Inlägg från: Sandvargen |Visa alla inlägg
  • Sandvargen

    Novembermammorna 2006!

    Välkomna in alla goa novembermammor som vill snacka vidare. Tråden gick visst ut strax innan jul och jag glömde helt bort att skapa en ny, sorry.

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m42088344.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m39091273.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44823738.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m47426521.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • Sandvargen

    Vi har haft en bra jul och nyårshelg och idag var första dagen på jobbet för mig efter ledigheten. Edvin och maken är fortfarande lediga och börjar på förskolan och nya jobbet på torsdag. Är lite fundersam till hur det ska gå ihop sig med lämningar och hämtningar framöver då maken får lite längre till jobbet än tidigare.

    Idag var jag hos barnmorskan och fick lyssna på hjärtljuden vilket kändes riktigt bra. Jag har även börjat känna sparkar utanpå magen nu och varje liten kick känns som en gåva, men det ändrar sig säkert när bebben blir starkare och kan rikta in sina sparkar mot ömma ställen

  • Sandvargen

    Härligt Anna! Inte helt lätt att få jobb i vår branch... Det är bara att hålla tummarna att någonting mer långsiktigt dyker upp inom en snar framtid.

    Välkommen hit Thinner!

  • Sandvargen

    Stackars Julia, hoppas att allt är bra och att hon inte har allt för ont.

  • Sandvargen

    Är hemma med febersjuk son och imponeras över alvedonens effekt på de små liven.

    I söndagskväll kom febern hastigt vilket resulterade i feberkramper vilket inte var någon rolig upplevelse. Det blev ambulans in till Astrid Lindgren och många långa timmars vänta för att läkaren skulle få tid till att undersöka Edvin. Hårda obekväma stolar och en brits är inte optimalt att sitta och vänta på mitt i natten...  Krampen var en okomplicerad feberkramp men om det händer igen är det bara att åka in till sjukhuset igen.

    Ambulandsfärden var enligt Edvin (som vill bli ambulansförare) läskig och rolig.

  • Sandvargen

    Stort grattis till en lillebror i familjen EgonochKnut!

  • Sandvargen

    Här regnar det, känns lagom kul... Annars njuter jag av lite egen tid då maken och sonen är på Junibacken och roar sig med bror och kusin.

    Sitter och funderar på namn till kommande bebisen, men det känns som om det kommer bli svårare den här gången...

    Nästa helg ska jag och maken få en helg för oss själva, längtar verkligen efter det. Jag tror vi behöver få lite tid för oss själva så vi hinner prata lite med varandra, som sagt så bubblar treåringarna en hel del och det är inte alltid så lätt att få en syl i vädret Vi drar till Linköping, sover på hotell och går på hockey.

  • Sandvargen

    Grattis Ladynell!

    AnnamedAochJ: vi köpte ett mellanting, men den står fortfarande nerpackad i kartongen och inväntar våren. Vi valde att inte köpa den minsta tvåhjulingen utan nästa storlek, de minsta kändes väldigt små när vi testade. När vi frågade lite om skillnaden på cyklarna så var det framförallt lacken som är mycket sämre på de billigare cyklarna, vilket medför fler repor och rost. Även materialet i ramen skiljer sig åt en del men när det gäller säkerhet verkade det inte som om det var någon större skillnad. Vi tänker nog testa utan stödhjul först för att se om det funkar eftersom det sägs vara bättre. Vi köpte en cykel från Cykelringen från förra årets färger alltså lite billigare...

    Någon som har erfarenhet av Babybjörn synergy eller active? Funderar på att köpa någon av dem tills dess att bebisen kommer.

  • Sandvargen

    Fick nyss ett sms från våra vänner som också väntar barn och är i v. 24. Vattnet hade gått alldeles nyligen vilket inte känns särskilt kul att höra. A har varit inlagd på sjukhuset i Umeå sedan en vecka tillbaka pga hon fick kraftiga värkar som inte ville ge sig. Idag skulle hon få träffa sin tvååriga son för första gången på en vecka och så går vattnet... Ingen drömsituation direkt och v. 24 känns lite väl tidigt även om de lyckas bra med många så små.

