• Skråll­an71
    Äldre 19 Jan 10:08
    90124 visningar
    1316 svar
    1316
    90124

    Allergitråden

    Hej alla kunniga! Min son fyller snart 2år(redan?!) och ahn är mjölkproteinallergiker och jag undrar Vad för tårta ska jag göra? Jag vill ju göra en fin som liknar "vanliga" tårtor. Tycker det är kul att spritsa grädde och göra den fin men det kanske blir svårt....

    Tacksam för all hjälp : )

  • Skråll­an71
    Äldre 19 Jan 12:43
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:11:25 följande:
    Att göra mjöllkfri gräddtårta kan vara lite sisådär eftersom det kan vara svårt att få till en bra konsistens på gräddersättningarna. Det finns visserligen en risbaserad spraygrädde från SoyToo (innehåller gummi arabicum som är en sojasläkting) så den borde väl funka rent konsistensmässigt. Sen har de vegetabiliska gräddprodukterna rätt mycket egensmak som lätt kan dominera en hel del.Mitt tips är att göra en vanlig sockerkaksbotten fast mjölkfri, som man fyller med önskad fyllning. Vaniljkräm kan man göra av den marsansåsen som kokas och havremjölk (de kallrörda innehåll pulvret mjölk, men kokvarianten är utan) eller om man gör egen från grunden.När fyllningen är fixad så täcker man den med ett lager smörkräm gjort av mjölkfritt margarin. Och överst lägger man ett lock av sugarpaste eller marshmallowfondant. Och sen kan man göra dekorationer i sugarpaste eller spritsa med kristyr etc som dekoration.
    Tusen Tack för hjälpen! Nu ska han få en fin tårta på sin dag : )
    Och som du säger,laktos och mjölkprotein är Inte samma sak! Så ofta man stöter på det ute att folk inte har koll,och jag kan tycka att jobbar man med mat(restauranger mm) så SKA man veta skillnaden.  Innan jag visste om det va mjölken så provade jag att ge laktosfritt till sonen men det hjälpte inte alls.
Svar på tråden Allergitråden