• Äldre 6 Oct 10:20
    15098 visningar
    20 svar
    +1
    20
    15098

    Män och känslor?

    Jag tror att alla är olika. De största problemen som jag har är de motsatta. Mitt största behov är att få vara ifred och komma ikapp livet ibland, dvs att just slippa tala om känslor hela tiden.

    Jag tycker det är jobbigt när en kvinna utgår ifrån sig själv och antar att något är fel, bara för att jag vill ha lugn och ro och slippa prata. Något som jag faktiskt behöver väldigt ofta.

  • Äldre 15 Oct 10:49
    #17


    MEE83 skrev 2014-10-14 20:22:44 följande:

    Jag har egentligen inte haft så stora problem med att visa känslor, även om jag inte gör det ofta, eller att folk visar känslor i min närhet. För det är det som är problemet med, hur man förhåller sig till när andra visar känslor.

    Det är väl samhällsnormer antar jag, vi(om jag får lov att generalisera lite) är inte lika ömsinta som kvinnor, och när vi är det så är det ofta något som vi reserverar till våra barn och partners, det innebär att vi då har problem med att svara upp till när våra polare är sårbara, att visa ömsinthet eller omtanke till en polare som är i en sorgeperiod blir då en obekväm situation, för båda två.

    Sedan så skall man ju ha klart för sig att alla inte vill att man lägger sig i. Vissa fixar det bäst på egen hand och vill helst bara att saker skall flyta på som vanligt, och det är inget fel med det. Whatever works liksom. 

    Jag är ganska lätt att tjöta med antar jag för det brukar bli så att vänner snackar med mig om det är något som dom grubblar över eller sorgeperioder(förhållande som går åt pipan, släktingar som dör osv). Men som jag nämnde ovan många blir obekväma av att visa sig sårbar och av att se andra vara sårbara, även om det bara är i en övergångsperiod. Eftersom det är naturligt för mig så blir det inte en obkväm situation för varken mig eller kompisar att prata ut om saker.

    Att det är ett samhällsproblem skall icke ignoreras dock. Kolla på självmordsstatistiken till exempel. Unga män dominerar totalt och det är antagligen för att tjejer har lättare att söka vård eller få hjälp från vänner, familj och bekanta.


    Word!

  • Äldre 5 Dec 16:36
    #19

    Jag ser inte ner på någon bara för att han gråter. Däremot förväntar jag mig att folk kan ta sig samman och göra det som måste göras, med eller utan gråt. I alla fall en man. Det kravet ställer jag på mig själv, och det har inte varit negativt hittills.

Svar på tråden Män och känslor?