• Äldre 7 Dec 14:29
    47177 visningar
    1219 svar
    1219
    47177

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Nu är jag också här.
    Tack för länken jenny


    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 7 Dec 14:35
    #12
    BebisiFebruari skrev 2009-12-07 14:31:04 följande:
    Trevligt! :) Så lite så vill ju att vi alla ska vara samlade :)
    Elller hur.

    Då är jag lite ego nu och berättar om min inskrivning i fredags...
    Det känns iaf jättebra med bm:n. Och det ligger 5 min från mitt jobb, så nu behöver det inte ta så lång tid dit.
    Hon förstod vår oro utifrån det som varit tidigare, och erbjöd sig att skicka en remiss för UL när vi är i typ v 12 om vi ville. Och eftersom det är privat vi går nu, så bestämde hon på egen hand att det är för länge med att vänta och ses tills efter RUL:et. Så nästa tid är 4 jan, och vi kommer att ses ungefär 1 gång/månad fram tills magen börjar bli större och man går oftare. Hon jobbar även halvtid på förlossningen, så har vi tur jobbar hon när det väl är dags för oss

    Just nu funderar vi på KUB:en fortf. Jag har börjat tveka, men jag måste bestämma mig innan jul om hon ska kunna skicka remiss.
    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 8 Dec 09:21
    #44

    Summer: Hur känner du dig idag, blir det sängläge idag med?
    Hoppas du kännr dig bättre sbart
    Kram

    Ang det jag skrev om KUB, så här tänker jag nu:
    Förut var jag helt tvärsäker på att jag skulle göra KUB, men nu vet jag inte...
    Jag är ju väldigt nojjig och orolig av mig som person. Skulle jag få ett resultat som 1/7000 skulle jag går runt och var helt övertygad om att vi skulle få just det inte friska barnet av de 7000.... Men jag skulle ju inte kunna ta bort det eftersom 6999 är friska, och skulle man välja att avsluta så skulle jag ju nojja för att jag säkert tagit bort ett friskt barn... Så fungerar jag och mitt tänk.

    Skulle man fått ett ja eller nej svar på KUB så hade jag gjort det, men som det är nu känns det som att oavsett svar så kommer jag att nojja ännu mer. Tror nästan att testet kommer att "stjälpa" mer i mitt fall, än att "hjälpa". Så som jag känner idag kommer jag nog inte att göra det.
    Vi får nog också hoppas på det bästa, och gå på UL och se att det växer som det ska iaf.


    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 8 Dec 12:41
    #52
    mithrandil skrev 2009-12-08 11:38:25 följande:
    Man brukar ju ha stegringen tills ägget släppt. Kan hända att det är ett segt ägg.har läst om många som haft äl stegring i flera dagar. Hur var din första äl efter cytotec-behandlingen?kittycat: Jag tänker precis som du.. skulle aldrig göra ett KUB för jag skulle aldrig kunna ta ett vidare beslut om resultatet var dåligt och jag vill heller inte göra ett fvp, förvisso kanske risken för missfall efter fvp är liten, men man få missfall utav provet så jag hoppar helst över. Då tar jag hellre risken att få ett sjukt barn. Som egentligen ändå är relativt liten.
    Då tänker vi lika i denna fråga. Tror att jag nästan har bestämt mig nu. För sambon spelar det inte så stor roll, han är ok med båda att göra det eller att inte göra det.
    Summer skrev 2009-12-08 11:45:17 följande:
    Jag har nog aldrig känt mig såhär sjuk i hela mitt liv. Jag har gråtit hela morgonen av att ingen förstår mig och min situation, jag känner mig levande död och vet inte hur länge jag ska orka må såhär.Allt började ju i fredags när jag var utarbetad efter en jobbig dag i skolan och höll på att svimma på vägen hem, var typ tvungen att sätta mig på trottoaren och ringa Johan som kom och mötte mig. Hela helgen har jag varit sängliggande förutom söndagkväll då vi var en sväng till IKEA och det gick hyffsat bra men igår blev jag ännu värre...magknip, dålig mage, feber, yrsel (rummet snurrar), illamående och kräkningar och helt slut i kroppen. Johan passar upp på mig hela tiden och hämtar vatten, fixar mat och allt vad jag vill ha medans jag ligger här som ett kolli. Jag fattar inte...vad har hänt?Dessutom har jag panik över min kurs...jag missar mer och mer för varje dag och imorgon har jag obligatorisk praktik som jag inte lär kunna utföra....Jag ser liksom inte ljuset i tunneln just nu...men jag har hört de flesta säger att det brukar bli bättre efter v. 16. Det innebär att jag måste härda ut som levande död i 2,5 veckor till. Jag hoppas att jag klarar det.Gumman, ang KUB så är det en förmån. Jag är säkert lika nojjig som du men tyckte det var skönt att få ett resultat. Det normala värdet för mig var 1:600 men mitt resultat var 1:12000 vilket gör att jag faktiskt inte känner mig minsta orolig och jag är säker på att du skulle känna likadant. KUB var underbart att göra eftersom de gör ett UL på din mage och du får under en längre tid se din bebis röra på sig, nästan som en liten film. Dessutom sa vår bm att man kunde se en tydlig och stor näsa på bebisen och att bebisar med DS har en väldigt väldigt liten eller ingen näsa alls vilket också kändes bra.Om du har chansen att göra KUB så skulle jag absolut råda dig att göra det, det var den bästa upplevelsen av min graviditet hittills. Det är faktiskt just den stunden som får mig att kämpa vidare i detta tillstånd.Kram

    Gumman, det låter verkligen hemskt att må så där! Lider med dig.
    Hur myckte får du behålla av det du dricker, och hur mycket får du i dig öht?
    Tänker att om du är uttorkad mår du ju ännu värre. Du skulle ju kunna ringa sjukvårdsupplysningen och kolla vad de tycker, om du bör träffa en läkare eller inte.

