• Kavat

    Allergitråden

    Blå Flygare skrev 2010-02-09 09:53:39 följande:
    Jag undrar också hur de motiverat det. Och hur de kan avslå första ansöken utan ordentlig motivering! Du är duktig du som orkar ta upp det till länsrätten
    Håller med! {#lang_emotions_flower}
  • Kavat
    EL I skrev 2010-02-09 11:36:51 följande:
    Nu ska vi snart iväg till barn mott... hoppas på nåt svar. Har upptäckt nu att sonen har mer och mer torr hud rent generellt på kroppen vilket han inte haft förut! Men han är inte RÖD någon annanstans. Är det något jag bör ta upp?
    Hoppas det går bra!
  • Kavat
    EL I skrev 2010-02-09 16:15:42 följande:
    Kom på en urbota dum kommentar till. Han frågade om sonen var torr i huden. Då sa jag  att jag har inte uppfattat honom som torr tidigare men sista 2 veckorna har han börjat bli torr över hela kroppen... så när han kände på sonen så sa han bara "jag tycker INTE han är torr" Nähä sa jag, men det beror väl på vad du jämför med... Då tittade han på mig o sen sa han att ja det är sant idiot!!!
    BYT LÄKARE! Det måste finnas någon med mer kunskap än den du var hos. Han verkar ju inte ha någon koll överhuvudtaget på allergier. Det är inte du som är hypokondriker!!!! Jag blir så arg när jag läser vad du skriver!!!
    Jag tror många av oss har känt oss som hypokondriker hos läkarna, men jag tror också att de allra flesta av oss här har haft rätt angående allergier och det har ofta varit flera saker de varit allergiska mot i slutändan än vad man trott från början..

    Hur går du vidare? Gör ett patchtest!!! Finns det ingenstans nära så gör ett själv först och se om det visar någon fota och dokumentera resultatet! Och fortsätt med matdagboken.
    Vart bor ni föresten?

    Stor kram till dig! Jag tror på dig och jag tror på att du känner din son bäst!{#lang_emotions_flower}
  • Kavat
    EL I skrev 2010-02-09 16:32:49 följande:
    Sen sa han också att det var väldigt otroligt att det skulle vara nån allergi för att han inte 1. hade diarré 2. han gick upp i vikt (och är till och med väldigt rund) Aha nu fattar jag!! Det är BARA de som har diarré och inte går upp i vikt som har allergier då...hmm konstigt då at han inte trodde på sonens mjölkallergi då diarré är ett av symtomen..
    Min son har alltid legat på plus 1 kurvan på vikt och du vet ju hur allergisk han är...
    Längden normal fram tills i somras, 2 år, då längden och vikten dalade.
  • Kavat
    mamma1970 skrev 2010-02-09 16:20:46 följande:
    Är det nån här som ger sitt barn den mjölkfria gröten Enago?? Jag tycker att pulvret inte löser sig. Samtidigt som min dotter inte gillar den alls. Nån som har nåt tips?? Hon tar en klunk och sen vill hon inte ha mer. Kan tänka mig att den smakar annorlunda än den vanliga majsvällingen, som hon har fått förut.
    Kolla i mjölkallergitråden för bebisar så finns det säkert fler!
    Men har hört fler med samma problem där.
    Semper ska komma ut med en ny mjölkfri välling, men finns ännu bara i vissa matvaruaffärer.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-02-09 16:30:41 följande:
    Tack! Jo jag tror säkert han ÄR allmänt känslig också, så det tror jag nog han har rätt i... men jag tror också att detta ÄR nåt annat än bara känslig hud men nu börjar jag tvivla på mitt eget sunda förnuft
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-7/b99793p1074702.html
    Läs! Vet inte vad som ligger närmast dig. Står vart de gör lapptest längst ner i bloggen ovan.
    Så ringer närmaste ställe som gör patchtest/lapptest och fråga hur du ska göra för att få komma dit.
    Tror folk här kan ha mer info/telefonnummer om du vet vad som ligger närmast er.
  • Kavat

    EL I
    De läkare som gör dessa test har också en helt annan kunskap om sena reaktioner, eksem mm, vilket din läkare inte verkar ha ett skvatt om tyvärr.

    *kollar karta* Är Norrköping närmast? Då har Miralicia numret som du ska ringa!

  • Kavat

    EL I
    Mitt råd är också att ringa till Linköping(norrköping) och prata med de där som gör patchtest/lapptest och fråga om ni kan få komma dit. Berättar du om din sons reaktioner till någon som jobbar med patchtest så kommer du få ett annat svar än från er nuvarande läkare.
     Se mitt inlägg ovan under dagen för mer info!

    Oavsett vilken ny läkare ni får om ni vänder er till "ert sjukhus" så tar det nog lite tid och så ska det göras nya utredningar och ja, det kommer nog dra ut på tiden är jag rädd för.
    Även om ni får nya prick och RAST hos läkaren så är det förmodligen endast uteslutning/provocering ni måste göra då de förmodligen inte gör patchtest där. Och då drar det ytterligare ut på tiden. Han mår ju dåligt och behöver hjälp så fort det går!

    På detta sätt kommer du att få absolut snabbast hjälp! Får ni göra patchtest så tar det 3 dagar innan ni förhoppningsvis har ett svar.

    Sen är det väl jätte bra om ni också byter läkare/sjukhus. Ev. så kommer ni behöva remiss för patchtest, men börja med att ringa dem och hör hur ni ska gå till väga!

  • Kavat
    Helle76 skrev 2010-02-09 21:07:14 följande:
    Tyvärr kan det finnas fler knäppgökar. Vi hade två under loppet av 6 månader. Bytte alltså läkare 2 gånger på 6 månader, men hittade tillslut en kunnig och bra.
  • Kavat
    Kavat skrev 2010-02-09 16:49:45 följande:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-7/b99793p1074702.... Läs! Vet inte vad som ligger närmast dig. Står vart de gör lapptest längst ner i bloggen ovan. Så ringer närmaste ställe som gör patchtest/lapptest och fråga hur du ska göra för att få komma dit. Tror folk här kan ha mer info/telefonnummer om du vet vad som ligger närmast er.
    www.lio.se/templates/Page.aspx
    Barnallergi

    Ulrica och Karin
    Sjuksköterska Ulrica Wikner och barnsköterska Karin Hanson


    Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med allergi, astma och eksem.

    Vi som jobbar här är läkare, sjuksköterska och barnsköterska.
    Här finns också dietist och sjukgymnast.


    Telefon till sjuksköterska
    013 - 22 16 66
    Tisdagar 
    kl. 08.00-08.45
    Onsdagar
    kl. 09.00-10.00


     


     Använd gärna vår gemensamma röstbrevlåda, som avlyssnas flera gånger dagligen
    (vardagar)  telefonnummer 013 - 22 13 60.


    Uppge ditt barns namn och personnummer.
    Tala om ditt ärende och hur vi kan nå dig.


    Välkomna !
Svar på tråden Allergitråden