Inlägg från: Lia och bäbisen |Visa alla inlägg
  • Lia och bäbisen

    Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.

    Jag med! Förresten, har en vän som hade läst att sen avnavling dels gav gulsot (vilket jag ju vet inte finns några belägg för) men även att det kunde ge andningssvårigheter? Skrev o frågade om det hade med artiklen i föräldratidningen att göra, och undrar i så fall vad det stod om det? Har aldrig hört talas om det nämligen, och har inte läst den artiklen. Förstår inte riktigt HUR det skulle kunna ge upphov till det!?!

    Vad kan hon mena?

  • Lia och bäbisen
    Anaiah skrev 2009-12-29 19:06:59 följande:
    Lia och bäbisen skrev 2009-12-27 21:43:03 följande:
    Låter som en ren skröna. Navelsträngsblodet hjälper ju lungorna att utvidgas snabbare och bättre och därför lider ju sent avnavlade barn i mindre utsträckning av just syrebrist (av dubbla anledningar, dels det extra syret som finns i navelsträngsblodet och dels för att lungorna förbereds bättre för att andas).
    Hm, tack för svaret. Ja, jag tycker också att det inte riktigt verkar stämma. Vet ni om det stod nåt om just detta i artiklen i grav-tidningen? undrar var hon fått det ifrån nämligen...inte bra om fel info sprids ju! Har dock inte fått svar på just den frågan från henne.
  • Lia och bäbisen
    JadeVoong skrev 2010-01-13 23:11:44 följande:
    Jag tror itne på onda läkaren heller, men däremot att människor kan ha ålika åsikter, som med allt annat. Jag tror också att det ligger i något i det TS vill säga oss. När jag tänker efter så tror jag att jag fick sen avnavling med min son. Han lades upp på bröstet och allt gick väldigt lugnt till. Hon tittade på barnet allt allt fanns där det skulle, alla tår och anus, ect. Sedan fick barnet ligga en stund på bröstet och bli beundrad för att sen fråga om pappan ville klippa. Denna lilla stund borde väl räknas som en sen avnavling? Jag sla försöka framföra mitt önskemål om sen avnavling med min kommande förlossning. Men frågan är om man kan begära detta eller kommer de tycka att man är helt ute på vift? :)
    Om det räknas som sen avnavling eller inte beror på om de klampade navelsträngen (klämde åt den med peangen) tidigare eller inte. De kan ju ha klampat direkt och sen lagt ´barnet till dig, och senare klippt...eller så har den fått pulsera tills dess att den klipptes och DÅ kan det räknas som sen(senare) avnavling! Sen om allt blod hunnit pulsera klart, det vet vi ju inte klart...
  • Lia och bäbisen

    Blgebo: så du har läst både på lärarprogrammet o sen till uska...
    Jag är relativt nyexad lärare som känner att om jag hade valt om så hade det blivit barnmorska...vill dock inte läsa till sjuksköterska egentligen, utan vill ju "bara" bli barnmorska...haha, vet att det inte funkar så, men i drömmarna så...=)

  • Lia och bäbisen

    Låter absolut som en idé att samla info från de olika! När jag mejlade sjukhuset i Kristianstad så fick jag svar redan dagen efter, så det var verkligen ingen stor bedrift! I kristianstad tillämpar de numera sen avnavling som rutin. Däremot vet jag inte om de låter den pulsera färdigt om man itne ber om det...men det ska jag såklart säga till om! =)

    Sååå...

    KRISTIANSTAD; sen avnavling.

  • Lia och bäbisen
    abuelita skrev 2010-01-16 12:34:29 följande:
    Någon som vet vilka svenska sjukhus som tillämpar kängurumetoden fullt ut? Vad jag förstått är det fortfarande inte många. Märkligt nog,  eftersom denna förträffliga, och så självklara, metod  blev känd i Sverige redan i början av 80-talet och  Karolinska i Solna  tillämpade den då  ”på försök”, men slutade tydligen sen, av någon underlig anledning.. Jag har skrivit ett par blogginlägg om kängurumetoden, om någon vill läsa:blogg.aftonbladet.se/15613/2009/05/1201103blogg.aftonbladet.se/15613/perma/494142/
    Hm, är osäker i vilken utsträckning, men har för mig att min sambos svägerska nämnt att de tillämpat kängurumetoden på BIBA på sjukhuset i Kristianstad. Hon arbetade där tills för ett tag sedan...men som sagt, är osäker, men minns att det nämnts när vi pratat... Skulle kanske in i trådarna med prematura barn och gjort en liten check?
  • Lia och bäbisen
    abuelita skrev 2010-01-17 19:54:31 följande:
    Nu tänker jag titta på "Den sköra tråden" på svt2 , om för tidigt födda barn.Hoppas  på att få glädja mig åt att de avnavlar  sent och tillämpar kängurumetoden fullt ut.
    Såg uner eftermiddagen att det skulle gå, och bestämde mig att jags kulle se det, överlycklig att det var nåt vettigt på tv för en gångs skull...MEEEEEEN, kl 22 kom jag på att det hade varit...jäkla förvirrade gravidminne...=(
  • Lia och bäbisen
    abuelita skrev 2010-01-18 13:57:04 följande:
    Annars går det i repris den 18:e.
    Kanon, siktar nog på det istället! herregud vad nu är snabba på att kolla upp grejer !=) har ni inget bättre för er? ;)
    Ja, jag tackar iaf! =)
  • Lia och bäbisen

    Slänger bara in ett litet meddelande om att en vän till mig som ska föda i omtalade Halmstad inom några veckor har blivit positivt bemött gällande sen avnavling av sin BM som tyckte att det var ett bra val. Jag uppfattade det som att hon eventuellt blivit tillfrågad AV sin BM, men det kan ju ha kommit från min vän också. Har bara sett lite skrivet på facebook. Jag får uppdatera sedan hur det gick på förlossningen =)

Svar på tråden Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.