• Bebisi­Februa­ri
    Äldre 7 Dec 12:02
    46818 visningar
    1219 svar
    1219
    46818

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3


    Tänkte höra efter om det är någon som nu i dagarna har ägglossning och vill följas  till BIM?

    Jag fick idag 4/6 fullt utslag på ägglossningstestet jag tog i fm vid 11 tiden och 2 st nu på kvällen vid 19.30 (bilder finns i mitt galleri)

    Eftersom att jag slutade med mina p-piller den 7/4 så har jag ännu inte riktigt koll på hur lång mens cykel jag har men borde ha BIM ca den 17/6 om jag räknar ägglossningen från idag men kan ju skilja några dagar åt båda hållen :)


    Tänkte det kunna vara kul att följas åt med symptom och dyl så man slipper tjata ihjäl den stackars killen här hemma :) ni vet säkert vad jag menar ;)

    Jag och killen har iaf haft sex...  lör, sön, mån, ons och så ska jag hoppa på honom ikväll när han kommer hem från jobbet för sen ses vi inte förrän på sön morgon igen, hoppas det ska räcka och kanske ta sig denna gång :) dom säger ju att spermierna lever 3-5 dygn så man får ju hoppas och hålla tummarna.

    Här fortsätter vi att planera barn och följa oss som blivit gravida under tidens gång :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-06 12:07
    Här är dom tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m44538291.html Del 1

    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m47013892.html Del 2
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-15 14:55
    Tråd för listan med BF, ÄL samt BIM datum :)
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49383912.html
  • Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3
  • Äldre 7 Mar 21:19
    Hej allihop,

    Hur har helgen varit? Jag är inne i en ny tentaperiod därför är jag inte lika aktiv på tråden som vanligt, men helgen har ändå varit mysig och vi har köpt mer bebisgrejer! Babybjörn, babysitter, grejer till spjälsängen och gosedjur. Jag har verkligen kommit in i en boa-period {#lang_emotions_smile}Jenny: Hoppas mjölkstockningen försvinner snart, kan tänka mig att det gör fasligt ont med tanke på hur ömma mina egna bröst är från och till {#lang_emotions_surprised}Meadow: Lycka till på torsdag! Tänker på dig.
  • Äldre 8 Mar 19:13
    BebisiFebruari skrev 2010-03-07 20:50:44 följande:
    Japp... mjölkstockning i högra bröstet men det börjar bli bättre nu. Har faktiskt inte haft så ont i bröstet utan mer febern som varit jobbig svettats och frusit om vartannat.Allt bra med dig? Kram
    skönt du sluppit bröst ont, hade mycket mjölkstockning med alexander eftersom han aldrig riktigt tömde brösten när han åt och jag har aldrig varit med om något värre i hela mitt liv.

    Här flyter livet vidare.
    Ingen höjdare med nånting just nu, men jag mår iaf fysiskt bra och jag vill inte klaga.
    kramar
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Äldre 8 Mar 19:15

    Heja!

    Är ju i v 16 nu, och gud vad det känns som att det händer mycket i kroppen! Molvärk som strålar ned både i korsryggen och ljumskarna, fogarna knakar bokstavligen, jag känner mig enormt flåsig och tung i kroppen. Någon mer som känner igen sig? Läste att det händer mycket nu dessa veckor, men i dagsläget känner jag mig nästan höggravid.

    Sen blir man ju orolig över denna jävla molvärk som kommer o går...

  • Äldre 8 Mar 19:19
    Meadow skrev 2010-03-08 19:15:13 följande:
    Heja!Är ju i v 16 nu, och gud vad det känns som att det händer mycket i kroppen! Molvärk som strålar ned både i korsryggen och ljumskarna, fogarna knakar bokstavligen, jag känner mig enormt flåsig och tung i kroppen. Någon mer som känner igen sig? Läste att det händer mycket nu dessa veckor, men i dagsläget känner jag mig nästan höggravid. Sen blir man ju orolig över denna jävla molvärk som kommer o går...
    Ja, jag känner SÅÅ väl igen mig i det stadiet. jag var alltid flåsig och hade mycket hjärtklappning. Kan tänka mig att du kanske får mer symptom tidigare eftersom du redan varit gravid en gång tidigare. Magen brukar iallafall växa snabbare..
    Molvärken kommer och går för alla, don´t you worry :)
  • Äldre 8 Mar 19:20

    Summer:Skönt att höra! Ja jag vet ju tex att från v 18 kunde jag inte rida mer pga sammandragningar, så nog tusan händer det saker...

