• Kavat

    Allergitråden

    Angel Gbg skrev 2010-01-13 09:01:18 följande:
    Ser att det inte bara är jag som reagerar... skönt, trodde alla andra skulle se det som ett bra förslag och klassa mig som hysterisk. Min tanke just nu är att dom ska få försöka EN gång just bara för att själva inse hur svårt det är. Jag vet dock att det är dumt mot C för så mycket vetemjöl kan inte ge annat än stora problem! Enligt historien så bör hon få diarée till uttorkningsgränsen men samtidigt när McD gav henne mjölk så blev hon förstoppad?! (har aldrig hänt innan) så hon behövde sjukhusvård så jag vet inte vad vi kan vänta oss mer än problem och sjukhusbesök/inläggning. *suck* Jag vill inte men samtidigt känner jag att säger jag nej och inte låter dom pröva så är jag åter igen negativ, icke samarbetande osv osv
    Ja, usch och skit. Förstår dig precis. Jag låter faktiskt inte sonen leka med lera på öppna förskolan, han får leka hemma. Dottern får inte heller leka när sonen är med. Är hon själv så får hon leka såklart. Men det är ju jag som får sanera allt där och nej. Roligare kan man ha.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-14 13:20:08 följande:
    ok jag har ett intyg som det står att han ska ha mjölkprotein o soja proteinfri kost. de har haft flera barn som varit mjölkallergiska men ingen som haft soja allergi förut... så det är väl det som strular för dem tror jag. Oftast är det ju hon i köket som beställer o lagar o hon kan det där men det är ju när t ex som i dag, föräldrarna har med nåt till barnen. kanske ska skriva en tilläggslista med ord för soja/sojasläktingar vågar ju tex inte ge bönor...han fick det när han var runt 6-7 mån o då kräktes han direkt! Får nog skriva en sån lista o sen får de väl ta det som en förolämpning om de nu gör det
    Kolla min sojablogg, där ska alla stå med.
  • Kavat
    2små2stora skrev 2010-01-14 13:22:52 följande:
    Efter sista missen från köket när de gav J curry så bad de mig skriva ned alla släktingar och så för att det skulle förenkla för dem, så jag tror inte att de blir förolämpade.
    Jag  tror även det är bra att skriva en lista på vilka glassar som tåls och vilka som inte tåls. Alltså de flesta tror ju att Piggelin är ok, men det är den inte  om man reagerar på sojasläktingar. GB har INGEN glass utan sojasläktingar och mjölk. Däremot finns ju Oatleys, om man tål havre mm och det är nog bra att ha med Tofuline på listan över INTE. Det är nog sällan de kollar innehållsförteckningar utan om någon mamma har med sig glass så står det mjölkfri glass, ok tänker de...

    En annan sak är att skriva några rader om just sojasläktingar. Rena produkterna som bönor, ärtor mm är ju inte så krångliga med sojasläktingarna finns ju som stabiliseringsmedel i det mesta tyvärr.

