• JPL

    Allergitråden

    Mela78 skrev 2010-01-29 20:19:26 följande:
    Ni som har koll, kan det finnas något samband mellan allergiska reaktioner (både äkta, falska och kors) på avocado och/eller kiwi mot mjölk/ägg/soja? Dottern har fått en reaktion igen, riktigt dålig i magen sedan över två dygn, ont, fiser och rapar, magkramper samt dåligt humör. Reaktionen skiljer sig lite från de gånger hon fått i sig mjölk, ägg eller soja som hon förutom ovanstående reaktioner alltid fått utslag/eksem eller nässelutslag och ibland kräkningar av förut. Nu har dottern fått de senaste dagarna äta mycket avocado och lite kiwi som inte ingår i den dagliga kosten. Försöker klura ut om hon kan ha blivit känslig mot avocado och/eller kiwi, eller (i bästa fall) att hon på något sätt fått i sig en lite av mjölk/ägg/soja utan våran vetskap.
    Kiwi är vad jag förstår väldigt allergent. Vår läkare avråder från att mina barn ska äta det alls trots att de aldrig reagerat på det. De har nog aldrig ätit det heller iofs. I övrigt unviker vi inget för säkerhets skull förutom nötter och jordnötter.
  • JPL
    Mela78 skrev 2010-01-31 08:40:35 följande:
    Funderar på det här med kalcium. Dottern får allt sitt kacium från Enagos produkter. Jag tycker det blir så mycket gluten. Har köpt en burk Nutra på apoteket, men dottern verkar inte tåla den. Blir dålig i magen och får eksem. Läste om Sempers Risgröt som man kan köpa på apoteket, den är ju glutenfri.  andra sidan innehåller den inte något kalcium heller, så det verkar inte vara en bra lösning heller. Vad tror ni om att jag provar att ge kalciumtillskott i form av Kalcipos som jag krossar och ge med något? Är det svårt att få i barn kalciumtillskott? Finns det andra alternativ än Kalcipos? Kalciposen innehållet 500mg per tablett, ska jag ge en tablett varannan dag om jag ger två portioner Enago dagligen (ca 400mg kalcium)?
    enklare än att krossa är att köpa dolomitpulver. billigt också och utan tillsatser. sök på tex bodystore. det är "tungt" så man måste blanda det i något aningens tjockt tex blåbärssoppa, gröt e dyl. i krisiga perioder har jsg bakat muffins med exakt en dagsdos calcium i per styck.
  • JPL
    Mela78 skrev 2010-01-31 09:54:52 följande:
    Dolomit låter onekligen som ett enklare alternativ än krossa Kalopos. Men hur är det magnesiumet i Dolomiten, det kan inte bli för mycket för det?
    förutom miralicias utförliga svar så vill jag tillägga att jag ser magneiumet som en fördel. det är ett mycket viktigt mineral och ca, mg och D samverkar med varandra.
  • JPL

    Tack för era magdroppesvar. Jag har ju inte trappat upp försiktigt förstås... Fast jag fattar inte varför heller.

    Kan väl inte säga att det hjälper mot något särskilt heller. Är det allergi så löser det ju sig på annat sätt än standardråden magdroppar och miniform. Men jag tror att lactobaciller är nyttigt för alla oavsett ålder och allergibenägenhet.

    Nu ska jag prova enbart danska d-droppar i några dagar för att kunna utesluta det ena eller det andra, eller helst inget.

  • JPL
    Snutten skrev 2010-02-09 22:24:04 följande:
    Även om de tär en allergolog man träffar betyder itne det att de är bra eller att man känner förtroende för dem. Vi gick på allergimottagningen på Östra ett tag men de var så insnöade på IgE medierade allergier, alltså sadana som visar sig på RAST eller pricktest, så vi bytte till en barnmedicinsk mottagning med en allergolog. Nu trivs vi jättebra!
    har också liknande, dåliga, erfarenheter.
  • JPL

    Probiomax innehåller citronsmak från apelsinolja så det är kanske inget för citrusallergiker. Beroende på hur känslig man är. Annars är de goda och bra och killarna gillade dem på den tiden jag fortfarande våga ge dem det.

    Jag prenumererar på Råd och Rön och i senaste numret var det en insändare ang att d-dropparna innehåller butylhydroxianisol. Ett konserveringsmedel som är känt för att vara allergent och kan ge humörsvängningar och hyperaktivitet hos barn. Svaret var ett urvattnat att det ju är godkänt i EU och att vi i Sverige minsann gett (A)D-droppar sedan 1973. Som om det hjälper de som har reagerat sedan dess och inte vetat om det ...

  • JPL
    Prince or Princess skrev 2010-02-24 21:47:26 följande:
    Men eller hur! Helkonstig!! Nä ska absolut inte göra nåt som hon föreslagit! Detta med mjölken: Jag sa att jag gett henne en droppe drickfärdig välling för att testa (men hon fick röda utslag), men är det bättre att försöka med uppvärmd mjölk då? (typ nåt bakat) (hon sa minuten tidigare att man lättare kan tolerera vissa saker i uppvärmd form, vilket jag visste sen innan).
    Vet inte om du redan fått svar för min dator är för seg idag så jag bara skummar. Bakat är bäst tex om du kan ha i ytte pytte mjölk (eller annat) i tex muffins. Näst bäst är upphettat till över 70 grader enligt mina barns läkare. Ju hetare och längre desto bättre, men minst 70 grader iaf. Vi ska tex testa en tsk mjölk i barnens tevatten när de blir friska, men de är inte jättekänsliga heller.

    Läkaren nämnde inte på något sätt att mjölk skulle vara värre än annat. 
  • JPL

    Jisses vilken fart det är här. Hinner inte alls med.

    Vet ni hur snabbt allergen går ut i bröstmjölk? Jag upplevde att bebisen reagerade tydligt på vete tre timmar efter provokation men läkaren säger att det är alldeles för snabbt. Visserligen har bebisr, enligt honom, snabb reaktion men det borde inte ha hunnit ut i mjölken tycker han. Jag tycker att det låter konstigt.

Svar på tråden Allergitråden