• Mela78

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-03-04 10:16:07 följande:
    Ja, nu har jag pratat med bm som gör glukosbelastningen och jag slapp! Hon vågade och ville inte chansa, så de får göra stick i fingret istället tyckte hon.
    Ett klokt beslut!
  • Mela78
    EL I skrev 2010-03-11 09:53:47 följande:
    Ni som har barn med veteallergi hur yttrar det sig? Har alla kontaktallergi? Läkaren funderade ju på veteallergi på sonen men både han och jag tyckte väl inte att det "var värt" att ta bort vete i nuläget. Jag undrar ändå om det är nån vits att ta bort så mycket vete som möjligt? T ex se till att han inte får pannkakor, mer potatis än pasta, minska på brödintag, vällingintag osv? Tror ni det skulle förbättra eller är det alltid nolltolerans som märks?
    Vi har inte veteallergi, men läste precis på Sempers nya mjölkfria 6-månaders välling. Den är även vetefri ifall din son vill ha välling så finns det flera allternativ.
  • Mela78
    Blå Flygare skrev 2010-03-11 20:39:32 följande:
    Vad är normal dos flytande aerius för en ett-åring (8-9 kg)? A har fått prickar i nacken med lite vätska i i mitten ser det ut som, kan man våga gissa vattkoppor denna gången igen? Eftersm vi inte har tavegyl hemma tänkte jag det kan vara bra att veta ifall natten blir överjäklig - verkar som att alla fått tavegyl utskrivet här på orten i år... (potatismjöl redan på)
    1,5ml av orallösning 0,5mg/ml för barn mellan 1-5 år. Står inget ang vikt.
  • Mela78
    Mela78 skrev 2010-03-11 20:49:41 följande:
    1,5ml av orallösning 0,5mg/ml för barn mellan 1-5 år. Står inget ang vikt.
    2,5ml ska det ju stå, slant med tangenterna...
  • Mela78

    Mjölkfria gröten som man beställer på apoteket är det leverans stopp på och de vet inte när de kan leverera igen. Ifall någons barn är "beroende" av denna gröt är det läge att försöka hamstra ifall era apotek har hemma.

  • Mela78

    Kommer ihåg att det diskuterades här i tråden om olika salvor och krämer, men hittar inte tillbaka till dessa inlägg.
    Undrar om någon har koll på innehållet i A-dermas krämer? Dottern som är mjölk, ägg och sojaallergiker smordes in med en av a dermas salvor tidigare idag och reagerade ganska snabbt. Blev svullet, rött och irriterat exakt där hon blev smord.

  • Mela78

    Satte ett hemma patch test på dottern igår. Plockade av idag och hon har reagerat från mest till minst i nämnd ordning: Tegadermet, koksaltslösningen, avocado, ärta. Inget alls på mjölk, soja, böna och kräfta. Reaktionerna som syns är relativt små förutom på Tegadermet. Är detta att betrakta som negativa svar och att jag kan köra på med hydrokortison på reaktionerna av Tegadermet, eller ska jag avvakta 24 timmar innan jag har svar?

    Antar att jag nu går vidare med att provocera ett i taget det som dottern inte reagerat på? Får ni några tankar på mitt lilla test, tips eller råd för framtiden?

  • Mela78
    Frisören skrev 2010-03-29 19:45:37 följande:
    Visste inte ens att man kunde reagera på koksalt
    Borde ha blivit av fukten, att huden är känslig bara helt enkelt. Är så otroligt glad att det inte blev någon reaktion på vare sig mjölk, soja eller böna, och det lilla som blivit på ärta är redan borta. Området där avocadon var är nu rödare än innan dock.
  • Mela78
    Snutten skrev 2010-03-29 22:00:17 följande:
    Negativt utslag behöver inte betyda att barnet inte är allergiskt. Siri visar inget på lapptest och hon har ju en massa allergier. Tål hon bananer, latex osv? Eftersom hon har reagerat på avocado.
    Hon har förut reagerat på banan, men inte längre. Misstänker att hon reagerat på kiwi vilket också kan hänga ihop med latex. Mao så vet vi inte riktigt, hon har nog inte kommit i kontakt med latex mer än vid kejsarsnittet vad jag kan komma på nu.