    Har de koll, behöver de ju inte läsa. Men om de inte har koll så är de nog bara tacksamma över hjälp och tips!
  • Kavat
    Kavat skrev 2010-01-14 13:31:55 följande:
    Jag  tror även det är bra att skriva en lista på vilka glassar som tåls och vilka som inte tåls. Alltså de flesta tror ju att Piggelin är ok, men det är den inte  om man reagerar på sojasläktingar. GB har INGEN glass utan sojasläktingar och mjölk. Däremot finns ju Oatleys, om man tål havre mm och det är nog bra att ha med Tofuline på listan över INTE. Det är nog sällan de kollar innehållsförteckningar utan om någon mamma har med sig glass så står det mjölkfri glass, ok tänker de... En annan sak är att skriva några rader om just sojasläktingar. Rena produkterna som bönor, ärtor mm är ju inte så krångliga med sojasläktingarna finns ju som stabiliseringsmedel i det mesta tyvärr. Har de koll, behöver de ju inte läsa. Men om de inte har koll så är de nog bara tacksamma över hjälp och tips!
    Finns fler förslag på mjölkfria och sojafria glassar någonstans i mina bloggar..  *går in och letar*
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-14 15:39:08 följande:
    Har lagt in nya bilder i mitt galleri på eksemen nu efter 1 vecka med mildison+lokobase repair och uteslutande av ägg. Det ser mycket bättre ut!! Någon här som vet vad det är för skillnad på miniderm och mildison? Jag smörjde ju med miniderm förut utan någon effekt. Är de så pass olika i mängden kortison eller har det antagligen med nåt annat att göra?
    Miniderm har INGEN kortison i sig, det är bara mjukgörande. Mildison är med kortison i.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-14 15:39:08 följande:
    Har lagt in nya bilder i mitt galleri på eksemen nu efter 1 vecka med mildison+lokobase repair och uteslutande av ägg. Det ser mycket bättre ut!! Någon här som vet vad det är för skillnad på miniderm och mildison? Jag smörjde ju med miniderm förut utan någon effekt. Är de så pass olika i mängden kortison eller har det antagligen med nåt annat att göra?
    Han ser ju mycket bättre ut. Håller tummarna att det bara är ägg och inte kommer tillbaks när ni slutar smörja.
  • Kavat
    mummy40 skrev 2010-01-14 16:00:01 följande:
    hej allihopa som kämpar på i denna allergidjungel! Jag vill bara lägga mig ner och gråta nu.idag tog jag bort lapptestet för majs på Alex rygg,och ja,rutan var ilsket röd med skrovel i.Ska till NÄL imorgon för avläsning. men det var ju så här resultaten såg ut på sädesslag och soja i höstas... Under 3 dygn nu har Alex varit som en speedad duracellkanin spec nattetid + att det varit mycket mer klåda och en del eksem som ploppat upp. Jag har dessa dagar ätit en hel del hospitality marshsmallow=majssirap /stärkelse i,bakat på lailas gula=majsstärkelse,ätit och gett Alex uppmjukade santa maria nacho chips=majs,sempers mjölkfria risgröt innehåller majs,neocate har glukossirap i  som jag inte vet vad den baseras på men har mailat frågan till dem idag-ngn här som vet? Glutis pastan vi äter =majs. Något han själv ratar nu är majskrokarna vilka han ätit mycket av förut.Alltså, det är mycket som innehåller majs,så är det nu en majsallergi ,vad sjutton ska jag ersätta med???? känns som närings bristen lurar kring hörnet... Hur gör ni som har barn med majsallergi?jag hade precis hittat bra recept i bloggarna här,och känner nu hur jag bara rasar samman om vi får en till allergi.Men visst ,Alex mår inte bra,så NÅGOT beror det ju på ,så varför inte detta med majsen då...skall prata och få tiden för hemsaneringen imorgon också,för jag tror att han reagerar luftburet med.
    Hej!
    Uhu, vad trist!
    Jag TROR Neocate är gjord av majs, men det är väl som med de mjölkfria, att man inte bör reagera, om man inte är superkänslig..
    Men usch och fy... *kramar om*

    Den enda jag vet på rak arm här som har barn med majsallergi är Mama Law, om jag minns rätt.
    Svårt med färdiga saker då mycket innehåller majs... Det är väl risgrejerna ni får köra på då istället gissar jag. Bröd fixar man ju hembakat utan majs, men allt annat från flingor och så brukar ju vara blandningar.

    Friggs riskakor, lättsaltade åt vi mycket här i förra året. Det finns mjölk i fabriken, om jag minns rätt, men tror inte det var i maskinen.
    Puffat ris kan man göra mycket gott med. Chokladrispuffar, "falsk" maräng osv. Så ge inte upp. Det löser sig. Huvudsaken är att han blir bra.
    Föresten, hemsanering? Hur får man det?
    STOR KRAM!
  • Kavat
    Maddisen80 skrev 2010-01-14 21:28:34 följande:
    Jag tål inte gluten eller mjölkprotein och jag har fortfarande svårt att veta vad jag ska äta till frukost,lunch,middag,mellanmål
    Kolla min sädesslagblogg, där finns en massa förslag.
Svar på tråden Allergitråden