• Blå Flygar­e
    Äldre 6 Jan 10:12
    90491 visningar
    1316 svar
    1316
    90491

    Allergitråden

    Snutten skrev 2010-01-06 00:09:29 följande:
     Jag har förresten hört om en ny astma medicin som hter innovair som ska vara jättebra. Har någon av er hört om den?
    Inte hört, intresserad! S klarar sig fint på det hon har, men inte A Han är väl för liten, men han växer
  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 12:50
    #34
    JPL skrev 2010-01-07 12:14:52 följande:
    tack för tipset mamsie, mums! är era barn känsliga för lök eller vitlök? på bvc är det ju en standarslösning för kinkiga och fisiga barn. jag är verkligen väldigt tveksam till att lite lök utspätt via bröstmjölk skulle kunna ge särskilt rejäla symtom. men nu när min lille är rätt gnällig trots begränsad diet hos mig kan jag inte låte bli att undra om han kanske kan få ont i magen av vitlök? någon som upplevt det?
    Albin reagerar mycket starkt på rå vitlök - lika starkt som på ägg. Stekt vitlök går däremot bra. Flera mammor häromkring kan inte alls äta något med lök i för barnen får sån magknip av det. Vitlök är värst.
    Även S reagerade på vitlök, så jag begränsade intaget men behövde inte utesluta det helt.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 18:08
    #39
    Kikki70 skrev 2010-01-07 12:49:44 följande:
    Kontaktade barnmottagningen idag och undrade om vi kunde göra en allergiutredning på lill-prinsen, då han har utslag i ansikte och på armarna, mkt gaser i magen, sover dåligt p.g.a. magknip, och har inatt även haft diarré-liknande avföringar (slemmiga gröna). De hänvisade mig till BVC och då vår sköterska är ledig till måndag tyckte de att vi kunde vänta tills dess, då det ju inte var något "akut". Jag kan tycka att de borde vara intresserade av att själva se honom istället för att först gå till BVC bara för att konstantera att han behöver träffa en doktor och på så sätt drar det ju ut på tiden innan det händer något. Suck!!! Kan tillägga att i min mans familj är ALLA 6 syskon allergiska och av våra 4 har 2 st konstanterade allergier och vi misstänker ju som sagt även att lill-prinsen är allergisk. Tösen har ju varit på utredning på barnmedicin på Östra (symtomen kom från magen och tillväxten) och nu vill de överföra oss till primärvården. Hade det inte varit bättre att överföra oss till allergologen, för att få bättre uppföljning?! Dottern är allergisk mot pälsdjur, pollen, sojaprotein, mjölkprotein, vete, havre, råg och korn. Reagerar ibland även på morot (rå) och äpple. Är det någon här som har kontakt med (barn) allergologen i Göteborg?!
    Vi har gått till allergologen ett tag, men valde sen att gå tillbaka till primärvården (Krokslätt) där vi har en mycket kunnig läkare som tidigare jobbat på allergologen. Fördelen med krokslätt är att vi får tid mycket snabbare, kan få telefontider osv. Hela förra sommaren höll jag på och ringa allergologen och fick olika läk varje gång som skrev ut något akut - aldrig någon som såg helheten då. Nackdelen med Krokslätt är att de ist tänger några veckor varje sommar å man ist är hänvisad till Partille och det funkar sämre.

    Vet inte vad de har för bättre o sämre ställen i Göteborg i primärvården eller privat. Men det kanske någon annan vet?
  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 20:08
    #58

    E L I: Jag hade tagit en kur mildison (2 v) på det och sen en tjock kräm på det. Gärna miniderm som mjukar upp hård hud om den är "krokodilig", den är mjukgörnade ett par ggr per dag och så en tjock som skydd.