    Kul att höra om dina erfarenheter av KUB.
    Men själva UL:et kan jag ju få ändå, även om jag inte väljer att göra KUB. Och som jag skrev ovan så känner jag inte att jag tror att KUB kommer att hjälpa mig att bli mindre orolig. Svaret är ju ingen garanti, tror jag hade känt annorlunda om man hade fått ett ja eller nej svar.
    Det är ju en förmån att man kan göra sådan här tester i vår tid, absolut. Men det är ju ingen förmån på så sätt efter som vi betalar själva (även om det nu inte är därför jag troligtvis väljer bort det)

    Men det är glädjande att höra att det gav dig en sådan fin upplevelse, och att det ger dig kraft nu när du mår så pass dåligt
    Hoppas verkligen att det vänder för dig snart!
    Många kramar


    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 8 Dec 14:37
    #62
    mithrandil skrev 2009-12-08 13:19:56 följande:
    kittycat: Ja precis. Tycker du gör rätt i som tänker efter länge och noga innan du tar steget. Bäst att vara helt säker på hur man skulle göra om det visar sig kunna vara något fel om du valt att göra KUB.Hur gammal är du? Vet att det är oförskämt att fråga men i denna frågan kan det ju vara bra att veta.
    Ha ha, helt ok att fråga Jag fyller 29 om ca 1 månad.
    Meadow skrev 2009-12-08 13:43:44 följande:
    Ja, det hoppas jag med! Men ändå skönt att det stegrade även idag, så jag får en chans till ikväll! Sedan får gärna stegringen vara över!
    Precis, det är positivt att du fick en extra chans eftersom du hamnade i soffan med "koma" igår
    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 9 Dec 08:08
    #77
    smoolan skrev 2009-12-08 18:34:26 följande:
    Meadow - Jäklar vilken äl! Känner du av den rent fysiskt också? Det är nog ett bra tecken tror jag Kittycat - Men gud vad nojjig jag blev nu när du säger att du skulle bli orolig över ett resultat som ger 1/7000. Det var ju typ vad jag fick... Bra i alla fall som de andra skriver här att du tänker över det. Ett extra UL kan du ju få ändå.Summer - Usch så hemskt att höra att du mår så dåligt. Hoppas att det vänder. Men det låter ju skumt att allt skulle bero på graviditeten bara? Jag skulle nog också ringa sjukvårdsupplysningen om jag var du. Jag provade förresten Postafen och blev helt utslagen av dem, men för vissa funkar det ju bra så det är olika. Men testa kanske först med dina seaband så att du inte riskerar att må ännu sämre. Lycka till!!!
    Nej usch, det var inte meningen att sprida min nojja till dig. Jag är väldigt nojjig och orolig som person, och jag är alldeles för "bra" på att vända allting negativt när det gäller mig själv...
    Det betyder inte att du ska känna dig orolig för ditt resultat, det är ju ett bra svar Det är bara det att jag inte tror för tillfället att KUB är något för mig.

    Jag ska iaf till läkaren igen på fredag, tror tyvärr att jag ändå har svamp. Nu kliar det och mina flytningar är jättegula, kan väl inte vara ok... {#lang_emotions_throwup} Så då lär vi få se våran skrutt igen. Det är bara att hoppas att det går lika bra den här gången!
    Ni som har fått mer flytningar av graviditeten, inte har de väl varit gula....?

    jenny: Vad kul Jag fyller den 15/1.

    summer: Skönt att höra att det känns lite bättre iaf. Hoppas det är en trend som fortsätter för dig nu.
    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 10 Dec 08:19

    Ha ha vilken spännande konversation ang gaser

    Själv har jag börjat rapa mycket och det är inte direkt några små "kvinnliga" rapar, om det nu skulle finnas sådana...


    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 10 Dec 08:28
    Meadow skrev 2009-12-10 08:22:26 följande:
    Kittycat: Klart det finns kvinnliga rapar! Mina rapar luktar hallonsoda, och pruttar jag så luktar det doftljus. Ha ha ha ha..

    Of course!
    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 11 Dec 07:44

    jenny. Skönt att du åkte in, och att allt var lugnt nu. Hoppas det fortsätter så!


    smoolan: Trist att det verkar som att du också fått foglossning Hur ska du göra, ska du ringa till läkare istället?

    Snart ska jag iaf iväg till läkaren igen, kl 9 är det så den här gången behöver jag inte vänta hela dagen Hoppas nu att svampen är borta, och att vi kan få se skrutten med ett tickande hjärta igen!


    ♥ bf 2010-07-17
  • Äldre 11 Dec 17:05

    smoolan: Det gick så bra så, men oj vad nervös jag blir varje gång jag åker dit.
    Vi fick ett till vul Vilken bonus!
    H*n hade växt jättemycket, nu såg man förutom hjärtat ett stort huvud och små korta armar och ben Dessutom låg h*n inte i profil som förra gången, utan nu var det rakt framifrån och h*n låg utsträckt som en sjöstjärna. Precis som jag brukar göra, påekade Pelle.. he he Och både läkaren och Pelle såg när h*n rörde på sig, jag missade det. 
    Och vi fick ett till foto, tjoho! Och dessutom hade jag ingen svamp, gula flytningar är tydligen en gravidtetsgrej för mig...
    Tänk vad glad man kan vara!


    ♥ bf 2010-07-17
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3