• faryta­le
    Äldre 26 Nov 13:04
    35602 visningar
    41 svar
    41
    35602

    dödsbo?! räkningar

    När min svärfar dog för 10 år sedan, betalde vi hans räkningar med de pengar han hade på sitt konto. Han hade något litet elloslån som vi betalde när bouppteckningen var klar (efter att varit i kontakt med ellos, för att se om det blev pengar kvar till lånet) Vi fick en fullmakt att använda oss av hans konto för att betala räkningarna. Även begravning och sten betalades av hans pengar. Vi låg inte ute med en krona av våra egna pengar.

    De räkningar som kom iefterhamd var ju hyran , elen och sådan saker. Alla abonemnag på tidningar osv ringde vi och sa upp.

    Har din svärfar pengar på kontot så ska räkningar och sånt betalas med dom medlen. Det låter i allafall tokigt i mina öron att din sambo ska ta saker ur sin egen ficka. Din svärfar måste ju haft någon inkomst?

  • faryta­le
    Äldre 26 Nov 13:23
    #9

    Jag kommer inte ihåg riktigt hur det var, det är ju 10 år sedan. Men jag har för mig att fullmakten fick jag hjälp med genom någon, kommer inte ihåg om det ev. var banken. Det var i allafall ingen som ifråga satte hans död. Vi bor på en liten ort och han dog halvdramatiskt efter sjukdom så alla här visste ju att han var avliden.

  • faryta­le
    Äldre 26 Nov 13:24
    #10
    Kjell2 skrev 2009-11-26 13:18:57 följande:
    Så istället för att ringa banken igen betalade han bara räkningarna själv? Det finns rutiner för detta och har ni en begravningsbyrå kan de hjälpa er./Kjell
    Det var nog begravningsbyrån som hjälpte oss med fullmakten.
Svar på tråden dödsbo?! räkningar