.

    Vad pedagogerna tycker och tror på fritiden är förstås deras sak. Men att pracka religion på förskolebarn är riktigt illa.

    Och att kyrkan aktivt söker kontakt med förskolebarn via förskolan är riktigt lågt.

  • RunningWithProblems
    Pruttiluskan skrev 2009-11-25 22:56:15 följande:
    Jaså? Vilket parti har den symbolen? Om man nu är nationalsocialist så har man ju en viss "tro & hopp".... Om nu barnet/föräldrarna skulle kunna vara det så ska isåfall personalen respektera att de bär de symbolerna då personalen själva bär på sin tros symbol!
    Verkar som om någon inte läst historia ordentligt, har du kanske hört talas om Andra Världskriget och Hitler?
  • Themis

    Nej, det är inte acceptabelt.

    Vill man predika guds ord får man jobba på kristen förskola i så fall, i annat fall ska sånt hållas utanför arbetstid.

    Jag hade nog fått frispel på människan.

  • RunningWithProblems
    Salmiak73 skrev 2010-01-14 19:59:24 följande:
    Satanism är ett levnads och tankesätt. Har ingenting med att slakta djur, dansa på gravar, välta gravar, dricja blod och annat trams som folk tror på? Dessa påhittade "skrämselmetoder"kommer bl a från filmens värld. Tycker det är värre om min dotter skulle utsättas för ngn kristen propaganda än för ngn som förespråkar satanismen. Satanism är heller ingen religon i den mening att man som människa underkastar sig ngn högre metafysisk makt. Det är jag som människa som står i centrum, den förespråkar individualismen. Men det är vad JAG tycker! Och det som spelar ngnroll för mig...
    Som du säger, det är JAG som står i centrum, Satan är ingen varelse eller "Gud", utan Satan är kraften inom varje satanist som dom har upptäckt.
    Trevligt att någon är på rätt spår :)
  • RunningWithProblems
    Lady Dahmer skrev 2010-05-08 20:23:12 följande:
    hellre en satanist i förskolan än nån frireligiös knasboll.
    Precis!
Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?