honeybun skrev 2009-12-08 14:33:20 följande:
Jag gjorde en saffranscheescake.. Kanske ingen kaka men det var mycket gott..8 bitar (Det är stora bitar, vi fick 12-13 normalstora bitar)Ingredienser 150 g pepparkaka, cirka 15 stycken 75 g smör 500 g kesella gourmet 3 st ägg 1 dl socker 0,5 g saffran, ett kuvert 1 st citron, rivet skal från (jag hade inte det)Översta lagret400 g crème fraiche 1 msk vaniljsocker Tillagning1 Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor.2 Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.3 Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter, 200 grader.4 Vispa ägg och socker pösigt.5 Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffranssmaken får mogna ordentligt.6 Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180 grader, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.7 Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.8 Sätt in i ugnen 6–7 minuter, 180 grader, tills ytan stelnar något.9 Låt kakan svalna
Mmm, lät jättegod!
Den ska jag prova till annandag jul