    Va trist att det inte är klart att hon inte är allergiskt, hade nog nästan hoppats på det. Får provocera väldigt försiktigt.

    Har Siri snabba reaktioner på sina allergier? Funderar på om snabba reaktioner inte visar sig lika bra på lapptest som kanske långsamma?
  • Mela78
    EL I skrev 2010-04-04 11:13:05 följande:
    Har nu varit hos mina föräldrar med barnen. Lille sonen (han som är allergisk) har gallskrikit jämt när han kommit hem till nån han inte känner, varit klistrad i min famn och ingen har ens fått titta på honom. Bilresor på 5 min eller åka vagn innebar gallskrik! Nu har vi åkt 45 mil enkel resa och han har inte gnällt en gång:) han har suttit och diggat till musik, busat, sjungit, skrattat hela vägen:) när vi väl kom dit så var han hur glad o nöjd o var inte skrikig eller klängig alls:) han har busat o klättrat o haft sig:) min nya "bebis" plutten!
    Va härligt för er! Nästan som att få en ny version av sin "bebis"?

    Vi har åter fått känna på hur det var innan vi kom på alla allergier. Dottern har reagerat på något, misstänker godiset hon fått smaka på. Vet inte alls vad/vilket ämne dock? Eksem och diarréer går väl an, men måste hon va vaken i timmar i sträck på nätterna? *gäsp*
  • Mela78
    EL I skrev 2010-04-04 20:42:04 följande:
    usch aldrig roligt när man får en "icke favorit" i repris Känns som om det aldrig tar slut på nåt sätt!! Hoppas ni kommer på det snart. Har hon reagerat fler gånger eller är det "bara" denna gång så ni inte alls har någon ledtråd på vad det kan vara eller? Jag hade ju funderat på vete men det kändes inte som om sonen var "så dålig" så det skulle vara ytterligare en allergi. Kände mig nästan hypokondrisk  när jag tog bort vete (och havre) men nu känns det ju hemskt att vi inte tog bort det innan men bättre sent än aldrig
    Hon har varit bra en längre period nu, men fick smaka lite på godis för första gången nu i påsk. Tyckte mig läsa i innehållsförteckningarna att det skulle vara ok med hänsyn till hennes allergier, men måste ha missat något alternativt att hon har allergi mot något färgämne/stabiliseringsämne eller liknande som vi inte upptäckt tidigare. Vi lagar ju det mesta hemma, som så många allergifamiljer får göra, så det är ju inte helt otänkbart att det är något mer hon är allergisk mot i form av ovanstående.

    Har följt dina inlägg angående din son (söner), det är inte lätt alla gånger. Speciellt när vården är skeptisk när man frågar, då är det lätt att man känner sig hypokondrisk och att man letar efter fel som inte finns. Borde vara alla förunnat att ha en vårdkontakt som är kompetent och empatisk.
  • Mela78
    Miralicia skrev 2010-04-04 21:16:45 följande:
    Vad var det för godis då som hon fick smaka?
    Ahlgrens bilar, Fruxo och ev några "björnar".
  • Mela78
    Miralicia skrev 2010-04-04 21:25:11 följande:
    Haribos vingummibjörnar? i så fall kolla vad jag nyss skrev här ovan Ahlgrens bilar & Fruxo äter i varje fall dotter utan problem
    Har kollat på hemsidan nu ang allergiinfo för Fruxo och bilar, de ska vara fria från dotterns kända allergener. Det var ej Haribos björnar, en annan slags björnar, i en ask, lite större än tablettask. Kanske vi har slarvat med rengöring, sonen har fått äta en del yoghurt på sistone, kanske han hunnit suga på någon leksak innan vi tvättat av honom och så har dottern sugit på samma leksak? Nä, blir inte klokare på detta ikväll.
Svar på tråden Allergitråden