  • Äldre 8 Mar 19:21
    Jenny: Hur mår du idag? Hur ser dina dagar (dygn) ut? Sover och äter han bra? Kan man inte få se fler bilder på underverket? Kikade just i ditt album men inget...{#lang_emotions_baby}
  • Äldre 8 Mar 19:39
    Just det, jag har en fråga till er!

    Mina Omega 3 tabletter har tagit slut. Tror ni att jag måste fortsätta äta dem? De är ju till för hjärnans utveckling...
  • Äldre 8 Mar 19:43
    Summer skrev 2010-03-08 19:39:46 följande:
    Just det, jag har en fråga till er!Mina Omega 3 tabletter har tagit slut. Tror ni att jag måste fortsätta äta dem? De är ju till för hjärnans utveckling...
    Jag hittade visst svaret själv! {#lang_emotions_smile}

    Bla här:
    http://www.omega-3.se/gravid.html
  • Bebisi­Februa­ri
    Äldre 9 Mar 10:07
    mithrandil skrev 2010-03-08 19:13:15 följande:
    oki.. hur gjorde du för att tömma, pumpade du, handmjölkade?
  • Bebisi­Februa­ri
    Äldre 9 Mar 10:12
    Summer skrev 2010-03-08 19:21:38 följande:
    Jenny: Hur mår du idag? Hur ser dina dagar (dygn) ut? Sover och äter han bra? Kan man inte få se fler bilder på underverket? Kikade just i ditt album men inget...
    Hej!
    Jo tack börjar bli bättre

    Oj.. hur ser dagarna ut? haha... Max sover väldigt bra på nätterna vaknar max 2 gånger så vi sover faktiskt riktigt bra. Johan har ju varit hemma i 10 dagar och då har vi hafr lite folk på fika och lunch, bvc besök, hembesök av bvc, 2 långpromenader har vi hunnit med har varit alldeles för kallt och sen blev jag ju sjuk.
    matningen gick bra innan jag blev sjuk nu är det sådär men vi kämpar på :) 

    I morgon ska jag iväg och träffa en mamma här i stan och fika hon fick en son 13 dagar innan jag fick Max, ska bli riktigt kul att börja lära känna lite mammor här i stan eftersom jag inte känner så många och hon jag ska träffa i morgon är oxå inflyttad så hon känner inte heller så många så det ser jag fram emot :)
    Vill inte planera dagarna för mycket i början eftersom att vi fortfarande kämpar med amningen.

    Har försökt lägga upp bilder men det fungerar inte :( men skickar gärna över lite på msn om du vill se :)

    Såg att ni shoppat lite till Tilde :) jätte fina saker!
  • Äldre 9 Mar 14:49
    BebisiFebruari skrev 2010-03-09 10:12:54 följande:
    Hej! Jo tack börjar bli bättre Oj.. hur ser dagarna ut? haha... Max sover väldigt bra på nätterna vaknar max 2 gånger så vi sover faktiskt riktigt bra. Johan har ju varit hemma i 10 dagar och då har vi hafr lite folk på fika och lunch, bvc besök, hembesök av bvc, 2 långpromenader har vi hunnit med har varit alldeles för kallt och sen blev jag ju sjuk. matningen gick bra innan jag blev sjuk nu är det sådär men vi kämpar på :) I morgon ska jag iväg och träffa en mamma här i stan och fika hon fick en son 13 dagar innan jag fick Max, ska bli riktigt kul att börja lära känna lite mammor här i stan eftersom jag inte känner så många och hon jag ska träffa i morgon är oxå inflyttad så hon känner inte heller så många så det ser jag fram emot :)Vill inte planera dagarna för mycket i början eftersom att vi fortfarande kämpar med amningen. Har försökt lägga upp bilder men det fungerar inte :( men skickar gärna över lite på msn om du vill se :)Såg att ni shoppat lite till Tilde :) jätte fina saker!
    Vad roligt, kallas han Max? Det är så fint, min systerson heter Max och är världens gulligaste 7-åring :)

    Vad skönt att han sover bra så du också får dig lite sömn. Har bvc alltså hembesök? Vad görs då? Har du träffat den andra mamman genom mammagrupp eller hur fann ni varandra? Konstigt att det inte går att lägga upp bilder...ja, om vi ses något online får du skicka över nåt! :)

    Kram 
  • Bebisi­Februa­ri
    Äldre 9 Mar 17:33
    Summer skrev 2010-03-09 14:49:12 följande:
    Vad roligt, kallas han Max? Det är så fint, min systerson heter Max och är världens gulligaste 7-åring :)Vad skönt att han sover bra så du också får dig lite sömn. Har bvc alltså hembesök? Vad görs då? Har du träffat den andra mamman genom mammagrupp eller hur fann ni varandra? Konstigt att det inte går att lägga upp bilder...ja, om vi ses något online får du skicka över nåt! :)Kram 
    Oki... Ja får bli Max tycker det är så fint mitt val av namn men johan fick ju välja pojknamn och jag gillar Maximilian jätte mycket oxå för det är rätt ovanligt :) Maximilian blir så långt att säga hela tiden men han har många smeknamn här hemma haha...