  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 20:55
    #65
    EL I skrev 2010-01-07 20:16:30 följande:
    tack alla för råden! ska nog testa att ta bort ägg först, verkar ju enklast i alla fall... blå myran: är jättedålig på det här med krämer eftersom varken jag eller mina barn hafat problem med det tidigare, någon tjock kräm som är bra? körde miniderm först i några veckor utan nån effekt, men det kanske tar längre tid? En ytterligare fråga till er med barn med samma slags eksem. Min son har några "outklarade" problem eller vad man nu ska kallade. Han har varit JÄTTEROSSLIG sedan han var nyfödd. Speciellt när han äter eller dricker, men det finns där jämt, men blir sämre när han äter o dricker. Något ni känner igen? Har frågat på bvc men de verkar inte vilja ta tag i det utan tycker att jag ska söka barn mott, men jag tycker inte han har nåt problem med själva andningen utan "bara" är rosslig o därför har jag avvaktat. Han  är sedan väldigt "grinig" i perioder. Det är SÄLLAN han är riktigt nöjd. Vissa dagar är ok, men andra är outhärdliga. Svårt att veta om det är hans personlighet eller nåt annat. Han vaknar 8 av 10 nätter, och skriker panikartat men det verkar inte vara magont för när han fått mjölk i sig o får ont i magen så kryper han ihop som en boll och skriker mkt längre tid. Han HATAR vagn, bil osv, som INTE gör att man bär på honom istort sätt. Kan detta höra ihop eller är han bara "tjurig"??
    Kortison först för att få bort det röda (om han äter något han tål kommer eksemet tillbaka igen när man slutar med kortisonet). Mildison är en sån kortison, är receptfri och mild. Alltid den man börjar med. Den smörjer man med 2 ggr/dag första veckan och en gång per dag andra veckan (finns flera olika scheman, men detta är lätt nog för oss att komma ihåg). Utöver kortison behöver man smörja några ggr/dag med mjukgörande och ev. något skyddande. Mildison är enn bra mjukgörande. Behöver man något fett som lägger sig utanpå som skyddande lager är repair eller försvarets hudsalva bra. Finns säkert massa mer att säga, men det är så långt vi har behövt lära oss, tjejen har bara haft allergiskt eksem några ggr när hon fått i sig av misstag i början och sen ett par ggr utan att vi vet varför.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 21:03
    #68
    saffe skrev 2010-01-07 21:00:22 följande:
    Hmm, knepigt, kanske ska prova althera i alla fall då.. Tänkte mest eftersom hon reagerat på både nutra och profylac (dvs både kasein och vassle), så var det bara 100% mjölkfritt som gällde!
    Jag hade inte brytt mig om att testa den, mycket lidande för vad om det inte funkar. Känns som rätt liten chans att det ska funka.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 7 Jan 21:14
    #72
    EL I skrev 2010-01-07 21:07:49 följande:
    Glömde fråga en sak. OM det är nåt han inte tål så borde man alltså kunna testa det lite så...att om  eksemen kommer tillbaka när man kört denna kur så borde det vara nåt han äter som han inte tål? Men kommer det INTE tillbaka så är det bara nåt "vanligt" eksem?! eller har jag fattat helt fel?
    Njae, om det kommer tillbaka kan det även vara vanligt eksem som beror på höst-vinter-väder. Men kommer det inte tillbaka så vet man att det inte är kosten iaf.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 8 Jan 10:36
    #81
    Snutten skrev 2010-01-08 02:48:27 följande:
    Blå myran: innovair är en ny kombinerad inhalationsmedicin, ungefär som seretid eller combivent eller så tror jag. Men partiklarna är mycket mindre och kommer därför längre ner i lungorna. Tyvärr är den inte godkänd på barn än men jag hoppas att det kommer. Enligt studier så får även de som tycker att de har en bra medicinering bättre upplevelse av hälsa med innovair.
    Kollade fass och såg det med barn. Men vad fördelen mot andra var framkom inte, nu vet jag Själv har jag ingen kombo längre, men om det skulle behövas ska jag ha det i åtanke.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 9 Jan 16:21
    Helle76 skrev 2010-01-08 21:27:37 följande:
    Någon som vet ett bra sätt att göra enagovällingen mer mättsam? Dottern som är 1 år vaknar 2 gånger per natt och är hungrig och jag funderar om det är för att vällingen inte är så mättande. På dagen om hon får välling så är hon bara mätt i 2 timmar sen ska hon ha mer mat.
    Gör den på dryck ist för vatten, utöver att ha olja i.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 17 Jan 16:33
    trållmor skrev 2010-01-17 13:05:12 följande:
    Precis vad jag kände när jag läste det du beskrev, just med tider och allt *Kramar*  Det var ju kokt ägg som jag åt den här gången, och gången innan var det stekt ägg (då upplevde jag att nässelutslagen kom snabbare ) men gallskriket senare. Är det samma sak med ägg som med mjölk, dvs totalt bort från menyn? Vilken ersättning gäller vid komjölksprotein- och äggallergi?
    Albin reagerar på ägg, mycket tydlig reaktion på stekt ägg. Men ugnsbakat reagerar han inte alls på så det tycker allergologen jag ska äta. Men vi ska inte ge honom något ägg att testa än ens ugnsbakat.
Svar på tråden Allergitråden