    Själv börjar jag få ont i händer och armar, framförallt höger. Känns så där, klarade knappt av att lyfta täcket när jag skulle bädda idag... Vet inte riktigt vad det är som spökar när jag läser om karpaltunnel tycker jag inte det stämmer med mina besvär. Sen undrar jag om någon av er har erfarenhet av delade magmuskler, när jag sätter mig upp från att varit tillbaka lutad så blir magen toppig kan det var musklerna som spöker eller har ni några andra teorier?

  • Sandvargen

    oj oj inser att det snart bara är 5 v tills bebisen är beräknad... Börjar undra när vi ska hinna fixa allt innan. Hämta hem vaggan från syrran, vagnen från svärföräldrarnas vind, röja ut bokhyllan i sovrummet så att vaggan får plats. Gå igenom och tvätta bebiskläderna, packa bb-väskan, ordna med barnvakt till Edvin ja ni vet allt det där som man gärna vill ha klart innan. Sen kanske jag ska försöka att vila upp mig också.

    När vi väntade på Edvin så känns det som om vi hade mer koll och var mer förberedda. Hur har ni andra känt inför andra barnet? Kanske är ett vanligt fenomen det här...

  • Sandvargen

    Nomad: De är för härliga!

    Nu närmar sig förlossningen med storm steg 13 dagar kvar till bf idag vilket känns skönt, när vi städat klart sovrummet så får vår lilla tjej gärna komma. Men eftersom jag gick över med Edvin så får vi kanske vänta lite på lillasyster också. Till er som har fler, gick er andra förlossning mycket fortare än den första?

  • Sandvargen

    Anna gottegris: du låter inte alls egoistisk, du vet vad du behöver för att må bra och det ska du lyssna till. Hoppas att du får tag i något jobb snart.

  • Sandvargen

    Tack för alla grattis!

    Hilda föddes 01.14 den 21 maj hon vägde då 3500 g och var 50,5 cm lång. Vi kunde inte ha fått en bättre present på vår 5-åriga bröllopsdag.

    Förlossningen startade med att vattnet gick på onsdagskvällen, vi åkte in på kontroll vid ca 22.30 och allt verkade bra så vi fick åka hem igen. Sov lite under natten och framåt sextiden på morgonen startade värkarna, de kom med ca 10 minuters mellanrum men var inte särskilt kraftiga. Det var bara att vänta hemma tills de drog igång ordentligt framåt kvällen, när kl var ca 23 kände jag att nu åker vi in och värkarna kom allt tätare.

    Vi skrevs in 23.55, låg med ctg ca 20 minuter, undersöktes av barnmorskan 00.45 och det konstaterades att jag var öppen 6 cm. BM erbjöd mig att bada trots att vattnet gått vilket jag tackade ja till. Väl i badet gick det snabbt, jag hann ligga där i ca 5 minuter innan jag kände att nu kommer hon. Vi ringde in BM som konstaterade att jag var helt öppen och på några krystvärkar så låg en helt perfekt liten tjej på min mage.

    Vi försöker vänja oss vid livet med ett litet spädbarn igen, sömn är det svårt att hinna med men jag/vi försöker sno åt oss lite sovstunder här och där.

    Storebror är stolt och vill mest sitta och hålla i bebisen hela tiden och visar stolt upp henne för alla han träffar på. Nu ska jag och Hilda promenera iväg och hämta storebror på förskolan.

  • Sandvargen

    Anna gottegris stort grattis till jobbet! Då är vi två som kan titulera oss barnbibliotekarie i tråden. Barnbibliotekarie är ett toppen jobb men man jobbar lätt lite för mycket... Men kul är det!

    Tack för alla gratulationer till vår lilla tjej!

  • Sandvargen

    Här har det varit lungt hela sommaren. Vad har ni haft för er i sommar? Vi har varit i vårt sommarhus nästan hela sommaren och igår kom vi hem efter en vecka i Bruksvallarna fylld av härliga dagsvandringar. Hilda växer och ligger just nu och leker i babygymmet, det är förundrande vad mycket de lär sig på så kort tid.

  • Sandvargen

    Hej!
    Härligt att höra lite ifrån er alla. Hilda har hunnit bli 4½ månad och har precis börjat äta lite potatis och gröt. Edvin är en stolt storebror och visst är våra snart 4-åringar stora! Tittade på korten som vi tog i helgen och inser att han inte är någon liten kille längre.


    Maddie: stort grattis till nr 4! Hoppas att illamående ger med sig snart och att allt går bra.


     

Svar på tråden Novembermammorna 2006!