• Ior gumman

    Allergitråden

    hej
    jag kan verkligen rekomendera en luftrenare, vi köpte en electrolux oxy3 silence!!! min sambo är allergisk mot hund, jag har haft min hund sedan 10år tillbaka. Tillslut såg vi på astma och allergiförbundets hemsida att de rekomenderade denna...SUPERBRA, den hjälper min sambo mår mycket bättre!!!
    På sommaren finns det även ett extra filter för pollen etc etc, den kostar ca 2900kr men det är verkligen värt priset. Under pollen sesongen sätter vi in den i sovrummet, drar på max under en timma och han kan sova där utan problem! Vid läge 1 (det finns tre lägen) hör man den inte ens att den är igång!

    varma rekomendationer!!!!


    rekomenderar varmt en luftrenare
  • Ior gumman
    Skrållan71 skrev 2010-01-19 10:08:49 följande:
    Hej alla kunniga! Min son fyller snart 2år(redan?!) och ahn är mjölkproteinallergiker och jag undrar Vad för tårta ska jag göra? Jag vill ju göra en fin som liknar "vanliga" tårtor. Tycker det är kul att spritsa grädde och göra den fin men det kanske blir svårt.... Tacksam för all hjälp : )
    du har ju laktosfria aternativ, superbra! På mitt jobb äter alla laktosfritt eller mjölkprotein...inga problem o smakar ingen skillnad! gör en vanlig tårta men byt ut grädden!!! sedan gör du botten själv...men bytter ut smöret. En mjölkprotein allergiker kan äta ex Bregott eller valios produkter för de är inte laktosfria men de mjölkproteinfria
    kolla även på www.allergimat.se

    lycka till!
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:03:05 följande:
    FEL,FEL,FEL! Kom inte med råd om du inte vet vad du pratar om eller ens har de mest basala grundfakta klart för dig! Laktos och mjölkprotein är inte samma sak. Tål man inte mjölkprotein så kan man inte äta någonting som på något sätt innehåller mjölk. Man kan absolut inte äta bregott och inga laktosfria produkter.
     det var ju det jag förklara!!!! att laktos o protein inte är samma sak!!!!!
    Synd för det kan våra barn på jobbet...vi ger dem bregott, lätta, curliness flytande margarin och det går jättebra! detta har vi även kollat upp med föräldrar så klart! vi utsätter inte våra barn för risker så klart!!! Våra barn på jobbet är mjölkproteinallergiker och INTE LAKTOS
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:03:05 följande:
    FEL,FEL,FEL! Kom inte med råd om du inte vet vad du pratar om eller ens har de mest basala grundfakta klart för dig! Laktos och mjölkprotein är inte samma sak. Tål man inte mjölkprotein så kan man inte äta någonting som på något sätt innehåller mjölk. Man kan absolut inte äta bregott och inga laktosfria produkter.
    www.dietguiden.com/mjolkproteinallergi.php

    Det KAN innehålla i ex smör, ströbröd, maräng etc de kan äta produkter med mjölksyra i!!!
    MEN mjölkprotein INNEHÅLLER I : kesella, grädde, mjukost etc etc
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:21:31 följande:
    0,9 milligram beräknades dosen som den 6-åriga flickan fått i sig vara som ledde till en anafylaktisk reaktion och krävde omedelbar akutvård
    har hemsida fel då?
  • Ior gumman
    Ior gumman skrev 2010-01-19 12:30:51 följande:
    har hemsida fel då?
    aman får ju självklart kolla på varje enkillt paket, innehåller det mjölksyra eller inte!
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:36:50 följande:
    Beteckningar där mjölkprotein förekommer » Rena mjölkprodukter: mjölk, kärnmjölk, kulturmjölk, smör, margarin, grädde, kaffegrädde, ost, mjukost, färskost, smältost, fetaost*, halloumi*, fårost*, getost*, chevré*, marscapone, Philadelphiaost/cream cheese, mozzarella, buffelmozzarella*, yoghurt, filmjölk, lättfil, kefir, a-fil, bifilus, dofilus, Onaka, gräddfil, crème fraiche, keso, cottage cheese, kesella, kvarg, "Milda"- och "Kelda"-gräddprodukter, glass, messmör, mesost, välling, mjölkchoklad, låglaktosprodukter, laktosfria produkter Andra benämningar på mjölkprotein: mjölkprotein, laktos**, mjölksocker, skummjölk, skummjölkspulver, mjölkpulver, kärnmjölkspulver, torrmjölk, torrmjölkspulver, vassle, vassla, vassleprotein, vasslepulver, gräddpulver, ostpulver, enzymmodifierad ost (s.k. ostarom), kasein, kaseinat, mjölkglobulin, mjölkalbumin, mjölkäggvita, natrumkaseinat, smörfett, smörolja, colostrum (råmjölk), mjölksyrepulver***   * En del mjölkproteinallergiker kan äta ost gjord på får-, get- eller buffelmjölk, men de flesta klarar inte det ** Laktos som ingår i läkemedel är många gånger fri från mjölkprotein, men det kan variera så kontrollera med läkaren ordentligt då det kan variera mellan olika produkter. Det kan inte uteslutas att man kan reagera på laktos i läkemedel även om den ska vara helt fri från mjölkprotein om man är extremt känslig. Laktos i vanliga livsmedel innehåller vanligtvis rester av mjölkprotein. *** Mjölksyrepulver har nyligen dykt upp i några chipspåsar. Det är mjölksyra som de har utvunnit ur mjölkprodukter och kan därför innehålla små mängder mjölkprotein. Ren mjölksyra har inget med mjölkprotein att göra.   Följande beteckningar innehåller inte mjölkprotein: Nedanstående beteckningar på ingredienser eller tillsatser innehåller inte mjölkprotein även man av namnet kanske kan tro det: mjölksyra, smörarom, natriumlaktat, kalciumlaktat, kaliumlaktat, yoghurtkultur - dvs mjölksyrabakterier/lactobaciller, kakaomassa, kakaosmör, kokosmjölk ---- En betydligt bättre sammanställning på saker som innehåller mjölkprotein. Den är så komplett som jag har lyckats hitta.
    Det som vi är överrens om är att Laktos o mjölproteinallergi INTE är samma sak och LÄS NOGA på föbackningarna INNAN man köper något!
Svar på tråden Allergitråden