• Äldre 15 Jan 17:05
  84933 visningar
  1316 svar
  1316
  84933

  Allergitråden

  Miralicia skrev 2010-01-14 13:57:34 följande:
  "Free" heter risglasspinnen från Engelholmsglass och det är RiceDream rismjölk
  Vet någon om man kan köpa Engelholmsglass i Kungsbacka med omnejd?
 • Äldre 15 Jan 17:12
  Kavat skrev 2010-01-15 17:08:37 följande:
  www.engelholmsglass.se/default.asp?pid=90⊂... Du kan ju fråga på hemsidan. Tål hon guar föresten? Spontant säger jag Ica Kvantum på Kungsmässan. De har ju typ allt eller tar in om man efterfrågar. Helt suveräna. Så jag skulle nog kollat med dem.
  Får maila dem. Hade varit kul att bjuda på pinnglass som inte e isglass nån gång. Vad vi vet så tål hon guar. Ska snart ägg-provocera och då kanske få livsmedelshänvisning på glutenfri. Har ju blivit sååå mycket bättre efter hon började med det. Vuxit 2 klädstorlekar på 3 månader! Innan har hon haft samma hur länge som helst (stannade ju i längd).
 • Äldre 15 Jan 17:21

  Gjorde detta brödet som e riktigt gott och saftigt. Blir även saftigt när man har haft det fryst en längre tid och micrar det!


  Hade i lite havremust eftersom E tål havre och det inte finns ngn vetefri grov mix, men där kan man säkert ta lite jyttemjöl el nåt.
  surdegen gjorde jag enl denna sida (vildjästen gjodes enl pain de Martins blogg)
  brödet på denna sida var jag inte så impad av, men sen läste jag att man ska ta lite aprikos i för att neutralisera smaken av jyttemjölet...
  Vilket e ditt rec?
  Har du sett garbos korv- och hamburgebröd i Kba? Har bara sett pizzabotten på kvantum.
 • Äldre 16 Jan 13:19
  Miralicia skrev 2010-01-16 12:54:27 följande:
  Alla Frias är med vetestärkelse vad jag vet.
  Ja de har endast några stenhårda, torra "rågrutor" som e utan vetestärkelse, men de e så hårda att ett barn inte kan bita i den! Annars e det vetestärkelse i allt!
 • Äldre 17 Jan 22:49
  Miralicia skrev 2010-01-16 12:54:27 följande:
  Alla Frias är med vetestärkelse vad jag vet.
  Skulle jag kunna få ditt recept på yoghurt gjord på pama minutris. GIllar inte att ge dottern Rapsy, vill hellre ha något naturligt!
 • Äldre 18 Jan 20:50
  Miralicia skrev 2010-01-18 00:32:27 följande:
  La upp det på bloggen: utanallt.blogspot.com/2010/01/hemgjord-yoghur...
  Tack!!! Gjorde det nu ikväll, enkelt o hyfsat gott!!! Gjorde en med hallon och en "naturell". FÅr se imorgon om det uppskattas, men om hon äter Rapsy naturell så borde detta vara rena drömmen!!!
 • Äldre 18 Jan 20:54

  Misstänker att tjejen fått atopiskt eksem runt ena ögat av rapsy frutty naturell eftersom det ökat under helgen och hon fått en del rapsy frutty. Funderar bara på vad i den som hon kan reagera på. E ju kemiskt alltihop... O E-nummrena ficka jag rysningar av att bara försöka uttala... Långt ifrån naturliga!!! (E1422, E1450).

 • Äldre 19 Jan 23:11
  Blå Flygare skrev 2010-01-19 13:23:04 följande:
  *ska kolla upp luftrenare till våren* Nu saknar vi mest luftfuktare, jag har inte orkat börja leta det ens. Någon som har tips på hur jag ska hålla sonen (10 mån) när jag ger vortex (nebunette)? Greppet jag hade på dottern räcker inte längre, han är för stark. (Höll honom på ena armen som om jag skulle flaskmata och så armen runt huvudet för att ha fast det, andra handen på vortexen på masken fast mot ansiktet.) Så nu lägger jag honom på soffan och sätter mig över och håller fast hans armar mot kroppen med mina låren. Är bara rädd att jag någon gång i trötthet och allmän förvirring råkar lägga min kroppstyngd på honom Så tips om järgrepp om en ål tas tacksamt emot. Någon här som har lite mer medicin än vanligt på sitt astmabarn? Har varit inne till akuten 2 ggr på 1 v, och hade varit in fler ggr (nästan dagligen) om det inte vore för magsjuka, avsaknad av bil och annat praktiskt som stör Nu får han pulmicort, airomir och singulair. Är nästa steg byte av airomir till ventoline eller vad? Byte av spacer? Vsserligen är detta en tillfällig förkylning, men han har heller inte varit förkylningsfri på 4 mån - bara mer eller mindre fökyld.
  Vår tjej får Seretide, kombinationspreparat med långtidslufötrörsvidgande och kortison, samt Singulair. Vid infektion lägger vi till Pulmicort och ev airomir v.b. Blev inte helt bra i astman förrän vi kombinerade Seretide o Singulair. 
 • Äldre 20 Jan 21:37

  Trikarn: Så om man inte nämner inkomstbortfall i ansökan så går det bra? Har itne vågat ansöka än p.g.a. detta. Sen undrar jag OM jag har ansökt och får beviljat och det sedan står att vab är "bortförhandlat" kan man då avsäga sig att ta vb och kunna vabba?

 • Äldre 21 Jan 15:16
  Trikarn skrev 2010-01-21 08:03:05 följande:
  Som  3busfrön säger, nu finns tydligen en ruta man kan kryssa i om man vill förhandla bort vab. Tror inte det fanns när jag sökte. Se bara till att vara tydlig i ansökan
  Men jag hittade ingen sån ruta när jag laddade hem en ansökan på datorn. 

  När man skriver vågar man ta med att det tar tid för info till ex barnomsorg? Vad är det man ska undvika att skriva? 
  Vet ni hur gammalt ett läkarintyg man skickar in får vara?
Svar på tråden Allergitråden
Logga in
Bli medlem