    Ja här kommer iaf bvc sköterskan man kommer att ha under tiden hem och presenterar sig, går igenm deras verksamhet, ger en massa info, massa bra böcker, går igenom graviditeten lite, förlossningen och ja snick snackar lite :)

    Ingen mammagrupp utan vi fick kontakt via en jönköpingtråd här på familjeliv :)
    Tror att mina bilder kanske är för stora ska prova att förminska dom vid tillfälle men inget jag orkar sätta fingrarna i nu :)

    Kram kram
  • Äldre 9 Mar 19:31
    BebisiFebruari skrev 2010-03-09 10:07:10 följande:
    oki.. hur gjorde du för att tömma, pumpade du, handmjölkade?
    Handmjölkade i duschen och sen när jag fått ur lite så pumpade jag också.
    men att pumpa när de gör som allra ondast är det värsta jag någonsin varit med om. hehe. en värk som varade i 3timmar är ingenting i jämförelse.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Äldre 9 Mar 19:34

    summer: Tror alla landsting har nog så, att bvc kommer hem till dig på första besöket. Så hade vi med när alex föddes men jag hade inte städat så jag bad om att få gå dit istället så vi slapp få hem dom. haha.


    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Bebisi­Februa­ri
    Äldre 9 Mar 20:59
    mithrandil skrev 2010-03-09 19:31:17 följande:
    Handmjölkade i duschen och sen när jag fått ur lite så pumpade jag också.men att pumpa när de gör som allra ondast är det värsta jag någonsin varit med om. hehe. en värk som varade i 3timmar är ingenting i jämförelse.
    oki.. ja jag handmjölkar oxå helst. gillar inte alls pumpen, men idag har amningen gått mycket bättre så nu hoppas vi detta är på väg åt rätt håll :)
  • Äldre 9 Mar 21:13
    BebisiFebruari skrev 2010-03-09 20:59:30 följande:
    oki.. ja jag handmjölkar oxå helst. gillar inte alls pumpen, men idag har amningen gått mycket bättre så nu hoppas vi detta är på väg åt rätt håll :)
    Det kommer gå bra igen!! bara du får bort stockningen helt.

    Försök se till att Max tömmer brösten ordentligt vid varje mål, eller pumpa ur själv om du känner att det finns kvar. Sen ett annat bra råd är att stoppa bh:n med fetvadd om du ska gå ut. brösten är känsliga för kyla och framförallt vindar och "drag" vilka tar sig igenom jackor och allt. Även på sommaren kan vindar skapa elände så det gäller att inte klä sig för tunt.

    Hoppas du slipper mer mjölkstockningar nu!
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Äldre 9 Mar 21:26
    Annie: Hihi! Rolig du e som inte tog hem dem {#lang_emotions_laughing} Jag visste inte att man fick hembesök!

    Jenny: Såg nu att du skrev på msn men vi lagade middag och sedan åt, duschade osv. Vi får höras imorrn {#lang_emotions_smile}
  • Äldre 9 Mar 21:33
    Summer skrev 2010-03-09 21:26:09 följande:
    Annie: Hihi! Rolig du e som inte tog hem dem  Jag visste inte att man fick hembesök!Jenny: Såg nu att du skrev på msn men vi lagade middag och sedan åt, duschade osv. Vi får höras imorrn
    Haha.. jamen vad gör man, det var jättestökigt hemma.
    Jag hade itne städat på ett tag innan värkarna startade, sen var ju jag och alex på neonatalavd i 10dagar och andreas var bara hemma och sov och stökade ner. Vill absolut inte ta hem folk till en svinstia. hehe.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Äldre 12 May 08:59

    Hej i tråden! (tidigare nick Bebisifebruari

    Detta är en chansning då det va extremt länge sedan det skrevs något här inne.

    Jag är tillbaks på FL då jag nu väntar barn nummer 3 :)

    Är det någon som fortfarande hänger kvar här så vore det superkul att ha kontakt igen?

Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3